woensdag 24 april 2019

Dag 2, Minsk museum en veel stapjes

Dag 2 breekt aan om half 9 in de ochtend, en we beginnen de dag met een ontbijt in het hotel.





Als we het ontbijt naar binnen hebben geschrokt gaan we op pad in Minsk. We beginnen met een wandeltocht naar het Dinamo Stadium. een stadion wat de thuishaven gaat worden voor de Europese spelen in juni. Ze zijn nog volop bezig met de bouw, dus het is hopen voor ze dat ze op tijd klaar gaan zijn. Rondom het stadion is het een grote bouwput, ik denk dat ze de stad proberen toonbaar te houden voor de bezoekers voor dit evenement.





Vanuit het stadion lopen we naar de volgende stop, het museum over de geschiedenis van Belarus (= Wit-Rusland) met de naam "Belarusian National History and Culture Museum". Als we aankomen is het museum nog gesloten voor een kwartiertje, we besluiten dus nog even wat koffie naar binnen te gooien bij de overburen (waar ze ook een Engelse kaart hebben, woohoo!). Onderweg kom je met regelmaat parken en beelden tegen. En fonteinen, maar die lijken allemaal uit te staan op dit moment.





Als de koffie op is kopen we een kaartje voor het natuur museum en het geschiedenis museum voor ongeveer 18 euro, zo'n 4,50 euro per persoon.



We beginnen met de natuur-tour waar we veel beestjes kunnen bekijken.









Eenmaal de natuur-tour te hebben afgerond beginnen we aan de geschiedenis-tour. Een tour welke wel interessant is, maar niet heel erg lang. Het personeel spreekt overigens heel erg beperkt Engels, of soms gewoon helemaal niet.

















Als we bij het museum klaar zijn lopen we door naar de volgende stop, het regeringsgebouw van Belarus. Het is al in het zicht als we de straat doorkijken. Voordat we daar aankomen lopen we ook nog door een ondergrondse winkelcentrum.






Eenmaal weer bovengronds komen we precies op het enorme plein waar ook het regeringsgebouw staat. Opmerkelijk met een enorm standbeeld van Lenin. Het is overigens "officieel" verboden om dit alles op de foto te zetten.



We lopen door richting het centrum om een hapje te eten. Onderweg kom je altijd weer aparte gebouwen tegen. De hamer en sikkel zijn hier absoluut nog niet verdwenen. Zo ook de oude grijze grauwe blokkendozen.





We kiezen voor een tapas-restaurant nabij het centrum waar we wat plankjes met hapjes bestellen met wat bier erbij.




Na een dik uurtje lopen we richting de volgende stap: museum of internal affairs. Aangekomen zien we wat auto's buiten staan, maar als we binnen stappen is het geen warm welkom: You speak russia? No? Nothing today. Bye.





Nou, dat was dus een kort bezoek. We wandelen weer verder door Minsk. Onder de wandeling komen we ook weer in een ondergrondse winkel"straat".










Uiteindelijk komen we uit bij een park in de buurt van het hotel. In dit park staat onder andere een reuzenrad en een hoop andere kermis attracties. Het is verder heel erg rustig in dit park.







Als we het park verlaten lopen we richting het hotel en we eindigen uiteindelijk op een terras nabij het Victory Monument. Hier drinken we in het zonnetje een paar biertjes.



Na de biertjes gaan we weer richting het centrum om ergens een hapje te eten. We lopen door een ondergrondse oversteekplaats onder het Victory Monument waar ze wat memorials hebben geplaatst.





Je kunt via het ondergrondse oversteekgedeelte ook uitkomen op het midden van de rotonde waar de Victory monument staat.




Als we hier een paar foto's hebben gemaakt lopen we door naar het restaurant waar we een hapje willen eten. We kiezen vandaag voor een restaurant met een Wit-Russische keuken.






Het eten is best goed, en genoeg. Desondanks voelen we toch een drang om ook een dessertje te nemen :-).




Als het dessert naar binnen is geschrokt lopen we weer richting het hotel, daar drinken we nog een biertje en ga ik het blog bijwerken. Morgen hebben we nog een hele dag in Minsk voordat we vertrekken naar de volgende tussenstop.





1 opmerking: