vrijdag 13 oktober 2017

Dag 16, Kassel, onze laatste vakantiedag

Onze laatste hele vakantiedag zitten we een aantal uurtjes in de auto, we rijden namelijk van Praag naar Kassel in Duitsland. Deze tussenstop is op het laatst nog snel toegevoegd om de terugrit op te splitsen in twee dagen. Dit leek ons fijner dan de laatste vakantiedag de hele dag in de auto te zitten.


In de ochtend rijden we lekker op tijd weg bij ons hotel, 8 uur. De spits in Praag valt mee, we zitten vrij snel op de hoofdwegen om Praag te verlaten.



Eenmaal op de snelweg gaat alles lekker vlot, een aantal keer wegwerkzaamheden onderweg, maar verder geen echte oponthoud.



Eenmaal in Duitsland krijgen we echt serieus wat plensbuien over ons heen.




We stoppen onderweg in Duitsland zijn bij een wegrestaurant om wat eten naar binnen te werken. Het is geen culinair hoogstandje, maar we zullen toch wel wat voer binnen moeten krijgen.



Aangekomen in Kassel gaan we eerst een tussenstop maken bij Hercules monument ten westen van Kassel. Een bekend groot park met een aantal bijzonder bezienswaardigheden en een geweldig uitzicht op Kassel (en omgeving). Jammer genoeg was het Hercules monument volop in restauratie.






De regen en de koude wind zorgen er echter voor dat we het hierbij houden, we gaan verder het park niet verkennen. We besluiten om door te rijden naar het hotel. Het hotel is ongeveer een kwartiertje rijden vanaf het Hercules monument.


Het hotel ligt midden in het centrum van Kassel, leuke locatie lijkt het, maar de meeste restaurantjes blijken achteraf niet in het centrum te zitten, maar richting het park, daar blijken toch de meeste toeristen te komen.



Als we rondlopen in het centrum blijken alle winkels (en restaurants) gesloten te zijn op zondag. Er lopen wel veel mensen rond, maar er is verder weinig tot niets te beleven.










Als we de winkelstraten hebben gezien lopen we ook nog even door het park dat naast ons hotel ligt (waar je ook uitzicht hebt op het Hercules monument).








In de avond besluiten we te gaan eten bij een Duits restaurant naast het hotel. We gaan beide voor een lekkere Schnitzel.




In de avond lopen we nog even door het centrum heen, maar komen weer op tijd terug in het hotel. Morgen rijden we vanuit Kassel naar huis, iets wat ongeveer in 4 uurtjes haalbaar moet zijn als alles meezit.

En ging het de volgende dag? De rit ging lekker, een beetje oponthoud bij Dortmund, Essen en Duisburg, maar we kwamen uiteindelijk rond 12u thuis aan, een mooie tijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten