zaterdag 21 juni 2014

Een dagje op het water

Vrijdag hebben we voor een hele dag een boot beschikbaar. Omdat we maar met zijn tweetjes zijn hebben we een kleine boot genomen, desondanks kunnen er toch zo'n 8 personen zonder problemen op verblijven.

Onze planning was rondvaren op de Biscayne bay (het water tussen Miami en Miami Beach) en een stuk naar het zuiden richting Key Biscayne. De dag begon op een mooie tijd, we hadden om half 10 afgesproken met Carlos, de verhuurder van de boot. Na duidelijke instructies te hebben gehad konden we op pad. Het bleek dat je maar op heel weinig plekken kunt varen op de Biscayne Bay vanwege de diepte, of eerder het ontbreken van diepte. De meeste plekken is onder de 1 meter diep, de boot zal dus gegarandeerd stranden wanneer we op plekken gaan varen waar niet genoeg diepte aanwezig is. Gelukkig zijn er vaargeulen gemaakt en hebben we bij de boot een GPS waar ook de veilige vaargebieden zijn aangegeven. Daarbij hebben we als backup een radar signaal die de diepte onder de boot aangeeft. Al met al is het goed opletten waar je met de boot komt, je wilt tenslotte niet eruit moeten om de boot uit het zand te duwen met gevaar van schade aan de boot. De Biscayne Bay is enorm, het water is zeer rustig en het uitzicht is fenomenaal.

Op de Biscayne Bay liggen ook een aantal eilandjes met kanalen waar je doorheen kan varen. De eerste bezichtiging was het appartement van Dexter, een serie waar ik (Ruud) helemaal dol van ben :-). We konden helaas niet heel erg dichtbij komen omdat het appartement geplaatst was naast de vaargeul en ik niet goed kennis had van de lokale vaargeulen welke niet op de map stonden aangegeven, dan maar kijken vanaf afstand ;-)

We vervolgen de route door de kanalen en zien leuke huizen met bijbehorende boten liggen.


Nadat we door de eerste leuke kanaaltjes zijn gegaan kwamen we aan bij Vatican Causeway, een brug met een leuke stijl huisjes. Het meest verrassende was een dolfijn die opeens voor onze boot opdook. Je kunt helaas enkel zijn rug zien op de foto, het beest kwam helaas niet op commando voor de foto omhoog.


De volgende route ging via de Miami River (waar we vanwege de tijd en weeromslag (later meer) niet meer in zijn gevaren) richting Key Biscayne. Dit ligt een stuk zuidelijk van Miami Beach en heeft een zandbank waar je de boot op kan aanmeren en een plons kan maken.

Na een 1-2 uur varen kwamen we aan in Key Biscayne

Aangekomen in Key Biscayne zagen we een enorme onweersbui ontwikkelen boven Miami Beach en onze kant uitkomen. Na zo'n 1,5 uur gescholen te hebben in een inham van een kanaal (geloof mij, ons "bootje" kan niet tegen die wind/golven die op kwamen zetten). Na volledig doorweekt te zijn zijn we teruggevaren om de boot in te leveren. Al met al een zeer geslaagde dag (op het weer na), en zeker voor herhaling vatbaar. Terug gekomen bij het appartement waren we wel moe en zijn na een etentje op Espanola Way bij een Braziliaans eet-tentje (logisch toch? :-)) in Miami Beach vroeg gaan slapen.


Shark Valley en Naples

Donderdag hebben we een Shark Valley en Naples op de planning staan.

Shark Valley

Shark  Valley is een route door de Everglades waarbij je een pad van 15 mile af kan leggen met een tram, een fiets of te voet. Wij kozen ervoor om de fiets te pakken om zo zelf overal te kunnen beslissen waar te stoppen en zelf de tijd te kunnen bepalen. Wij beginnen ivm de warmte al vroeg aan de route, zo'n 9u. Op dat moment zijn wij bijna de enige op de parkeerplaats en kunnen ons paard dan ook direct aan de ingang parkeren.

Vol goede moed beginnen we aan de route op de fiets en al snel komen we de eerste krokodil tegen welke op het pad ons aan zit te kijken.

Dat begint goed! Aan het begin komen we een stuk "bebossing" tegen waar een pad doorheen loopt. We parkeren de fietsen en gaan de gok wagen. Het blijkt een waar muggen-paradijs te zijn. We houden het dan ook niet lang vol en gaan snel weer verder op de fiets.


Onderweg komen we nog veel krokodillen tegen, maar ook andere bijzondere beesten welke een foto waardig zijn.

Na een flink stuk fietsen komen we aan bij de uitkijktoren. Inmiddels is het al een stuk warmer aan het worden. Vanaf de uitkijktoren is het uitzicht fantastisch.

Op de terugweg viel de afstand, waarschijnlijk door de warmte en de "slechte" fietsen, toch enigszins tegen. We zijn dus eigenlijk in 1 stuk door terug gefietst naar het beginpunt.

Naples

Bij Naples hadden we in de planning staan om eerst een outlet store te bezoeken. Dit hebben we gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet zo'n goed plan was. Er bleken maar heel weinig leuke winkels te zijn. We zijn dus snel doorgereden naar het centrum van Naples. Er moest tenslotte ook nog geluncht worden. Het was inmiddels namelijk al twee uur. We hebben dus snel een leuk restaurantje opgezocht om daar lekker te eten.

Omdat we nog een hele rit voor de boeg hadden (naples ligt op zo'n 2-3 uur rijden van Miami Beach) zijn we hier niet lang gebleven en snel doorgereden naar de pier van Naples. Dat ding is gigantisch en dus een bezoekje waard.

De terugweg naar Miami beach was op zich ook wel een avontuur op zich. Een enorme tropische onweersbui heeft met regelmaat autorijden tot een uitdaging gemaakt. Beelden staan op de dashcam en zal ik ook binnenkort op het blog zetten, maar dat heeft wat tijd nodig ;-). Om alvast een kleine impressie te geven:


Update 21-juni: een kleine korte film online gezet. Ik hou het hierbij, de rest bewerken kost iets te veel tijd voor op vakantie ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=BWfOIukHdXk


donderdag 19 juni 2014

Een bezoekje aan de Walmart en Publix

Dag 2 staat in het teken van boodschappen doen. Aangezien we in een appartement zitten en niet in een hotel is het toch wel van belang dat we elke dag ook wel iets kunnen drinken of eten wanneer we "thuis" zijn. Tevens hebben we een aantal spullen nodig welke niet hebben meegenomen vanuit huis.

De ochtend begon vroeg. 7 uur waren we wakker, en pas vanaf 8u konden we voor een ontbijt terecht een restaurant om de hoek. Na het douchen en aankleden heb ik het blog aangevuld (die van gisteren :-)) en zijn we vertrokken voor het ontbijt bij restaurant Balans op Lincoln Road.

Na het ontbijt zijn we richting Walmart gereden (klilk hier voor de route in sneltreinvaart op youtube). Begonnen lekker met de kap open en zijn ook aangekomen met de kap open, maar wel tijdens een kleine regenbui. Op het laatst hadden we helaas niet de mogelijkheid om op tijd ergens te stoppen om het dak dicht te doen. Gelukkig is alles relatief droog gebleven in de auto.

Nadat we bij de walmart de noodzakelijke zaken hebben gekocht zijn we doorgereden naar de Publix waar we de etenswaren hebben gehaald. Deze zit namelijk bij ons bijna op de hoek, dit in tegenstelling van tot Walmart wat ongeveer een dikke half uur rijden is. Terugkomst was al met al een stuk later dan verwacht en al in het begin van de middag. De middag hebben we doorgebracht op Lincoln Road waar we begonnen zijn met het verorberen van een pizza (Ruud) en een broodje voor Tamara met kip en andere zaken waar de italianen een hippe naam voor hebben bedacht, een naam die ik (Ruud) niet heb kunnen onthouden :-).

Wat later op de middag sloeg het weer wederom om naar regen. Helaas, maar wel een mooi moment om even onszelf terug te trekken in ons tijdelijjk verblijf. Wat later op de middag, of eigenlijk begin van de avond, zijn we een stuk gaan lopen door Miami Beach. Ons doel was Maurice Gibb Memorial Park om vandaar uit een kijkje te nemen op de Venetian causeway en een aantal bootjes op het water.

Vanuit het park zijn we met een omweg weer richting het zuiden gelopen om daar, na een korte tussenstop in ons appartement, te eindigen in een wok-restaurantje op Alton rd.



Het eten is tevens de laatste actieve bezigheid voor deze dag. Morgen hebben we een drukke dag voor de boeg waarbij we de Everglades zullen gaan bezoeken. Dat wordt vroeg opstaan! We kunnen in ieder geval nog even genieten van het uitzicht op ons balkon.








woensdag 18 juni 2014

Welcome to the United States of America, enjoy your stay

Vandaag zijn we dan eindelijk aangekomen op bestemming, na een hele lange dag vliegen en een tussenlanding op Orlando Stanford.

Maandag zijn we naar het Ibis hotel naast schiphol gereden waar de een overnachting hadden geboekt, hier kunnen we ook de auto laten staan voor de periode dat we op vakantie zijn. Aangezien onze vlucht om 8u in de ochtend de lucht in gaat, hadden we geen zin om thuis al zo ongelooflijk vroeg te moeten vertrekken.

De ochtend van de vlucht staan we om 4u op, om 4:50u staat namelijk de shuttlebus van Ibis voor de deur. Met een overvolle shuttelbus vertrekken we richting Schiphol waar we vervolgens binnen 10 minuutjes aankomen. Daar is het dan eerst tijd voor een ontbijtje en het lange wachten voordat we eindelijk aan boord mochten.


Het vliegtuig was tot de laatste stoel volgeboekt. Het was dus aardig druk in het vliegtuig, inclusief decibellen procuderende en rondrennende kinderen waardoor slapen helaas niet echt makkelijk ging. Na een lange rit van zo'n 9 uur was er land in zicht.

De tussenstop op Orlando Sanford ging op zich vrij soepel, de norse immigration officers welke panisch reageerde op elk telefoon- en fototoestel onbrak niet, maar uiteindelijk kregen we hier onze stempel en mochten we onze bagage opnieuw inchecken. Op zich een vreemde tijdrovende procedure, maar uiteindelijk tijdbesparend op Miami airport doordat we daar niet meer door immigrations en douana heen hoeven.

Aangekomen in Miami Airport gaat alles voorspoedig, de babageband kreeg een storing, net als in Sanford. Hier mogen ze dus nog wel wat aan doen daar in de USA :-). Met de bagage in de hand zijn we richting Alamo gereden waar we de auto hadden opgehaald. Het was tijd om de route in te zetten richting South Beach.

Het begin van de route ging goed, ik had vooraf al een stomtom in de VS besteld en thuis ontvangen (wat een stuk goedkoper is dan huren). Het enige probleem dat ik had is dat het apparaat geen sattelieten vond de eerste 10 minuten onderweg. Dus heb na 5 minuten rijden Tamara op gemak gesteld door eerlijk te zeggen dat ik geen idee had waar we reden, wat overigens ook echt zo was ;-). Nadat de navigatie eindelijk de sattelieten had opgepikt gingen we de goede kant op, richting Miami Beach.

Aangekomen bij het appartement konden we de auto uitladen. De twee koffers op de achterbank, de kofferbak paste ze niet :-). Maar met dak open kun je er gelukkig makkelijk bij.

Aangekomen bij het appartement zijn we inmiddels meer de 21 uur op, het wordt tijd om ons een beetje op te frissen en een restaurantje op te zoeken om wat te eten. Gelukkig zitten op de hoek Lincoln Road, dus ver lopen hoeven we niet.

De avond heeft een lekker briesje wat het aangenaam maakt, we vinden een argetijns restaurantje waar ik een enorme lap vlees bestel en Tamara zich verwent met een lekkere Tonijn.

Nadat we klaar zijn met eten is het aantrekkelijk om nog de verdere avond door te brengen op Lincoln Road, het is een gezellige straat met een hoop terrasjes. Het bier voelen we inslaan en we zijn moe, het is dus tijd om naar bed te gaan. Morgen weer een nieuwe dag.