zondag 28 juni 2015

Dag 13, de Florida Supercon!

Het is dag 13, zaterdag, tijd voor om de Supercon te bezoeken! We hebben voorgaande twee dagen al meerdere mensen verkleed over straat zien lopen en een hoop mensen welke niet de moeite namen om hun batch af te nemen als ze in de avond gingen drinken/eten in Miami Beach.

We hoeven niet vroeg op te staan om er op tijd te zijn. De Supercon wordt gehouden in The Miami Beach Convention Center wat bij ons om de hoek ligt. Hooguit 10 minuutjes lopen en we zijn er. We vertrekken rond half 11 richting de Convention center en merken al snel dat het heel erg druk is, maar dan ook echt heel erg druk. Het is een puinhoop met auto's welke een parkeerplekje zoeken, maar er blijkt ook een enorme rij te staan voor het Convention Center. We hopen niet dat we aan moeten sluiten in die rij!




We komen bij de rij aan en zuchten even, het zal toch niet zo zijn... Als snel komt iemand van de Supercon organistatie omroepen dat iedereen die een pre-paid kaartje heeft (dus al betaalt heeft) de rij mag overslaan. Gelukkig behoren wij tot de gelukkige selectie :-).




We lopen snel de rij voorbij en komen bij de ingang waar we zo naar binnen kunnen lopen. Organisatorisch is het niet echt heel duidelijk geregeld, we hebben nog geen idee waar we nu naartoe moeten. Het blijkt dat we een polsbandje ergens moeten halen. We vragen naar aan de beveiliging waar we moeten zijn, deze wijst ons gelukkig de weg. Gelukkig is het binnen nog niet heel erg druk.



Nadat we ons polsbandje hebben gehaald gaan we rondkijken waar we het eerst naartoe willen, het blijkt eigenlijk allemaal in 1 ruimte af te spelen, we kijken eerst nog even in de hal rond voordat we naar binnen gaan. We hadden wel wat verkleedde mensen verwacht, maar het waren er een stuk meer dan dat we in eerste instantie dachten.


Uiteraard moeten de space-monsters hun wapens laten controleren bij de ingang :-).


We gaan de grote hal binnen, hier staan voornamelijk een hoop verkoop-standjes waarbij je heel veel verschillende dingen kunt kopen. Van een masker tot zeer zeldzame stripboeken. En wapens :-). Geloof mij, die zwaarden die je in onderstaande foto's ziet die ga je niet door de douane krijgen ;-).









Je had ook een "arcade" hal waar je op oude arcade spelcomputers kon spelen, en gamen op PC's welke ze hadden opgesteld.







En Microsoft had nog een hebbeding staan voor mijn Xbox :-)


Naast de standjes en de arcade hal was een belangrijk punt de signeer sessies. Mensen konden een VIP kaart kopen om iets te signeren of bij sessies aanwezig zijn. Dit kunnen acteurs zijn, maar ook mensen die bepaalde karakters inspreken bij animaties of cartoons.



De hele bovenverdieping was gereserveerd hiervoor, je had een zaal per sessie.






Er liepen een hoop leuke figuren rond. Mensen die tijd in hun kostuum hebben gestopt, maar ook mensen die enkel een simpel masker op zetten. De mensen die je in onderstaande foto's ziet lopen, lopen ook vaak zo buiten rond in Miami Beach. Vergeet dan niet dat in 30 graden dit aardig warm kan zijn.


























En hebben ze een vreet-hoek? Natuurlijk hebben ze een vreet-hoek!
.



Na ca anderhalf uur rondlopen houden we het voor gezien. We hebben twee keer een volledige ronde gelopen, en verder hebben wijzelf weinig interesse in de spullen die ze daar proberen te verkopen.

We lopen het Convention Center uit en komen nog een enorme rij met mensen tegen. En dan vraag ik mezelf af, waarom koop je vooraf geen digitaal kaartje?





We lopen richting Lincoln Rd, even een plekje uitzoeken om onze honger te stillen. Het enige wat we tegen komen zijn stilstaande auto's en volle parkeer-garages. En geloof me, je hebt daar een hoop garages staan! Het is niet net als in Nederland dat ze de auto's proberen te weren door het allemaal moeilijk te maken met te weinig parkeerplaatsen in het centrum en het kapot te belasten, parkeertarieven zijn normaal gesproken ruim onder de $2 per uur en plekken zijn er normaal gesproken ruimschoots beschikbaar (voor de deur) en zeer ruim.


We komen aan op Lincoln Rd waar het rustig is. Het is vandaag een redelijk bewolkte dag, althans, er komen regelmatig donkere wolken langs. Het lijkt erop dat vanmiddag nog wel een aardige bui kan gaan vallen.

We nemen uiteindelijk plaats op het terras bij een Italiaan. Tamara kiest voor een salade en ik voor een pizza.



Het is dorstig weer en ik maar gretig gebruik van de "gratis" re-fills van de Ice-tea. En de ober gaat er gewillig in mee, ook nadat hij hem binnen een half uur voor de 5e keer weer helemaal volschenkt. Als we zijn uitgegeten en gedronken pak ik nog een espresso voordat we terug gaan naar het appartement. Ik loop aardig achter op het blog en we willen nog even wat relaxen.

In de avond besluiten we om een hapje te gaan eten op Ocean Drive. Het is weekend, en dat betekent dat het daar gezellig druk kan zijn. We belanden bij Ocean's Ten. Een gezellig en net uitziende tent met live muziek. Tamara gaat voor de kip en ik kies voor een Sea bass. Beide waren lekker en goed bereidt.



Er is een gezellige sfeer (de live muziek helpt er natuurlijk ook aan mee) en ze hebben ook Grolsch beugelflessen.


We blijven er eigenlijk heel de avond met veel plezier hangen. Na een lange vermoeiende dag gaan we richting ons appartement. Nog geen idee wat we morgen gaan doen, maar we hebben het idee dat het een rustige dag gaat worden ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten