zaterdag 20 juni 2015

Dag 5, Hooters en downtown Miami

Dag 5 is aangebroken. We hebben besloten een bezoek te brengen aan downtown Miami. Vorig jaar volledig over geslagen, dus we moeten er toch een keer zijn geweest. We starten ons paard en we willen langs de Venetian causeway bridge richting downtown rijden. Dit zou ons binnen enkele minuutjes op plaats van bestemming brengen. Op het moment dat ik de brug op rij geeft Tamara aan dat we zojuist een bord zijn gepasseerd waarop aangegeven is dat de brug aan het einde dicht is. Nu ben ik zoiezo niet iemand die veel aandacht geeft aan borden, maar deze had wel aanzienlijk nuttige informatie.



Omdat er verder niets te zien was toch de gok genomen, helaas, hij was inderdaad afgesloten. Helemaal aan het einde weliswaar, maar we konden keren om een alternatieve route te pakken. We besluiten om de noordelijke brug te pakken. Maar ach, het is zonnig weer, dus je hoort ons niet klagen met het dak naar beneden.



Eenmaal aangekomen in downtown Miami zetten we ons paard op een parkeerplaats en kopen een kaartje. We besluiten eerst richting Bayfront park te lopen, een park dat ligt aan het water (Biscayne Bay). Bayfront park is een relatief klein park waar mensen in het gras liggen te zonnen (in de schaduw :-) ) of op bakjes zitten te nietsen. In het midden staat een enorme fontein. Het uitzicht op de Biscayne Bay is geweldig, je hebt een mooi uitzicht op de brug richting de haven en aan de andere kant de ingang van de Miami river.










Er lopen ook nog toeristen rond :-)



Na een korte wandeling lopen we richting een winkelcentrum dat grenst aan het Bayfront park. Het blijkt nog grotendeels gesloten op het moment dat wij daar aankomen. We kopen wat water (het is al aardig warm) en besluiten om richting het centrum van downtown Miami te gaan lopen wat aan de andere kant van Biscayne Blvd ligt.


Eenmaal aangekomen in de eerste straat merken we direct verschil met Miami Beach. Het komt vuil over en er zitten ander soort winkeltjes dan dat we verwacht hadden.






Dan komen we opeens in een netter gedeelte, het zakelijke gedeelte van Miami Downtown. De straat is een stuk schoner, maar de doelgroep ook anders. Je zal hier voornamelijk lunch tentjes vinden. Niet iets waar we op dit moment naar op zoek zijn.





We besluiten om weer richting Bayfront park te lopen en het winkelcentrum te bezoeken. Hier kunnen we vervolgens ook een hapje eten.


Eenmaal aangekomen bij de "kleine" shoppingmall (genaamd Bayside) lopen we een rondje langs de winkels, uiteindelijk hebben we toch niets gekocht.






Inmiddels is het weer zo'n 12u en we beginnen honger te krijgen. We kiezen ervoor om bij Hooters wat te eten en te genieten van het uitzicht :-).







Klaar met de lunch besluiten we weer richting South Beach te gaan, wat boodschappen te halen bij de publix en terug te gaan naar het appartement. We hebben ook nog een blog bij te werken :-).

In de avond besluiten we een hapje te eten op Lincoln Rd bij Maya, een restaurantje met een aardig groot terras waar Tamara kiest om een tonijn naar binnen te werken. Ik bestel een halve koe.



De bediening was uitermate goed, nog voordat mijn flesje bier op was kwam de bediende al om te vragen of ik alvast een nieuw nodig had. We zijn er dus nog even een tijdje blijven zitten :-). Uiteindelijk zijn we toch weer redelijk op tijd weer richting het appartement vertrokken. Morgen weer een nieuwe dag.


1 opmerking: