zondag 20 november 2016

Dag 18, Nascar!

Dag 18, onze laatste hele dag in Miami. Deze dag gaan wij vooral besteden in Homestead, bij Homestead-Miami Speedway om precies te zijn. Dit bekende circuit ligt ongeveer op een uurtje rijden van Miami Beach in het zuiden van Miami.


Ruim voor de vakantie hebben we de tickets al gekocht, we hebben eigenlijk geen idee wat we ervan moeten verwachten. Er waren meerdere soorten tickets te koop waarvan twee meest verkocht: de "normale" tickets - je bent bij de race-, en de uitgebreide tickets -je bent bij de race en een hoop meer vooraf-. Wij hebben gekozen voor de normale tickets, we hebben toch verder geen verstand van hetgeen we daar zien, dus om daar een hele dag te moeten rondlopen gaat een beetje ver.

Om 1 uur vertrekken we vanaf ons appartement naar het circuit, de race begint om 15u, dus we moeten tijd genoeg hebben. Als we bij ons appartement de hoek om draaien zien we nog een grote leguaan in het gras chillen bij het stoplicht.


En als we de brug overgaan bij de Biscayne Bay komen we erachter dat we de camera vergeten zijn. Grmllll. we pakken de volgende afslag en rijden weer terug om de camera te halen, we zijn blij dat we op tijd zijn weg gereden. Onderweg valt de drukte reuze mee, ik had veel meer drukte verwacht, zeker bij de snelweg bij Homestead.


Als we dicht bij de parkeerplaatsen komen is het onmogelijk om fout te rijden, de pionnen waren in de uitverkoop denk ik, want daar stonden er heel veel van, kilometers lang.


Aangekomen bij de parkeerplaats hebben we het idee dat ze een vrijwilligers overschot hebben. Je wordt in de letterlijke zin begeleidt door een rij mensen naar je parkeerplaats. We kregen zelfs een menselijke parkeersensor om zo dicht mogelijk op de andere auto te parkeren.
Als we op de parkeerplaats staan lopen we richting het circuit. We zien meerdere mensen met een tent naast de auto op de parkeerplaats staan, de meeste met een barbecue erbij. Aangekomen bij het gebouw/tribune is het redelijk druk, maar zeker niet overheersend druk. 


We lopen door de entree heen waar onze tassen worden gecontroleerd en komen op het "binnenplein" uit met allemaal verschillende tentjes. Het is vandaag redelijk bewolkt, iets wat helemaal niet erg is, je wilt hier niet hele dag in de zon zitten, straks hebben we geen beschutting op de tribune.
We besluiten goed te integreren en halen een gezonde culinaire snack :-), de corn-dog. 


We zoeken de juiste tribune waar onze plaatsen zijn, wij hebben de plaatsen helemaal aan de andere kant waar het een stuk rustiger is met tentjes. Eenmaal op onze plaats hebben we een geweldig uitzicht op het circuit. Het is vooral van belang dat je ergens bovenaan zit vanwege het grote hek dat je een groot deel van het zicht kan ontnemen op het circuit. Beneden zien we het "uitgebreide" pakket in actie, mensen kunnen hun naam schrijven op de start/finish lijn.
Het is niet druk op de tribune, ik had vooraf nog gekeken en er waren ook nog meer dan genoeg tickets over. Ik denk dat het straks voor max 10% gevuld is. Ruimte genoeg dus :-).

Ze beginnen rond half 3 met de driver introduction, iets wat ongeveer een halfuurtje in beslag neemt, nadien rijden de bestuurders achterop de pickup over het circuit heen. 


Dan is het tijd voor wat spektakel. Parachutespringers met de vlag. 


Gevolgd door "God bles america" door de speakers. Vergeet vooral niet om op te staan en je petje af te doen, want je bent de enige die het niet doet :-). Let ook op de Zeppelin met een groot led scherm dat heel de tijd rondjes vliegt.


Nadien komen er twee straaljagers voorbij gehuppeld. 


Tijdens het hele ritueel staat iedereen, sommige met de hand op de borst. Bij de pit-straat staan ze allemaal sjiek in de rij.


Dan is het tijd voor de race, de auto's worden gestart en gaan eerst een paar rondjes rijden. Pffff, wat maken die krengen een enorme herrie, ik ben heel blij dat wij vooraf oordopjes hebben gehaald. 


En dan starten ze en gaan ze allemaal volgas, en ik dacht dat het daarnet al herrie was. Ongelooflijk.


Het zijn in totaal 200 rondjes die ze gaan rijden, alles bij elkaar ongeveer 300 miles. Het is niet zo bijzonder om een hoop auto's continue hetzelfde rondje te zien rijden, maar toch gebeurt er soms nog iets, maar voordat er "iets" gebeurt is het toch echt voornamelijk rondje naar rondje naar rondje met af en toe een pit-stop.

En wij doen tussendoor natuurlijk ook wat race-voedsel naar binnen schrokken.


En dan de "iets", een crash tussen twee auto's waarvan er 1 in brand vliegt.


En een andere auto die in brand vliegt tijdens een pit-stop.


Als het wat later wordt is het uitzicht op het circuit geweldig. Als de race klaar is eindigen ze met een burn-out en vuurwerk. Wat een geweldige dag was dit.


We gaan aan het einde snel naar onze auto in de hoop de grote drukte voor te zijn. Het was nog wel redelijk druk, maar op zich was het nog wel te doen. Iets naar 8 uur kwamen we weer aan in ons appartement. Na snel opfrissen lopen we naar Lincoln Rd om een plekje te zoeken waar we kunnen eten.

Eenmaal een plekje gevonden gaat Tamara voor een platgemepte kipi en ik voor de pasta.Het is zaterdag, en het is echt serieus druk in Miami Beach, helaas, geen plek op ons terrasje waar we vaak eindigen. We besluiten om onderweg wat bier te kopen en dit op te drinken in ons appartement. Morgen is onze laatste dag Miami Beach en vertrekken we in de avond weer naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten