vrijdag 13 oktober 2017

Dag 16, Kassel, onze laatste vakantiedag

Onze laatste hele vakantiedag zitten we een aantal uurtjes in de auto, we rijden namelijk van Praag naar Kassel in Duitsland. Deze tussenstop is op het laatst nog snel toegevoegd om de terugrit op te splitsen in twee dagen. Dit leek ons fijner dan de laatste vakantiedag de hele dag in de auto te zitten.


In de ochtend rijden we lekker op tijd weg bij ons hotel, 8 uur. De spits in Praag valt mee, we zitten vrij snel op de hoofdwegen om Praag te verlaten.



Eenmaal op de snelweg gaat alles lekker vlot, een aantal keer wegwerkzaamheden onderweg, maar verder geen echte oponthoud.



Eenmaal in Duitsland krijgen we echt serieus wat plensbuien over ons heen.




We stoppen onderweg in Duitsland zijn bij een wegrestaurant om wat eten naar binnen te werken. Het is geen culinair hoogstandje, maar we zullen toch wel wat voer binnen moeten krijgen.



Aangekomen in Kassel gaan we eerst een tussenstop maken bij Hercules monument ten westen van Kassel. Een bekend groot park met een aantal bijzonder bezienswaardigheden en een geweldig uitzicht op Kassel (en omgeving). Jammer genoeg was het Hercules monument volop in restauratie.






De regen en de koude wind zorgen er echter voor dat we het hierbij houden, we gaan verder het park niet verkennen. We besluiten om door te rijden naar het hotel. Het hotel is ongeveer een kwartiertje rijden vanaf het Hercules monument.


Het hotel ligt midden in het centrum van Kassel, leuke locatie lijkt het, maar de meeste restaurantjes blijken achteraf niet in het centrum te zitten, maar richting het park, daar blijken toch de meeste toeristen te komen.



Als we rondlopen in het centrum blijken alle winkels (en restaurants) gesloten te zijn op zondag. Er lopen wel veel mensen rond, maar er is verder weinig tot niets te beleven.










Als we de winkelstraten hebben gezien lopen we ook nog even door het park dat naast ons hotel ligt (waar je ook uitzicht hebt op het Hercules monument).








In de avond besluiten we te gaan eten bij een Duits restaurant naast het hotel. We gaan beide voor een lekkere Schnitzel.




In de avond lopen we nog even door het centrum heen, maar komen weer op tijd terug in het hotel. Morgen rijden we vanuit Kassel naar huis, iets wat ongeveer in 4 uurtjes haalbaar moet zijn als alles meezit.

En ging het de volgende dag? De rit ging lekker, een beetje oponthoud bij Dortmund, Essen en Duisburg, maar we kwamen uiteindelijk rond 12u thuis aan, een mooie tijd.


dinsdag 10 oktober 2017

Dag 15, Praag deel II

De tweede volle dag Praag begint met vermoeidheid. We zijn niet heel extreem vroeg wakker, maar beide toch wel moe. Na een ontbijt in onze hotelkamer besluiten we toch maar te beginnen, hopen dat als we eenmaal op gang zijn, de vermoeidheid ook wat minder gaat worden.

Om 9 uur gaat het Praag historisch museum open, deze ligt zo goed als naast ons hotel, een makkelijk plekje om te beginnen dus :-). Als we binnen komen kopen we voor weinig geld weer twee kaartjes. Het is rustig in het museum, naast ons is er nog 1 andere bezoeker.



We beginnen in de eerste ruimte waar we een hoop eeuwen terug worden gezet met eeuwenoude vondsten.








Nadat we deze zaal hebben bekeken gaan we beginnen aan een 3D film van de stad Praag. We nemen met alle bezoekers (alle drie dus :-)), plaats op de stoelen en kijken naar een film van een kwartier ofzo, een soort bird-view over de stad. Niet echt bijzonder om te zien, vooral omdat er geen uitleg bij gegeven wordt.

De volgende plaats wordt de 2e verdieping van het pand waar het museum in is gevestigd. Hier zijn een hoop dingen te zien van de 15e en 16e eeuw, zo ook een enorme miniatuurstad.








De laatste stop is een tijdelijke tentoonstelling over de geschiedinis van de geboorte van kinderen. Medisch gezien dan, en vooral op de manieren waarop het niet zo goed ging.




Na een dik uur zijn we klaar in het museum, we keren eventjes terug naar het hotel om uiteindelijk terug te keren naar het centrum van Praag.



Waar we de vorige dag vooral het noorden van Praag hebben bekeken kiezen we er nu voor om het centrum van het centrum (ja, klinkt raar, ik weet het) te bekijken. De volgende route hebben we gelopen:



Het centrum is redelijk druk, vooral de bekendere plaatsen wemelde het van de toeristen.



Als je iets afwijkt van de standaard straten is het gelijk een heel erg stuk rustiger. De stad is echt indrukwekkend om te bekijken. Veel oude gebouwen met karakter, veel historie. En veel eet-tentjes, ook niet geheel onbelangrijk :-).










We belanden tussen de middag voor de lunch bij een Italiaans restaurant. Tamara gaat voor een salade, ik ga voor een pizza.




Als we uitgegeten zijn lopen we weer verder door het centrum richting ons hotel. Kunnen we bij ons hotel nog enkele uurtjes rustig aan doen.



In de avond kiezen we een leuk restaurantje vlakbij het hotel om te eten.




We blijven niet te lang omdat we ook weer op tijd terug willen zijn in het hotel, morgen willen we namelijk vroeg vertrekken naar onze volgende, en tevens laatste, stop. Kassel in Duitsland. Terug bij het hotel blijken ze een internet storing te hebben... Grrrrrrr. Maarja, niets aan te doen.