zondag 17 oktober 2021

Tsjechie, de laatste dag in Pilsen en de terugweg

Dinsdag is de laatste hele dag dat we in Pilsen zijn, en omdat de weersverwachtingen iets minder zijn had ik nog een aantal zaken in op mijn lijstje om te bezoeken tijdens "slecht weer". Grootste probleem: de meeste dingen zijn op dinsdag niet open. Nou, daar gaat de planning 😆. We besluiten vandaag gewoon erg rustig aan te doen, en al wat spullen in te pakken voor de reis terug.

In de begin middag lopen we richting het centrum, op dit moment schijnt het zonnetje, en de verwachting is dat dit tot ongeveer 15u zo blijft. Op het plein in het centrum hebben ze een markt opgezet, hier waren ze zaterdag al aan begonnen en deze zal er voor ongeveer een week blijven staan.

Als we over de markt heen lopen zien we eigenlijk maar weinig dingen die ons interesseren, we lopen dus met lege handjes over de markt heen. Er zijn ook nog wat voer kramen, maar om 17u hebben we besproken bij een restaurantje, dus het voer stellen we nog even uit.


We lopen nog een heel stuk langer door het centrum heen, en om half 3 beginnen we inderdaad druppels te voelen, om 3 uur is het echter niet leuk meer om er doorheen te lopen, en we besluiten het gereserveerde restaurant 2 uur eerder naar binnen te gaan. 

We starten met een lokaal biertje, dit keer gaan we niet direct voor de pils.

En bij het biertje bestellen we iets lekker te happen, we beginnen met een soort van krentenbrood met besjes en paté van gevogelte.

Als dit gerecht een beetje gezakt is, en een biertje verder, pakken we wat huisgemaakte nacho's. Ook deze blijken erg lekker te zijn.

En als we weer iets verder zijn dan is het tijd voor het hoofgerecht. Ik ga voor een burger, Tamara gaat voor een tortilla-achtig iets.

Uiteindelijk besluiten we om iets na 7 uur weer terug te keren naar het hotel. Ik wil niet teveel bier drinken ivm de reis van morgen, en we moeten er morgenvroeg al om 6u uit zodat we rond 7u kunnen gaan rijden. 

Op het hotel pakken we nog een biertje, en uiteindelijk liggen we op tijd in ons bed.

De terugrit

Om 6u loopt de wekker af, we frissen ons op en leuren een zooi overgebleven spullen (een  hoop hadden we gisteren al in de auto gegooid) in de auto in de parkeergarage. Vanuit de auto lopen we naar het ontbijt bij het hotel waar we wat voer naar binnen schrokken. 

En... We zijn weer onderweg naar huis 😁. Wel met nog wat regen, maar er wordt gelukkig niet heel de dag veel regen verwacht vandaag. 


In Tsjechië is het erg rustig op de weg, en dat blijft eigenlijk wel zo. In Duitsland krijgen we nog wel een aantal mistige stukken. 


Om 10 over 8 maken we onze eerste korte tussenstop om gelijk even wat eten te halen voor onderweg. En koffie, het is nog vroeg 😎.


En als we om 10u bij onze 2e stop aankomen is het tijd om het voer naar binnen te schrokken 😄.

Vooralsnog hebben we nog niet echt vertraging gehad onderweg, en kunnen lekker doorstampen.

Uiteindelijk krijgen we nog wel wat regen onderweg, en op enkele plekken een wat file bij Frankfurt en Keulen, maar uiteindelijk komen we iets voor 5 thuis aan waar we de auto leeg kunnen laden.

Het was weer een leuke vakantie waarbij we een hoop nieuwe dingen hebben kunnen zien, ondanks dat we er al een keer geweest waren.