dinsdag 23 april 2019

Dag 1, aankomst in Minsk

Maandag ochtend, 2e paasdag. Schiphol geeft op de website aan bij de "drukte indicator" dat het heel druk zal zijn. We vertrekken dus redelijk vroeg vanuit huis, en zijn om half 8 onderweg richting Schiphol.

Het is rustig onderweg, heel erg rustig. We komen al heel snel aan bij P4 nabij Schiphol waar we direct in een pendelbus kunnen springen voor de trip naar vertrekhal 2.

We blijken 1 camera te zijn vergeten, en ondanks dat we er meerdere bij hebben besluiten we toch maar een extra camera te kopen bij een elektronicazaak op Schiphol. We hebben nog even tijd voordat we bij de gate moeten zijn, dus besluiten om ook nog even een sloot koffie naar binnen te schrokken.


Dan is het tijd voor de vlucht met Belavia, het vliegtuig staat inmiddels klaar :-).



We vertrekken ietsje later dan gepland waardoor we ongeveer een half uur later aankomen in Minsk. Dat valt nog te overzien. We gaan na het landen eerst door immigrations waarbij we alle vier worden ondervraagd. En de ondervraging ging bij de 1 wat soepeler dan bij de ander. We moesten alle 4 een verklaring van de reisverzekering laten zien dat we genoeg dekking hebben in dit land.  En ze waren blijkbaar toch best nieuwsgierig wat we hier nu allemaal in de planning hadden staan. 

Maar goed, we waren er doorheen (en redelijk snel, een wachtrij heb je niet als je 20+ hokjes hebt met personeel voor 1 vliegtuig). We hebben de bagage opgehaald en zijn de huur-auto op gaan halen bij Sixt. De huurauto welke we dit keer meekrijgen is een Ford Kuga. Een auto waar net onze bagage in de kofferbak past. Eenmaal onderweg moeten we een half uurtje rijden naar het hotel.



De wegen zijn onderweg (tot nu toe bij Minsk) in goede staat. We kunnen lekker doorrijden, wat ook gelijk resulteert in een flits als we net de snelweg oprijden. Nou, dat begint weer lekker dan.

Aangekomen bij het hotel parkeren we de auto op de "parking" voor het hotel en gooien we onze spullen in de kamer. De kamers zijn nog een beetje.... Sovjet style.... Inclusief bijbehorend uitzicht.





Het hotel personeel gaat met onze paspoorten de verplichte registratie bij de overheid in orde maken, iets wat ze verwacht binnen een uurtje te kunnen doen. Wij lopen even naar een supermarkt om de hoek om wat basis-dingetjes te kopen zoals water. Eenmaal terug zijn onze registratie-papieren klaar en kunnen we wat gaan eten.

We besluiten om wat te eten bij de Raw Rib, een restaurant op 1,5 km afstand van het hotel. Het restaurant ziet er leuk en erg modern uit, maar echt druk is het niet.




We bestellen allemaal een stuk kadaver en een flinke drinkbak bier. Het eten is goed, en personeel is vriendelijk. De menukaart is een uitdaging, want verwacht niet dat we een Engelstalige beschikbaar hebben.  Google Translate (dmv foto's) helpt gelukkig enigszins om een keuze te maken.





Als we klaar zijn met eten en drinken lopen we weer richting het hotel, het is inmiddels al weer half 11.




We besluiten om nog een biertje te doen bij het hotel voordat we naar onze mand gaan in de kamer.



Morgen gaan we het centrum van Minsk verkennen. 


1 opmerking: