zaterdag 20 juni 2015

Dag 5, Hooters en downtown Miami

Dag 5 is aangebroken. We hebben besloten een bezoek te brengen aan downtown Miami. Vorig jaar volledig over geslagen, dus we moeten er toch een keer zijn geweest. We starten ons paard en we willen langs de Venetian causeway bridge richting downtown rijden. Dit zou ons binnen enkele minuutjes op plaats van bestemming brengen. Op het moment dat ik de brug op rij geeft Tamara aan dat we zojuist een bord zijn gepasseerd waarop aangegeven is dat de brug aan het einde dicht is. Nu ben ik zoiezo niet iemand die veel aandacht geeft aan borden, maar deze had wel aanzienlijk nuttige informatie.



Omdat er verder niets te zien was toch de gok genomen, helaas, hij was inderdaad afgesloten. Helemaal aan het einde weliswaar, maar we konden keren om een alternatieve route te pakken. We besluiten om de noordelijke brug te pakken. Maar ach, het is zonnig weer, dus je hoort ons niet klagen met het dak naar beneden.



Eenmaal aangekomen in downtown Miami zetten we ons paard op een parkeerplaats en kopen een kaartje. We besluiten eerst richting Bayfront park te lopen, een park dat ligt aan het water (Biscayne Bay). Bayfront park is een relatief klein park waar mensen in het gras liggen te zonnen (in de schaduw :-) ) of op bakjes zitten te nietsen. In het midden staat een enorme fontein. Het uitzicht op de Biscayne Bay is geweldig, je hebt een mooi uitzicht op de brug richting de haven en aan de andere kant de ingang van de Miami river.










Er lopen ook nog toeristen rond :-)



Na een korte wandeling lopen we richting een winkelcentrum dat grenst aan het Bayfront park. Het blijkt nog grotendeels gesloten op het moment dat wij daar aankomen. We kopen wat water (het is al aardig warm) en besluiten om richting het centrum van downtown Miami te gaan lopen wat aan de andere kant van Biscayne Blvd ligt.


Eenmaal aangekomen in de eerste straat merken we direct verschil met Miami Beach. Het komt vuil over en er zitten ander soort winkeltjes dan dat we verwacht hadden.






Dan komen we opeens in een netter gedeelte, het zakelijke gedeelte van Miami Downtown. De straat is een stuk schoner, maar de doelgroep ook anders. Je zal hier voornamelijk lunch tentjes vinden. Niet iets waar we op dit moment naar op zoek zijn.





We besluiten om weer richting Bayfront park te lopen en het winkelcentrum te bezoeken. Hier kunnen we vervolgens ook een hapje eten.


Eenmaal aangekomen bij de "kleine" shoppingmall (genaamd Bayside) lopen we een rondje langs de winkels, uiteindelijk hebben we toch niets gekocht.






Inmiddels is het weer zo'n 12u en we beginnen honger te krijgen. We kiezen ervoor om bij Hooters wat te eten en te genieten van het uitzicht :-).







Klaar met de lunch besluiten we weer richting South Beach te gaan, wat boodschappen te halen bij de publix en terug te gaan naar het appartement. We hebben ook nog een blog bij te werken :-).

In de avond besluiten we een hapje te eten op Lincoln Rd bij Maya, een restaurantje met een aardig groot terras waar Tamara kiest om een tonijn naar binnen te werken. Ik bestel een halve koe.



De bediening was uitermate goed, nog voordat mijn flesje bier op was kwam de bediende al om te vragen of ik alvast een nieuw nodig had. We zijn er dus nog even een tijdje blijven zitten :-). Uiteindelijk zijn we toch weer redelijk op tijd weer richting het appartement vertrokken. Morgen weer een nieuwe dag.


vrijdag 19 juni 2015

Dag 4, een bezoekje aan de Everglades en Coral Castle

Dag 4 is aangebroken. We staan niet al te vroeg op vandaag en Tamara begint de dag met een ochtendje hardlopen. Ik zit natuurlijk in de ochtend mijn gebakken bacon met een hoop eieren naar binnen te schuiven, precies zoals het hier hoort. We besluiten om vandaag een bezoekje te brengen aan de Anhinga Trail in het zuiden van de Everglades. We nemen het risico om wat later te vertrekken, want om alligators te zien moet je eigenlijk toch wel wat vroeger op pad omdat overdag te warm is. Blijkbaar zijn het nogal luie beesten en duiken ze onder water om verkoeling te zoeken :-).

Het rijden naar het zuiden van de Everglades is zo'n 55 miles (een dik uur rijden). Sommige stukken, vooral het laatste gedeelte, is nogal eentonig. Snel mag je eigenlijk nergens, en de eentonige wegen zijn dan ook regelmatig voorzien van graf-monumenten aan de zijkant. Om een idee te geven van sommige saaien stukken: (ja, mijn dashcam hangt scheef, ik weet het :-) )



Eenmaal aangekomen bij de Everglades stoppen we eerst bij een informatie centrum. Mijn Stomtom is dermate lomp dat hij geen idee heeft waar ik moet zijn.

De plattegrond is gelukkig vrij duidelijk, en mijn Google navigatie in de telefoon die ik als backup heb aangezet ook. We moeten 5 minuten de weg volgen en we zijn op de plaats van bestemming. Het is inmiddels al bijna 11u in de ochtend, dus hoe sneller we er zijn hoe meer kans we nog hebben om alligators te spotten.  Eenmaal aangekomen bij de Anhinga Trail blijkt het heel rustig te zijn. Parkeer plek genoeg, ook in de schaduw.



We kijken op het informatiebord, de route blijkt maar 1,2km lang te zijn. We beginnen aan de ronde, maar al snel blijkt dat de aligators niet in beeld komen. Blijkbaar toch te warm voor de beestjes. Wat we wel zagen? Vissen en een aantal schildpadden. Het water was zeer helder waardoor alle vissen eenvoudig zichtbaar waren. Helaas voor ons is het echter vrij lastig om die vissticks mooi op de foto te zetten met een flinke schittering op het water.






Buiten de route een eindeloos uitzicht op de Everglades, voornamelijk gras en water.


 De typische wandelpaden door het hoge gras en het water.



Goed kijken, het is een schildpad :-)



Een groter stuk open water, hier kun je veel alligators zien wanneer je op tijd je nest uit komt :-).






Schildpadden liggen te chillen in de zon.


Uiteindelijk zijn we snel door de route heen, er is nog een andere route van 700 meter naast de Anhinga Trail. Deze pakken we maar gelijk mee, de route heet de "Gumbo Limo Trail" en gaat door een bos. Een hele linke route omdat je hier mensetende muggen hebt, maar we wagen de poging. Het is al een aantal dagen harstikke droog, dus geen stomme mug te zien. Ook hebben we deet op dat gemaakt is voor de BushBush, voor deze doeleinden dus. Dat spul is zelfs zo sterk dat een alligator je nog niet zou bijten heb ik het idee.




Aan het begin van de tocht leek het goed te gaan, lekker in de schaduw lopen, maar halverwege op de tocht hebben we de gemiddelde wandelsnelheid aardig moeten versnellen. Tamara had een aanvaring met een beest met vleugels waardoor we besloten dat we dit soort omgevingen in de toekomst zullen vermijden. We waren weer blij toen we het bos uit waren.

Uit het bos besluiten we om te vertrekken uit de Everglades, we gaan nog een keer terug naar de Everglades in de vakantie, maar dan wel vroeger dan dat we vandaag hadden gedaan. We besluiten om te rijden naar Coral Castle. Een "museum" met een stenen tuin welke regelmatig op verschillende TV programma's is verschenen. Volgens sommige mensen is de maker van de tuin geholpen door "buitenaardse krachten", volgens andere is het pure magie. Hoe dan ook, de stenen staan er nu eenmaal, dus wij gaan langs om te kijken :-). Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf de Everglades, en we willen eigenlijk nog even onderweg stoppen bij Gator Grill om alligator te eten. Helaas bleek bij de stop dat deze gesloten was :-(. Volgende keer beter hopen we maar.



Coral Castle ligt in Homestead aan de US1 highway, een doorgaande weg richting Miami, dus mooi op de route richting ons appartement.

Eenmaal aangekomen bij Coral Castle parkeren we ons paard midden in de zon, helaas is er geen andere optie. We kopen twee kaartjes en gaan naar binnen waar we een live tour krijgen. Achteraf gezien heb je die ook wel nodig om te weten waar je nu eigenlijk naar zit te kijken. In het kort komt het er eigenlijk op neer dat een kleine man met zeer weinig hulpmiddelen een hoop ongelooflijke dingen voor elkaar heeft gekregen wat eigenlijk allemaal gewoon verklaarbaar is. Het zag er in ieder geval heel mooi uit :-). Het was echter wel ongelooflijk warm binnen de muren zonder briesje in de volle zon.









Na Coral Castle zijn we weer richting appartement gereden. Wel even een korte tussenstop gemaakt bij de Walmart, even kijken voor een nieuw statief voor de camera. Bij mijn huidige statief stond de bovenste kop redelijk los waardoor de camera aardig zat te bungelen aan het statief.


Eenmaal het statief gekocht stappen we weer in ons paard en voordat we terug in Miami Beach waren was het weer einde van de middag.



Aangekomen in het appartement natuurlijk gelijk mijn nieuwe statief uitgepakt en de oude nog een keer bekeken, bleek de kop van mijn oude statief gewoon niet helemaal niet goed aangedraaid te zijn. Dus eigenlijk onnodig een nieuw statief gekocht. Iemand nog een statief kopen? :-)

In de avond zijn een hapje gaan eten bij de Limetree Lounge in Miami Beach South op de Colins Ave. Zag er netjes uit met een leuke sfeer. Eenmaal het voedsel op tafel bleek het toch  niet helemaal de kwaliteit te hebben zoals wij hadden gedacht, ook de bediening viel enigszins tegen, maar ach, we hebben weer gegeten en de benodigde Corona's op.




En waar eindigen we deze avond? Lekker op het terras om de hoek van ons appartement. Een lekkere beugelfles, dat gaat er wel in!


En wat gaan we morgen doen? Het wordt Miami downtown!