dinsdag 6 oktober 2015

New Orleans 2015

We hebben besloten om een weekje vakantie in te plannen in November. Nadat we verschillende lokaties hadden doorgelopen zijn we uiteindelijk uitgekomen bij New Orleans. Waarom New Orleans? Omdat het ons een leuk plaatsje lijkt natuurlijk. New Orleans was al eerder op onze radar verschenen tijdens een rondrit planning in Florida, maar lag net iets te ver weg om mee te nemen tijdens de rit. Ook is er eigenlijk iets te veel te zien om maar 1 of 2 dagen een bezoekje te brengen.

Wat gaan we allemaal doen in New Orleans? Niet zoveel zoals in de eerdere vakanties natuurlijk, we hebben tenslotte maar een weekje (van maandag t/m maandag), maar we hebben wel een aantal dingen in onze planing staan.

De reis

Heen en terug vliegen we via Houston, en in theorie moeten we in zo'n 15u van Schiphol op New Orleans aankomen, dit inclusief een tussenstop van 2 uur in Houston. Deze 2 uur zullen we ook nodig hebben omdat we in Houston door immigrations zullen moeten, en dit kan nu eenmaal wat langer duren dan je altijd hoopt dat het duurt. 1 voordeel: in New Orleans stappen we uit het vliegtuig, pakken we de koffer en kunnen we zo naar de huur-auto huppelen.Vervoer

En dan is het natuurlijk de vraag..... Is er weer een paard dit keer? Nee, dit keer geen paard. Ondanks dat het tussen de 20-25 graden is op lokatie in November (althans, dat hopen we), hebben we toch besloten om een keer voor iets anders te kiezen. Dit keer gaan we voor groot.


We hopen op een Ford Explorer, een Jeep Grand Cherokee of een GMC Terrain. Maar het blijft altijd afwachten wat ze precies hebben staan als je eenmaal aankomt bij de verhuurder.

Het verblijf

Het verblijf is ditmaal in een hotel in plaats van een appartement. We verblijven ook niet midden in het centrum, maar ten oosten van het centrum over het water. In die wijk ligt een oude "US Navy base" in een kleine wijk genaamd "Federal City" waar ons hotel staat. Is dat een groot probleem? Nee, we verwachten van niet. Groot gedeelte zullen we dingen gaan ondernemen buiten het centrum (en zelfs buiten New Orleans), en dat doen we uiteraard met de auto. Voor het centrum kunnen we gebruik maken van een ferrie die over het water richting centrum vaart. Deze is op loopafstand van het hotel. Voor de terugweg kunnen we een taxi pakken.

En wat staat er verder in de planning?

Cajun Pawn Stars
We willen een bezoekje brengen aan het plaatje Alexandia, dit ligt noord/westelijk van New Orleans. In dit dorp ligt het pandjeshuis welke een eigen serie had "Cajun Pawn Stars", ook wel bekend onder de naam "Silver Dollar Pawn & Jewelry", wie kent zie niet.... Omdat het plaatsje niet om de hoek ligt (dikke 3 uur rijden) plannen we wel meer bezoekjes in onderweg in de wat grotere plaatsen.

Plantations

Louisiana staat bekend om de vele plantations. Plantations zijn de plaatsen waar slaven aan het werk gezet werden. Waarschijnlijk combineren we het bezoek aan een plantation met de rit richting Alexandria.

Swamp Tour

Wat is een vakantie zonder een bezoekje aan de alligators.... Ook dit keer gaan we een swamp tour maken. De swamps in Louisiana zijn toch weer anders dan die van de Everglades.Shooting range

Tja, een bezoekje aan een red-neck area zonder bezoek aan een shooting range? Dacht het niet! :-)

New Orleans Urbex

We gaan rondkijken in de omgeving naar vervallen gebouwen, New Orleans (en omstreken) staat er vol mee, vooral sinds Katrina hier heeft huisgehouden 10 jaar geleden. Een mooi voorbeeld hiervan is Six Flags in New Orleans, deze is nu 10 jaar niet meer in gebruik, maar er staat ook een energiecentrale uit 1905 al tien jaar leeg. Dit moet je natuurlijk een keer gezien hebben!


NASA

Yep, ze hebben ook een NASA facility om de hoek liggen. Natuurlijk niet zo groot als de NASA faciliteiten van Cape Canaveral in Florida, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.


En nog veel meer

We hebben nog een aantal natuurparken op het lijstje staan, bijzondere musea en natuurlijk een hoop bezoekjes aan verschillende restaurantjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten