woensdag 25 mei 2016

USA 2016, Road-trip USA east coast

We hebben besloten om in 2016 nog een keer een bezoek te brengen aan de Verenigde Staten. Omdat we iets langer vakantie hebben dan november vorig jaar hebben we besloten om een groot gedeelte van deze vakantie een road-trip te houden. Dit zal kortweg inhouden dat we beginnen in Boston en eindigen in Miami Beach waar we op het eindpunt nog een weekje in de zon kunnen vertoeven. De route is zelf (als je de snelste weg pakt) zo'n 3200 km lang, maar uiteraard zullen we regelmatig een stop maken voor te overnachten en plaatsen te bekijken.


De Vlucht

We hebben verschillende aankomst en vertrek plaatsen. We vliegen met KLM (in combinatie met Delta) van Schiphol naar Boston. De terugweg gaat van Miami naar Schiphol. Gelukkig allemaal rechtstreekse vluchten, dus geen vertraging met overstappen zoals vorige keer in Houston het geval was.

Broem broem, het vervoer

Ons vervoer zal ditmaal iets groter zijn dan ons vorige bezoek aan de USA, ditmaal hebben we gekozen voor een fullsize SUV. Dit komt eigenlijk op neer dat we een Chevy Tahoe "of gelijkwaardig" meekrijgen. Iets groots dus, iets wat op zich goed uitkomt gezien we dagelijks een flinke afstand moeten rijden met koffers, en een auto is wat mij betreft nooit te groot.


De route

Hieronder kun je globaal de route zien de we zullen gaan rijden. De hotels staan in principe vast, maar onderweg kan er altijd nog wel afgeweken worden van de route. Wat zijn al die ballonnetjes op de map? Dat zijn allemaal punten op de map met voor ons een betekenis: tussenstop, bezichtiging, hotel etc. Op die manier kunnen wij straks onderweg eenvoudig van punt naar punt rijden en eventueel uitwijken naar een alternatief punt. We gebruiken overigens tijdens het rijden Google Maps als navigator, niet meer de Tomtom die inmiddels verouderd is.


De overnachtingen hebben we gepland in de volgende plaatsen, overal hebben we gekozen voor een motel/hotel, behalve New York City, Washington DC en Miami Beach, daar hebben we gekozen voor AirBNB.
 • Boston (Massachusetts), 1 nacht
 • New York City (New York), we overnachten er eigenlijk net naast in Fairview (New Jersey), 2 nachten
 • Lancaster (Pennsylvania), 1 nacht
 • Washington DC (District of Columbia), 2 nachten
 • Outer Banks (North Carolina), 1 nacht
 • Wilmington (North Carolina), 1 nacht
 • Charleston (South Carolina), 1 nacht
 • Savannah (Georgia), 1 nacht
 • Jacksonville (Florida), 1 nacht
 • Ocala (Florida), 1 nacht
 • Miami Beach (Florida), de rest van de vakantie :-)
Al met al zullen we uiteindelijk door zo'n 14 verschillende staten rijden, en een hoop interessante plaatsen kunnen bekijken.

En de reistijden? 

De reistijden variëren tussen de "overnachtingsplaatsen", waar we bij de kortste route 2 uur aan het rijden zijn (Savannah naar Jacksonville) zijn we in totaliteit bijna 8 uur aan het rijden tussen Ocala en Miami Beach. Let wel, dit zijn de tijden dat we echt aan het rijden zijn, we zijn uiteindelijk langer onderweg omdat we regelmatig zullen stoppen.

Bijzondere plaatsen onderweg

Zonder teveel te verklappen (we hebben alles ook nog niet helemaal ingepland) van de uiteindelijke route hebben we wel een aantal bijzondere bezienswaardigheden op de planning staan waar we naar uitkijken. Een aantal opvallende locaties zal ik hieronder opsommen.

Eastern State Penitentiary
Een oude gevangenis in Philadelphia. Vooral bekend vanwege de bekende gevangene "Al Capone".


Amish
Wie kent ze niet, de Amish. Deze mensen rijden in de kleine huifkarretjes over het platteland, we gaan er genoeg zien bij Lancaster. Ook proberen we nog een bezoekje te plannen in een lokale museum om er wat meer van te zien op locatie.


Three Mile Island
1979, 28 maart. The Nuclear Power Plant Three Mile Island, er gaat iets fout in de centrale wat uiteindelijk resulteert in een (gedeeltelijke) meltdown. Wij komen in de buurt van deze centrale en zullen een kijkje nemen. De centrale is op dit moment nog gewoon in gebruik, dus enkel vanaf afstand kunnen we centrale bezichtigen. Als we deze centrale hebben bezocht dan hebben we, of Fukushima na, alle kerncentrales bezocht waar een nucleaire meltdown heeft plaatsgevonden.The white house
Wie kent hem niet. Gebruikt in de serie "house of cards", oja, ook het huis van de president van de USA :-). Op het moment van de verkiezingen (8 november) is onze laatste dag Washington DC, dus wellicht dat er nog iets bijzonders is te zien.

Fort Sumter
In Charleston, een fort welke een belangrijke rol heeft gespeeld in de burgeroorlog in de VS. Op deze locatie begonnen de eerste schoten van de burgeroorlog.


Natuurparken
Daar doen we het natuurlijk ook vooral voor, de grote natuurparken. Daar gaan we er een heleboel van tegenkomen! Naast alligators hopen we weer op een hoop andere dieren. Beren, spinnen, slangen, wilde paarden noem maar op!


Het vastleggen van de trip

We gaan een aantal zaken anders aanpakken deze trip, naast de foto's zullen we ons dit keer ook iets meer richten op bewegend beeld. Deze bewegende beelden zullen overigens maar heel beperkt gebruikt worden in het "live"-blog, maar nadien gepubliceerd worden. Dit omdat deze beelden nogal wat nabewerking zullen vereisen, ik ben van plan nadien een samenvattende video te maken van de road-trip.

Action-cam
Allereerst hebben we een action-cam aangeschaft (een soort van Go-Pro) om meer bewegend beeld vast te leggen, dit was de vorige keer in Oekraïne heel erg goed bevallen.

Dashcam
We hebben elke vakantie (op Oekraïne na omdat ik hem op Schiphol in de auto had laten zitten) alle routes vastgelegd met een dashcam, waarvan de laatste nieuwe dashcam ook een GPS logger heeft. Dit keer gaat we het iets uitbreiden en zullen we twee dashcams mee op pad nemen voor nog meer beeld vanuit de auto :-).

Florida als eindpunt, alweer? Heb je dat nu niet al een beetje gezien daar?

Nee, we hebben ondanks onze eerdere twee bezoeken nog steeds geen afgewerkt "to-see/to-do" lijstje. Naast dat we gekozen hebben vanwege het lekkere weer in november hebben we dus ook "nog steeds" een hoop te bekijken. Vooral in de Everglades hebben we nog een aantal leuke plekken om te bezoeken.

Geduld, het duurt nog wel eventjes toch?

Nee, we hebben geen geduld. Het duurt eigenlijk veel te lang om te wachten tot november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten