donderdag 12 november 2015

Dag 3, Swamp tour en NASA

Dag 3 breekt aan met het geluid van de wekker. We moeten eruit, om half 9 moeten we bij Honey Island swamp tour staan in het dorp Slidell welke noordelijk van New Orleans ligt. We moeten midden in de spits gaan rijden, dus zorgen ervoor dat we uiterlijk 7 uur bij ons hotel vertrekken.

Eenmaal op weg komen we er vrij snel achter dat het geen overbodige luxe is om anderhalf uur van te voren te vertrekken. We moeten de brug over naar het centrum van New Orleans, en daar blijkt het in de ochtend niet echt op te schieten, we sluiten dus aan in de file.


Eenmaal voorbij de brug gaat het echter voorspoedig en kunnen we eigenlijk zonder enig oponthoud doorrijden naar de bestemming waar we een kwartier voor de afgesproken tijd arriveren. We melden ons bij een knus huisje waar we te horen krijgen dat we rond 9 uur vertrekken met de boot. Er komen nog meer mensen die met de boot mee zullen gaan, en de meeste mensen worden opgehaald op hun hotel.


Als we aan het wachten zijn merken we wel dat we een warme dag treffen, de angst voor muggen was ongegrond, deze waren er niet vandaag werd ons verteld. We stappen in de boot welke uiteindelijk ook helemaal vol zit. Voornamelijk mensen uit de regio hebben we het idee, wij waren in ieder geval de enige buitenlanders.

De moerasgebieden in Louisiana blijken compleet anders dan de Everglades in Florida. Veel meer bomen en het blijkt ook best diep te zijn op sommige plekken (2 tot 3 meter). Voordat we daadwerkelijk in een rustig moerasgebied aankomen varen we eerst een stukje over de rivier "Old Pearl River".  Dit is een redelijk brede rustige rivier waar veel gevist wordt op onder andere catfish.


Eenmaal aangekomen bij de eerste "inham" zien we een rustig stuk water met veel bebossing met regelmatig een chillende schildpad. Helaas komen we hier op dit moment geen alligators tegen, dit is erg afhankelijk van de weersomstandigheden.




Na een tijdje varen we weer de rivier op om naar het volgende gebied te gaan. Op de rivier zet de kapitein de vaart er aardig in. Uiteraard met uitzondering van gebieden waar dit niet is toegestaan. Er zijn op redelijk wat plekken naast de rivier gebieden waar mensen verblijven, voornamelijk in de vakanties en weekenden.




De huizen die naast het water staan zijn van afwisselende kwaliteit. Van mooie villa tot categorie sloophout....





Eenmaal aangekomen bij een nieuwe ingang van een rustig gebied blijkt deze bijzonder smal te zijn.



Uiteindelijk komen we uit op een groter stuk water. Hier komen we tevens een alligator(tje) tegen welke ook direct onze laatste zal zijn. De alligators hebben geen zin om op de foto te gaan vandaag....



Bij het grotere stuk water ligt een andere ingang waar we in gaan. Ook hier is het smal en we komen al snel een leuk beestje tegen, een wasbeer :-), Het beestje in minder bang van mensen dan om opgegeten te worden als hij nog verder het water ingaat.


Als we weer iets verder varen merken we op dat een andere boot iets verderop een ontmoeting hebben met een ander dier. Spannend! We varen er snel naartoe.. Althans, de kapitein vaart er snel naartoe en wij varen mee.






En wat verwacht je in het moeras? Varkens... Niet dus, maar ze zijn er wel. Een hele familie :-). Ze zijn niet geheel onbekend voor de tour-guides, ze gooien marshmallows in het water waar ze blijkbaar dol op zijn.




We varen weer terug richting het startpunt. Al met al heeft de tour bijna twee uur in beslag genomen. Een hele andere ervaring dan de Everglades en het is zeker de moeite waard om deze tour te doen als je in de buurt bent.

Eenmaal teruggekomen bij het startpunt is het windstil en het zonnetje schijnt. We stappen in de auto om naar onze volgende plek te rijden: NASA. Er ligt een NASA faciliteit op zo'n 20 minuten rijden in de staat Mississippi. We stappen in de auto om onze weg te vervolgen.

Het is inmiddels 11:45u en hebben inmiddels wel honger gekregen. Dat komt dan mooi uit, we rijden net langs een Hooters in Slidell.  Hier gaan we stoppen voor onze lunch! Het is inmiddels aardig warm, de temperatuur is 23 graden, maar het voelt een stuk warmer aan.


We nemen plaats op een plekje bij het raam. Naar buiten heb je zicht op de parking met allemaal hebbedingen. Je komt natuurlijk toch wel een beetje in het redneck gedeelte, en dat merk je aan de goede smaak van auto's :-). Alleen maar pick-ups en SUV's op de parking!


Het is tijd om te bestellen, Tamara gaat voor een kip-burger en ik voor een hamburger. Het zijn uiteindelijk weer flinke boterhammetjes die we op het bord voor ons krijgen.



Klaar met eten stappen we in de auto. Het is tijd om naar Nasa te rijden.

Eenmaal aangekomen kopen we twee kaartjes (in totaal 24 dollar) en krijgen uitgelegd dat we daarvoor toegang hebben tot het museum en een rondrit. Het museum blijkt niet echt iets voor volwassenen te zijn, jammer, toch een beetje een tegenvaller. Er staan wel een aantal kleine dingetjes opgesteld die leuk zijn om te zien, maar het is zeer zeker niet vergelijkbaar met Kennedy Space Center in Flordia.



Een stuk maan :-)




Na een kwartier hebben we het museum eigenlijk al gezien. Het museum zit in het visitor-center welke los ligt van alle test-faciliteiten (deze Nasa vestiging doet voornamelijk testactiviteiten van raketten). We stappen in de bus voor de rondrit, en het blijkt niet druk te zijn in de bus. In totaal 3 passagiers inclusief wij twee :-)



Na een 10 minuten rijden komen we bij de daadwerkelijke faciliteiten aan met de bus.



En het is toch weer erg indrukwekkend om te zien wat voor contructies dat ze daar hebben gebouwd. Naast de constructies zijn er nog een aantal andere gebouwen van Nasa en universiteiten.




De rondrit duurt alles bij elkaar zo'n 40 minuten. We zijn in totaliteit zo'n uur bij Nasa geweest. We stappen weer in de auto om terug te rijden naar het hotel. Het is rond 14u, dus lekker rustig op de weg.Af en toe krijg je nog wel iets vreemds te zien zoals een auto naast de snelweg waar ze alle wielen van gejat hebben :-)


In de avond kiezen we ervoor om in de buurt een hapje te gaan eten. We kiezen voor een Cafe-restuaurant bij Algiers Point, welke geheel in het westen ligt van de wij Algiers waar ook ons hotel ligt. Eenmaal aangekomen kiezen we beide voor zeebeesten, Tamara voor garnalen en ik voor een mix van garnalen en catfish. Het bord dat we voor ons krijgen is veel en veel te groot. Het gaat dus echt niet op.



Na het eten en een paar biertjes lopen we weer richting hotel. Wat we morgen gepland hebben? Waarschijnlijk de schietbaan, maar we hebben eigenlijk niets vast liggen. Er gaat morgen ook geen wekker aan :-).

2 opmerkingen: