zaterdag 28 juni 2014

Vrijdag, een culinaire relaxdag

De dag na de driedaagse trip hebben we besloten dat we niet veel gaan doen. Omdat we niet veel eten in het appartement hadden zijn we gaan ontbijten buiten de deur.

We stappen in de ochtend de deur uit bij ons appartement en zien een politieauto staan met een hoop afzetlint. Oei, hier moet iets gebeurt zijn. Het blijkt een crime-scene! Later blijkt dat iemand dood is geschoten in zijn auto, hoogstwaarschijnlijk door zichzelf.





We lopen verder naar Lincoln Rd om een geschikte plaats uit te zoeken voor het ontbijt. We belanden weer bij Balans waar we eerder hebben ontbeten. Helaas worden we compleet genegeerd door de bediening en besluiten weer op te staan en verder te lopen, er zullen vast wel meer plekken zijn die hun klanten wel willen helpen :-). We belanden uiteindelijk een stukje verderop bij restaurant Maya. Hier hebben we al een keer eerder gegeten, tijd om het ontbijt hier ook te proberen.

Het ontbijt was lekker, en vooral de cappuccino viel op doordat deze vrij sterk was (en groot). Dat beviel ons wel :-). We lopen weer richting appartement, eerst even langs onze achterburen (de liquor store) om nieuwe ijsklontjes te halen voor in onze koelbox. Terug bij ons appartement gaan we vervolgens weer richting supermarkt om weer wat voedsel in het appartement te halen. 's middags houden we ons kalm en kan ik (Ruud) het blog bijwerken. Dit is een aardige opgaaf :-). Ook de dashcam opnames maak ik in orde zodat deze aan de upload kunnen starten, hier is de computer wel de rest van de dag mee bezig. Binnenkort zie je ze weer verschijnen op het blog :-). Omdat we nog niets gepland hebben voor de rest van de dag besluiten we een culinaire avond in te plannen. We boeken een South Beach Food Tour bij Miami Culinary Tours. Deze neemt ons mee naar verschillende plaatsen in Miami Beach om de verschillende soorten eten/culturen te laten zien.

Het is 17u, de culinaire tour begint. We beginnen bij een Boliviaans restaurantje waar we een klein gerecht krijgen en waar een leuke sfeer heerst.




Tijdens het eten krijgen we uitleg wat het precies is en krijgen ook wat achtergrond informatie over de oorsprong. Wanneer we klaar zijn bij dit restaurantje lopen we verder naar de volgende tussenstop. Hier zullen we een snack krijgen welke we lopend verder kunnen opeten. onderweg stopt onze "gids" om toelichting te geven op bepaalde bezienswaardigheden in Miami Beach.




Met de snack in de hand lopen we verder richting Ocean Drive waar onze gids een en ander uitlegt over de restaurants, art-deco style en bepaalde panden.



We komen aan bij onze volgende tussenstop. Een Cubaans restaurant waar we kennis maken met de Cubaanse cuisine. En de koffie, een soort espresso met veel te veel suiker.



We lopen weer verder naar de volgende tussenstop. Tamara wordt het inmiddels beu dat ze continue op de foto moet :-)

We komen aan bij een klein Italiaans restaurantje. Hier krijgen we zo een klein "broodje" met overheerlijke pesto, zongedroogde tomaatjes, spinazie en nog een en ander erop :-).



Op het einde bleken ze 1 broodje over te hebben. En ze keek gelijk mij aan met de "vraag" dat ik er vast nog wel 1 lust :-). Natuurlijk doe ik dat :-D.

Dan lopen we naar de laatste stop. De laatste stop bevind zich in Espanola Way, die straat kennen wij wel, daar hebben we al twee keer eerder gegeten! We stoppen bij een ijsco-winkel tegenover het Braziliaanse restaurant waar we eerder hebben gegeten.




We zijn aan het einde gekomen van de Miami culinaire tour en besluiten nog even een rondje te lopen over het strand en Ocean Drive.















Rondrit Florda, dag 3: Kennedy Space Center, Navy Seal museum

De laatste dag van de 3-daagse rondrit begint 7u wanneer we weg rijden bij ons motel. We rijden naar Denny's in Daytona Beach voor een makkelijk ontbijt.


Het ontbijt blijkt veel te veel te zijn voor beide, en laten dan ook best veel liggen. Het is tijd om door te rijden naar Kennedy Space Center, de plaats van NASA om een hoop leuk speelgoed de lucht in te schieten!

Rond 9u komen we aan bij het visitor complex van KSC. Het blijkt nog heel rustig te zijn, blijkbaar zijn ze pas net open. Voor ons heel gunstig, we kunnen de auto helemaal bij de ingang zetten, er is nog plek zat :-)


Blijkbaar is het gebruikelijk om bij de opening het Amerikaanse volkslied af te spelen. Aangezien mensen uit de US nogal trots op hun vaderland zijn maakte iedereen een stop en werden de hoofddeksels afgenomen om naar het volkslied te luisteren.


We halen de kaartjes zonder in de wachtrij te staan en gaan naar binnen. Nog niet alles blijkt open te zijn, en we moeten nog een uurtje wachten voordat we met de pendelbus naar de lanceer-installaties kunnen. Desondanks zijn hier bij het visitor complex ook nog wel leuke bezienswaardigheden.

We beginnen bij het complex met de naam "Early Space Exploration" waar ze terug in de geschiedenis gaan.






Buiten bij het visitor center hebben ze verschillende voorbeelden geplaatst van raketten. Je kunt op deze manier een indruk krijgen hoe deze speeltjes eruit zien.


Aangezien er nog tijd genoeg was voordat de eerste pendelbus ging rijden hebben we het rondje afgemaakt bij het visitor center. Alles wat met films te maken had hebben we overgeslagen.

Astronaut memorial
Bij de Astronaut memorial worden alle overleden astronauten herdacht. Dit was indrukwekkend om te zien, en tevens toch ook wel schrikwekkend hoeveel astronauten inmiddels om het leven zijn gekomen.



Inmiddels was het 10 minuten voor 10u, de shuttlebus stond inmiddels te wachten op de eerste passagiers. Wij wisten net de laatste 2 plekjes in te pikken voordat de bus vol was. Vanuit de bus was het uitzicht helaas niet altijd even goed, al helemaal niet om een foto te nemen. Desondanks kon je een goede indruk krijgen van de lanceerinstallaties van de raketten.






De shuttlebus stopt vervolgens op het complex voor een kleine tour waar je een leuke korte intro-film krijgt te zien en een "live" demonstratie van een lancering. Deze live-demonstratie krijg je te zien in een control-room, exact zoals bij een vroegere lancering. Inclusief trillingen in je zitplaats :-).





Nadat de demonstratie voorbij was werden we verder geloodst naar een andere zaal waar we verder de geschiedenis van NASA konden bewonderen.











Nadat we met de shuttlebus terug zijn gereden naar het visitor center zijn we vertrokken naar het Navy Seal Museum in Fort Pierce. Dit ligt zo'n 100 miles van Kennedy Space Center en is een dikke anderhalf uur rijden.

Aangekomen bij het Navy Seal museum melden we ons bij de balie, rekenen af, en beginnen aan de tour.

Het komt binnen vrij rommelig over, alsof ze serieus te weinig ruimte hebben en alles maar ergens een plekje geven. Het is echter kleinschalig, dus het overzicht is redelijk te behouden. Het museum is grotendeels gericht op geschiedenis, maar ook hedendaagse zaken worden tentoon gesteld.

9/11 staal van het WTC

Een opstelling van de arrestatie/moord op Osama bin Laden



Verder veel WOII opstellingen, veel lag achter reflecterend glas met felle lampen voor het glas, een ramp om foto's te maken :-(.





Verder nog een hoop leuke dingen voor in het water.




En een hoop ander leuk speelgoed






Ze hadden zelfs een carnavals-outfit :-)

Al met al een drukke, maar geslaagde dag. Het museum is zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent. Vanaf het museum zijn we terug naar Miami Beach gereden over US highway 1, een rechte "toeristische" weg door alle dorpen/steden richting Miami. Al met al kwam we in de avond pas terug bij ons appartement. Na aankomt hebben we onszelf opgefrist omgekleed en hebben we deze avond gekozen om cubaans te eten. Mijn varkenspoot ging erin als bier :-), Tamara had gekozen voor een steak. Morgen een relaxdag, dus eerst lekker uitslapen.