zondag 29 juni 2014

Zaterdag, een middagje Little Havana

Vrijdag was de culinaire dag goed bevallen zodat we besloten vandaag een andere tour te doen bij dezelfde organisatie. Vandaag kozen we ervoor om een tour te doen in Little Havana. Little Havana is een buurt/wijk in Miami waar veel immigranten uit centraal Amerika (voornamelijk cuba :-)) zitten. Je waant je eigenlijk in een ander land wanneer je door deze wijk rijdt/loopt. Het eten zal vooral in het teken staan van Cuba vandaag.

Om half 1 in de middag was de start van de culinaire tour in Little Havana waarbij we begonnen in een aantal ateliers waarbij verschillende kunstenaars hun kunst verkochten.






Dan nemen we plaats bij het eerste restaurant waar twee hapjes krijgen. Een kroket met de combinatie vlees/aardappel en een soort van taartje met kipvulling.





Klaar met eten lopen we naar de volgende stop, een sigarenwinkeltje dat al heel lang in handen is van een kleine familie.


De volgende stop is wederom een eetgelegenheid waar we een soort "taartje" krijgen. Typisch fingerfood, dus we kunnen weer met de handjes eten. Dit was overigens ook bij de vorige gerechten :-).Het tweede gerecht is een broodje met ham, ander type varkensvlees in combinatie met nog wat andere zaken. Heel lekker kan ik je vertellen :-). Net als gisteren bleken hier ook broodjes over te zijn. Ik weet niet hoe het komt, maar wederom komen ze als eerste naar mij om te vragen of ik die broodjes wil hebben. Ik sla dit keer netjes af, ik begin al aardig vol te raken :-).






De volgende korte stop is bij een bioscoop/theater. Dit is de eerste bioscoop waarbij Spaanse ondertitels werden uitgezonden.

We lopen verder naar Domino's park. Hier zitten oude mannen met z'n alle domino's te spelen. En dat de hele dag lang :-).




We lopen verder naar de volgende stop, onderweg komen we nog een aantal bijzondere dingen tegen.




De volgende stop is een bakker waar we een broodje krijgen (wat natuurlijk weer heel zoet is) met de suiker "espresso" wat de cubanen zo lekker vinden.



Met zoete dingen (en kleurstoffen) weten de cubanen wel raad.

We lopen weer verder, dit keer naar een groenteboer waar vers fruit wordt verkocht.


En deze bananen zijn blijkbaar niet "te oud", maar juist goed. Tsja, wij hadden ze al een week geleden weggegooid denk ik :-)


We krijgen een drankje dat ze persen uit een stuk hout dat iets weg heeft van bamboe.


Vervolgens lopen we naar achter, hier staat een terrasje met een aantal huisdieren waaronder een varken.

We lopen weer verder richting een cafe waar ze kunst uitstallen. De bar was echter een stuk interessanter dan de kunst :-).


Dan gaan we naar onze laatste stop, een ijsje eten. Dit is tevens eigenlijk onze laatste activiteit voor vandaag. Morgen vertrekken we in de ochtend alweer vroeg naar de Keys, een beetje rust vooraf kan dan geen kwaad :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten