zaterdag 19 november 2016

Dag 17, The Kampong garden en Coconut Grove

Dag 17 wordt een rustige dag. We hebben in de ochtend (laat in de ochtend om precies te zijn) de planning om naar een bijzondere tuin te gaan: "The Kampong garden".

Rond 11 uur komen we aan bij The Kampong. Vooraf had ik al nagekeken of ze open waren, en het was niet helemaal duidelijk of je vooraf nog moest reserveren of niet. Gebeld, en door een bandje heen gekomen waaruit mij duidelijk werd dat reserveren toch niet nodig was. Daar stonden we voor een hek met een intercom waarop stond dat reserveren noodzakelijk was :-).


Ik nogmaals naar het informatienummer bellen en uiteindelijk iemand aan de telefoon gekregen. Het was geen enkel probleem, wij konden naar binnen komen. Jippie! :-)


Op het terrein is niet veel parkeerplaats, ik schat dat er plek is voor 5 auto's. Het is dus geen hele drukke toeristische attractie. We worden aan het eind van de smalle weg opgewacht door een dame van het complex die aangeeft waar ik onze auto kan parkeren (deze past ook helaas niet op elk klein plekje). Eenmaal geparkeerd krijgen we uitleg over het ontstaan van de bijzondere tuin en de oorspronkelijke eigenaar. De kosten bedragen 15 dollar per persoon, en we zijn na de uitleg vrij om rond te lopen door de tuin.


De tuin is redelijk groot, en ligt gedeeltelijk aan de voorkant van het huis (hier staan de meeste collectie planten) en aan de achterkant van het huis. Aan de achterkant van het huis had de laatste eigenaar ook nog een zwembad en tennisbaan aan laten leggen. De tuin is mooi groen en wordt goed onderhouden.





Achterin de tuin ligt ook nog een oude dok voor een boot, en natuurlijk komen we soms een beestje tegen. 





De achterkant van de tuin ligt aan de Biscayne Bay. Je hebt hier een geweldig uitzicht op de skyline van Miami en Key Biscayne. We zien ook nog een zeppelin voorbij komen :-). De vrouw welke uitleg gaf vertelde dat er de laatste weken regelmatig zeekoeien te zien waren, deze hebben wij helaas vandaag niet kunnen spotten.




Waar de achterkant duidelijk is ingericht als mooie "achtertuin", is de voorkant echt een grote tuin met een collectie van allerlei planten en bomen, het lijkt soms net een regenwoud. Mocht het nog niet opgevallen zijn, het is voornamelijk georiĆ«nteerd op oosterse plantjes. 







Na zo'n anderhalf uur zijn we de tuin helemaal doorgelopen en besluiten we wat te gaan lunchen in Coconut Grove, een bekende wijk in het zuiden van Miami waar ook deze tuin te vinden was. Hier heb je ook de Cocowalk, een winkelcentrum(pje). 




Uiteindelijk belanden wij op een terras bij Greenstreet Cafe, hier bestelt Tamara een salade met geitenkaas en ik ga voor een lamburger, een hamburger welke ook is voorzien van geitenkaas. 



Na de lunch gaan we weer met de auto naar ons appartement waar we ff rustig aan doen voor een paar uurtjes. In de avond gaan we niet ver weg, we gaan om de hoek van het appartement wat eten bij 27 Restaurant. Tamara gaat voor een gerecht met zo'n lieve eend en ik ga voor een kip-gerecht.




Na het eten gaan we bij de buren The Broken Shaker (welke eigenlijk gewoon het pand en tuin delen) nog wat drinken. De sfeer is gezellig en de aankleding van de tuin geweldig. 


Rond 10 uur houden we het voor gezien en gaan weer terug naar ons appartement. Morgen gaan we naar de (halve) finale van Nascar bij Homestead speedway. We zijn heel benieuwd hoe dat gaat zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten