donderdag 12 juni 2014

Voorbereidingen

Nog een paar daagjes te gaan. Vele voorbereidingen zijn er aan vooraf gegaan, ondanks dat wij toch een voorkeur hebben van vrijheid op lokatie en niet graag zaken vooraf vastzetten. We hadden vooraf ingepland om een rondrit te maken door Flordia en een bezoekje te brengen aan de Keys. Omdat dit aardige lange ritjes zijn waarbij we wel zo veel mogelijk willen zien vonden we het toch noodzakelijk om een (niet zo'n strakke) planning te maken voor deze dagen. Hieronder zal ik onze vooraf opgezette planning in het kort omschrijven.

Trip 1, een 3-daagse trip langs de westkust om vervolgens langs Saint Augustine weer richting Miami Beach te rijden. 



Deze 3-daagse trip is onze langste route van de vakantie. Een dikke 1500km rijden in drie dagen, dat worden veel uurtjes in de auto zitten, maar ook veel verschillende lokaties bezoeken.

Dag 1 rijden we vanuit Miami Beach richting het westen van Florida. We hebben ervoor gekozen om enigszins toeristisch te toeren via Highway 41. Net na Naples gaan we via de Hickory Bldv langs de kust richting het natuurpark JN "Ding" Darling om vanuit daar een bezoek te brengen aan de Edison and Ford Winter Estates. Als we daar klaar zijn rijden we langs de Myakka River State Park richting downtown St Petersburg waar we een hotel hebben geboekt.


Dag 2 rijden we van St Petersburg naar Devil's Millhopper Geological State Park in Gainsville. Dit is een bekende sinkhole in Florida (40m diep, 150m breed). Vanaf hier rijden we verder naar St Augustine waar we Old St. Johns County Jail, Castillo de San Marcos en de bekende St George  street gaan bekijken. Onze trip zal deze dag eindigen in Daytone Beach waar we een motel hebben geboekt.


Dag 3 hebben we Kennedy Space Center in de planning staan. Het is dus vroeg opstaan om de 1,5 uur durende trip te starten. We hebben een dikke halve dag staan om KSC te bezoeken. Als we hier op tijd klaar zijn zetten we de trip door naar Navy Seal museum in Fort Pierce. Mocht KSC onverhoopt uitlopen dan zal dit bezoekje echter komen te vervallen. Als we de Navy Seal museam hebben bezocht zijn we bijna klaar met de trip en zetten we koers richting Miami Beach. Een stop in West Palm Beach zal de laatste stop zijn.



Trip 2, The Keys

In eerste instantie hadden we 1 dag staan voor de Keys. Omdat het echter bijna 4 uur rijden is vanuit Miami Beach hebben we toch op het laatst besloten een hotel te boeken in Key West om daar te overnachten. Het geeft ons een heel stuk meer tijd om alles te bekijken.



De route naar Key West zal worden onderbroken voor een tussenstop bij Bahia Honda State Park. Hier kunnen we tevens de bekende 7 mile bridge bezichtigen. Als we hier klaar zijn rijden we door richting Key West. De volgende dag zullen we aan het einde van de dag weer terugkeren richting Miami Beach.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten