woensdag 5 juli 2023

De laatste 3 dagen in Pilsen

De laatste 3 dagen van onze vakantie blijven we lekker relax in Pilsen. We hebben niet veel gepland voor komende dagen, dus zien wel wat we gaan doen.

De eerste dag besluiten we te beginnen met een wandeling langs het water dat achter de brouwerij loopt. Het riviertje loopt door de stad en komt samen met een ander riviertje. Het riviertje achter de brouwerij is hooguit kniehoogte diepte, toch zie je nog best wel wat mensen daar vissen.


Aan de overkant van het andere riviertje liggen de trainingsvelden van de proffesionele voetbalclub van Pilsen, het stadion staat naast de brouwerij. 

Als we langs het water lopen komen we de complete collectie met spelers tegen welke onderweg zijn naar de training. Wij lopen ondertussen lekker door richting het centrum, waar het niet druk lijkt te zijn.

We maken een flinke wandeling, maar komen uiteindelijk weer terug bij brouwerij Urquell voor een lekker pilsje.

In de avond gaan we weer een lekker hapje eten in het centrum. 


En na het eten belanden we bij een leuke bar met een mooie gezellige binnentuin. Een leuk plekje om nog wat biertjes naar binnen te werken.



Dag 20, we gaan weer naar de dierentuin

De weersverwachtingen zijn voor vandaag weer goed, en we besluiten om de dierentuin in Pilsen nog een keer te bezoeken.

Eerst een stukje met de tram, dan lopend door het park, en we komen mooi op tijd aan bij de dierentuin.


Het is een botanische dierentuin, dus naast een hoop diertjes ook een hoop plantjes.



En op sommige plekken moet je niet te lang stil staan, mieren zijn ook diertjes.


Ja, dit was een dierentuin met een mooi uitzicht op het centrum.


En ook hier loop je om half 11 langs terrasjes waar je mensen al lekker een biertje ziet drinken. Ik hou het nog eventjes op een plaatselijk drankje. 

We lopen lekker op ons gemakje door de rest van de dierentuin.



Na een paar uurtjes gaan we weer met de tram terug naar het hotel.Vanavond is de laatste avond in Pilsen, dus we houden het lekker rustig. We gaan nog een laatste pilsje bij de brouwerij drinken en wat vers pils halen om mee naar huis te nemen.

En we eten nog een lekkere hamburger in het centrum voordat we op tijd gaan slapen.

Dag 21, de terugweg naar huis.

Om 7u precies rijden we weg bij het hotel. Eenmaal buiten de parkeergarage vallen er wat druppeltjes.

We kunnen lekker doorrijden onderweg, en verdere regen blijft gelukkig uit.
 


We rijden op zich net voor de spits Nederland in, maar blijkbaar is het deze vrijdag een drukke spits. We komen helaas hiets later thuis dan verwacht. De vakantie is weer voorbij.

zondag 2 juli 2023

Dag 17 en 18, de stuwdam van Brno en weer terug richting Pilsen

Deze maandag gaat het 28 graden worden, lekker weer om het water op te zoeken. In het westen van Brno ligt een waterreservoir met een stuwdam, bij dit water heb je ook verschillende horeca en strandjes. Vanaf ons appartement is het zo'n 30 minuutjes met de tram.

Aangekomen lopen er best wel wat mensen richting het water. Het is vanaf de tram een hoofdweg met allerlei diverse verschillende horeca.


De kermis die er stond waren ze aan het afbreken. Dan komen we bij het water. Aan deze kant is naast een rondvaartboot niet heel veel te doen direct aan het water.

Aan de overkant daarentegen ligt een strandje en zijn mensen met een roeiwedstrijd bezig.




Een stukje lopen verder ligt de stuwdam, niet heel groot, maar toch wel een flink ding om te zien.


En vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over het water.

We lopen nog een rondje door het centrum bij het water, inmiddels staan er ook een aantal brandweerauto's waarvan we het vermoeden hebben dat ze aan het trainen zijn op het water.

We nemen na een tijdje lopen plaats op een terrasje in de schaduw voor een biertje met wat lekkers erbij.


Aan het eind van de middag gaan we weer met de tram terug naar het centrum waar het inmiddels ook weer bijna tijd is voor het avondeten. We ploffen hier ook op een terrasje voor wat biertjes en wat te eten.


In de avond lopen we vanuit het centrum weer richting het appartement. En dat doen we al op tijd, want morgen rijden we weer terug naar Plzen.

Dag 18, terug naar Pilsen

Rond kwart over 9 stappen we in de auto om weer richting Pilsen te rijden, hier zullen we tot en met vrijdag blijven om vervolgens weer richting huis te rijden.

Het is deze dag bewolkt en niet heel warm, maar gelukkig op dit moment nog geen regen. Echt druk is het ook niet, we kunnen dus lekker doorrijden.

En dan net voor onze korte laadstop hebben we dan toch nog regen.

Gelukkig is de regen maar van hele korte duur, en rond half 1 komen we aan bij het winkelcentrum in het zuiden van Pilsen. Eventjes wat drank halen om mee naar huis te leuren.

Bij het winkelcentrum is het overigens geen probleem om de auto op te laden, plekken genoeg.

Uit gewinkeld rijden we met de auto verder naar ons hotel waar we rond half 2 aankomen. We gooien de spullen in de kamer en frissen ons even op om vervolgens eerst even te kijken hoe het met de overburen is. Met de brouwerij blijkt alles goed te gaan :-).

Na een paar biertjes gaan we nog even terug naar het hotel, in de avond gaan we lekker wat eten in een lokaal restaurant. Ik ga voor een mixed grill, Tamara voor spareribs.




Na het eten lopen we weer richting het hotel, er is regen verwacht, en we merken dat het weer al aan het omslaan is. Onderweg stoppen we nog even bij de overburen van het hotel om een pilsje te pakken.

Als het begint te druppelen is het weer tijd om naar het hotel te gaan. Morgen is er weer een mooie dag in Pilsen.