zaterdag 28 juni 2014

Vrijdag, een culinaire relaxdag

De dag na de driedaagse trip hebben we besloten dat we niet veel gaan doen. Omdat we niet veel eten in het appartement hadden zijn we gaan ontbijten buiten de deur.

We stappen in de ochtend de deur uit bij ons appartement en zien een politieauto staan met een hoop afzetlint. Oei, hier moet iets gebeurt zijn. Het blijkt een crime-scene! Later blijkt dat iemand dood is geschoten in zijn auto, hoogstwaarschijnlijk door zichzelf.





We lopen verder naar Lincoln Rd om een geschikte plaats uit te zoeken voor het ontbijt. We belanden weer bij Balans waar we eerder hebben ontbeten. Helaas worden we compleet genegeerd door de bediening en besluiten weer op te staan en verder te lopen, er zullen vast wel meer plekken zijn die hun klanten wel willen helpen :-). We belanden uiteindelijk een stukje verderop bij restaurant Maya. Hier hebben we al een keer eerder gegeten, tijd om het ontbijt hier ook te proberen.

Het ontbijt was lekker, en vooral de cappuccino viel op doordat deze vrij sterk was (en groot). Dat beviel ons wel :-). We lopen weer richting appartement, eerst even langs onze achterburen (de liquor store) om nieuwe ijsklontjes te halen voor in onze koelbox. Terug bij ons appartement gaan we vervolgens weer richting supermarkt om weer wat voedsel in het appartement te halen. 's middags houden we ons kalm en kan ik (Ruud) het blog bijwerken. Dit is een aardige opgaaf :-). Ook de dashcam opnames maak ik in orde zodat deze aan de upload kunnen starten, hier is de computer wel de rest van de dag mee bezig. Binnenkort zie je ze weer verschijnen op het blog :-). Omdat we nog niets gepland hebben voor de rest van de dag besluiten we een culinaire avond in te plannen. We boeken een South Beach Food Tour bij Miami Culinary Tours. Deze neemt ons mee naar verschillende plaatsen in Miami Beach om de verschillende soorten eten/culturen te laten zien.

Het is 17u, de culinaire tour begint. We beginnen bij een Boliviaans restaurantje waar we een klein gerecht krijgen en waar een leuke sfeer heerst.




Tijdens het eten krijgen we uitleg wat het precies is en krijgen ook wat achtergrond informatie over de oorsprong. Wanneer we klaar zijn bij dit restaurantje lopen we verder naar de volgende tussenstop. Hier zullen we een snack krijgen welke we lopend verder kunnen opeten. onderweg stopt onze "gids" om toelichting te geven op bepaalde bezienswaardigheden in Miami Beach.




Met de snack in de hand lopen we verder richting Ocean Drive waar onze gids een en ander uitlegt over de restaurants, art-deco style en bepaalde panden.



We komen aan bij onze volgende tussenstop. Een Cubaans restaurant waar we kennis maken met de Cubaanse cuisine. En de koffie, een soort espresso met veel te veel suiker.



We lopen weer verder naar de volgende tussenstop. Tamara wordt het inmiddels beu dat ze continue op de foto moet :-)

We komen aan bij een klein Italiaans restaurantje. Hier krijgen we zo een klein "broodje" met overheerlijke pesto, zongedroogde tomaatjes, spinazie en nog een en ander erop :-).



Op het einde bleken ze 1 broodje over te hebben. En ze keek gelijk mij aan met de "vraag" dat ik er vast nog wel 1 lust :-). Natuurlijk doe ik dat :-D.

Dan lopen we naar de laatste stop. De laatste stop bevind zich in Espanola Way, die straat kennen wij wel, daar hebben we al twee keer eerder gegeten! We stoppen bij een ijsco-winkel tegenover het Braziliaanse restaurant waar we eerder hebben gegeten.




We zijn aan het einde gekomen van de Miami culinaire tour en besluiten nog even een rondje te lopen over het strand en Ocean Drive.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten