dinsdag 13 juni 2023

De weg naar Pilsen via Obertshausen

We gaan weer op pad, de vakantieroute loopt dit jaar via Oberthausen, Pilsen, Wenen, Boedepast, Brno met als laatste stop wederom Pilsen. 

Op zaterdag vertrekken we aan het einde van de ochtend richting Oberthausen, een plaatsje rechtsonder Frankfurt, en een ideaal plek om de route naar Pilsen in 2-delen te splitsen. Het is iets meer dan 400km rijden. 

Onderweg hebben we over het weer niets te klagen, lekker zonnig en dik 30 graden. 

De eerste laadstop hebben we in Kerpen, een plaatsje vlakbij Keulen. We gooien de auto aan de lader welke bij een winkelcentrum zijn geplaatst.

We hoeven hier eigenlijk maar 10 minuutjes te laden, maar besluiten wat meer tijd te nemen en in het winkelcentrum een kijkje te nemen. Iets wat uiteindelijk resulteert in nieuwe schoentjes voor Ruud. 


Het is echt heel warm buiten, dus springen snel de koele auto in om de weg te vervolgen. Het is heerlijk rustig onderweg, en er zijn niet teveel werkzaamheden.

Rond kwart voor 4 komen we aan bij het hotel in Obertshausen waar we 1 nachtje blijven.

Het inchecken gaat helaas niet helemaal hoe het zal moeten gaan. Het is een onbemand hotel, en de printer bij de incheck-automaat is stuk. En dat is best vervelend als deze juist een code moet printen om te gebruiken op je code-slot van de kamer. We zijn niet de enige met het probleem, en na 20 minuten wachten op de eigenaar kan iedereen zijn lekker warme hotelkamer in waar geen airco is gemonteerd. 

Als we ons iets hebben opgefrist besluiten we een stukje te lopen naar een Biergarten net buiten het dorp. Het is een stukje door weilanden, park en een bos.

Een stukje door het bos zal ons een paar honderd meter winst opgeven, Google maps geeft echter aan dat het doodlopend is voor een laatste kleine stukje, we gaan toch een poging wagen.

Bij de ingang van het bos ziet het er niet echt goed onderhouden uit.

Als we door het pad manoeuvreren, er zijn meerdere bomen/takken over het pad gevallen, zien we wat water langs het pad lopen waar ook een grote boom is omgevallen. Het is er lekker koel.

De muggen lijken het ook een ideale plek te vinden. We moeten er al een aantal letterlijk van de armen afslaan, en het pad wordt steeds minder begaanbaar. We keren terug, dit gaat niets worden. We kiezen nu een andere route door de weilanden.
 



En eindelijk komen we dan aan bij bestemming. Eindelijk klinkt also we kilometers hebben moeten lopen, maar dat valt eigenlijk allemaal wel mee. 

We nemen plaats op de dan nog rustige bankjes. Vanaf 19u is er ook live muziek, dus het zal nog wel drukker worden verwachten wij.


Het is ook tijd om een hapje te eten. Ik ga voor een Schnitzel, Tamara gaat voor allemaal verschillende worsten en kazen.



Als de live-muziek eenmaal start wordt het al snel drukker. 




Om een sfeerimpressie te krijgen: https://youtu.be/QEOg4GdhwDA

Rond half 11, een stuk later dan gepland, vertrekken we weer richting het hotel.


De volgende ochtend gaat om 9u de wekker. Het is weer een lekkere zonnige dag.

We rijden vanuit het hotel eerst naar een laadpunt zo'n 73 km verderop om te ontbijten. Een dik half uur later komen we daar aan en halen een lekkere boterham met wat koffie erbij. We hadden voor vandaag eigenlijk ook nog een tussenstop gepland staan bij Neurenberg, maar omdat we later zijn vertrokken dan gepland hebben we die uit de planning geschrapt.

De rit zelf ging heel wisselend, momenten met wegwerkzaamheden, files en lege snelweg, we maakte alles mee.





Tussen half 3 en 3 komen we bij ons hotel aan waar we de auto dumpen in de parkeerplaats en onze spullen snel in de hotelkamer afgooien. Vanuit het hotel zien we de bestemming al liggen.

Zo, hier waren we aan toe. Lekker in het zonnetje bij Urquell brouwerij een vers pilsje naar binnen werken. Het is hier overigens nu zo'n 25 graden, een stuk minder warm dan de vorige locatie. Helemaal niet erg!

Het is overigens helemaal niet zo druk bij de brouwerij, iets dat we met dit weer op een zondag eigenlijk wel anders hadden verwacht.

Na 2 biertjes gaan we weer naar het hotel, om 18u heb ik een restaurant gereserveerd om wat voer en bier naar binnen te schrokken. We lopen eerst nog even naar het centrum voordat we het restaurant binnen gaan.





Bij het restaurant beginnen we eerst met een lekkere ongefilterde Urquell. Jammie!

En als voorgerecht ga ik voor de knoflooksoep, Tamara kiest voor worst.


En voor het hoofdgerecht ga ik voor een lekker stuk varken, Tamara voor de tartaar met toast, iets wat in Tsjechië ook altijd een puike keus is!


We gaan deze avond niet al te laat terug naar het hotel, morgen weer een dag in Pilsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten