zaterdag 12 november 2016

Dag 9, Wilmington NC naar Charleston SC

Dag 9, het is 10 november en merken inmiddels dat we steeds zuidelijker komen. Vandaag rijden we van Wilmington NC naar Charleston SC met een tussen stop bij Myrtle Beach, een heel bekende badplaats aan de oostkust.


We rijden deze dag weer vroeg weg, we zaten rond kwart voor 7 in de auto. We kunnen in 1 streep zonder file door rijden naar Myrtle Beach, wat zo'n 2,5 uur rijden is.


Aangekomen in Myrtle Beach schijnt het zonnetje,maar het windje is nog wel fris. Het is dan ook nog vroeg. In Myrtle Beach valt het grote reuzenrad meteen op, waar we ook tegenover de auto aan een lege staat kunnen parkeren. Het is hier ongeveer even stil als in Virginia Beach, noem het maar gewoon uitgestorven.




We lopen naar het strand toe waar ook een grote pier is, deze is helaas gesloten. Het strand ziet er mooi uit en de zee is opvallend rustig. Als het wat warmer weer was geweest was het ideaal geweest om een duik te nemen.




Naar een stukje gelopen te hebben lopen we weer terug naar de auto, waar opvalllend veel winkeltjes, restaurantjes en souveniermeuk te vinden is.

We stappen weer in de auto en rijden naar de volgende stop die net buiten Myrtle Beach ligt, Atalaya. Dit is een oud winterhuis van een kunstenaresse en haar man welke midden in een natuurpark ligt. In het park is het nog niet druk, om het park binnen te mogen moet je $5 in een envelopje stoppen en in een bus duwen, een klein gedeelte van de envelop hang je aan de spiegel.


Aangekomen bij het huis lijkt het van buiten wel een gevangenis, van binnen is het echter een bijzonder huis met een mooie binnentuin. Entree is $2 per persoon, van deze bedragen doen ze ook daadwerkelijk de restauratie en onderhoud. Alles draait op vrijwilligers, en ze krijgen geen tonnen aan subsidies.










Nadat we alles bekeken hadden  stappen we weer in de auto en rijden richting Charleston waar we Patriots Point en Fort Sumter gaan bezoeken.


Als we bijna zijn aangekomen in Charleston maken we nog even een korte tussenstop bij de supermarkt Publix. Het is inmiddels half 12 geweest en we weten niet wat voor voedsel er aanwezig is bij Patriots Point. We halen ook gelijk deet, we zien regelmatig een mug voorbij komen, dus willen gereed zijn als we een invasie tegen gaan komen.




Rond  12 uur kwamen we aan bij Patriots Point. Bij Patroits Point heb je een groot vliegdekschip, een oorlogsschip en een onderzeeër. Fort Sumter is een aparte tour waarbij je met een boot naar een eilandje wordt gebracht waar Fort Sumter staat, de plek waar het eerste schot is gelost en de eerste dode is gevallen  van de burgeroorlog. De locatie waar de burgeroorlog is begonnen. Een bijzondere plek met een zeer waardevolle historie.


We kopen twee kaartjes per persoon en beginnen met het vliegdekschip. We hebben hier ongeveer een uur de tijd voor, om half 2 vertrekt namelijk de laatste boot naar Fort Sumter. Een uur is eigenlijk veel te kort om alles  goed te bekijken, eigenlijk zou je er minimaal 3 uur hier voor uit moeten trekken.









Als we door het vliegdeckschip lopen valt ons op dat jet een hele andere opzet is dan het schip dat we in Wilmington gezien hebben. Waar in Wilmington de nadruk had op hoe het er vroeger echt uitzag, is het vliegdeckschip juist omgebouwd tot een groot museum. Onze voorkeur gaat uit naar de opzet zoals in Wilmington.








Als we het vliegdeckschip hebben bekeken gaan we naar de onderzeeër toe. Als we de onderzeeër binnen gaan merken we snel dat deze wel de opzet heeft om een goed beeld weer te geven hoe zo'n onderzeeër vroeger gebruikt werd. Als je claustrofobie hebt is het niet de plek waar je moet zijn. Elke doorgang is ongelooflijk klein en je komt ze alleen door met wat acrobatische techieken, gelukkig heb ik met mijn sportief afgetraind lichaam niet zoveel moeite mee :-). Elke gang en elk werkhok was ongelooflijk klein. Het was echter wel heel bijzonder om zon onderzeeër van binnen te zien.














Als we weer uit de onderzeeer zijn gekropen lopen we terug naar het begin van Patriots Point waar we zometeen op de boot moeten stappen naar Fort Sumter. Als we op de bood willen stappen wordt eerst nog aangeboden om zon foute touristenfoto te maken, we besluiten om dit te doen waarom ook niet. Eenmaal op de boot is het een half uurtje varen naar het fort. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Charleston.




Aangekomen bij het fort krijgen we eerste een uitleg over de geschiedenis. Nadien heb je ongeveer 3 kwartier zelf de tijd om rond te kijken.










Er is nog maar een klein gedeelte van het fort over. Binnen het fort bevind zich ook een klein museum waar je een aantal oude opjecten kan bekijken, maar ook zeer oude vlaggen tentoon worden gesteld met grote historische waarden.





Na 3 kwartiertjes rond huppelen gaan we weer terug met de boot naar Patriots point. Daar aangekomen stappen we in de auto er rijden naar ons hotel.

In de avond bestellen we weer een uber en krijgen ditmaal een grote BMW 7-serie voorgereden. In het centrum belanden we uiteindelijk bij een BBQ restaurant waar we heerlijk hebben gegeten en ook wat lokale bieren hebben geproefd. Het lijkt weinig wat op het bord ligt, maar we zaten echt vol op het eind. Begonnen buiten op het terras zijn we uiteindelijk op het laatst toch maar even naar binnen gegaan, het begon toch flink af te koelen.




Als we weer terug naar het hotel gaan krijgen we een uber met een Dodge charger. We krijgen het ook nog even over brandstofprijzen met de chaffeur welke ook nog positief verrast was van het brandstofverbruik van onze Ford Expedition. Eenmaal aangekomen bij het hotel( het was vrij laat voor ons doen), gingen we naar onze mand. Morgen hebben we een redelijk rustige dag en rijden we van Charleston naar Savannah.