zondag 24 juni 2018

Dag 4, Riga

Op zaterdag (dag 4) hadden we in de planning staan om na het uitslapen overdag een aantal musea te gaan bezoeken in het oude centrum.  We begonnen bovenaan op het lijstje, Riga Ghetto and Latvian Holocaust Museum. Dit museum ligt niet in het oude centrum maar iets naar het zuiden langs het water. Dit weekend wordt Jāņi gevierd door de Letten. Al snel blijkt dat dit wat roet gaat gooien in onze planning. De blogpost van vandaag is dan ook niet heel erg lang :-).


We lopen vanaf ons appartement richting het station (met de bekende RIGA klok), om daar over te steken naar de andere wijk.


In de andere wijk kom je direct aan bij Rīgas Centrāltirgus (Riga Central Market), de grootste Europese markt. We lopen door de markt heen richting het museum. De spullen op de markt zijn niet duur, en het aanbod is gigantisch. Kekke schoentjes voor een tientje? Geen probleem.






Als we door een plaatje aan de zijkant de markt uitlopen komen we op de weg richting het museum. Eenmaal aangekomen bij het museum is het een teleurstelling. Dicht :-(. Balen!


We besluiten om weer richting het oude centrum te lopen om daar het volgende museum op te zoeken. Wat blijkt? Ook dicht. En de volgende op de lijst? Ook dicht.

We geven de musea op voor vandaag, misschien dat er morgen nog een aantal open zijn. We besluiten om een plekje op een terras te veroveren om wat voer te verorberen. Tamara gaat voor een kip-salade, ik kies voor ribben van een schattig varkentje.



Na het eten besluiten we langs het park weer terug naar het appartement te lopen, onderweg probeer ik nog wat te spelen met de slowmotion functie op de nieuwe camera :-).





Bij het appartement kan ik mooi het blog bijwerken van de vorige dag. In de avond keren we weer terug naar het centrum. We beginnen bij Peter's Brewhouse, een restaurant met eigen bier.


Jammie! Maar naast drinken is eten natuurlijk ook onmisbaar in een restaurant :-). Tamara gaat voor een worst, ik kies een soort schnitzel.




Na het eten lopen we richting het festival waar we gisteren ook zijn geweest. Vandaag werd een grotere drukte verwacht. We zijn benieuwd, maar bij aankomst blijkt het inderdaad een heeeeeel stuk drukker te zijn. Veel gezelligheid, maar ook hele lange rijen om een biertje te halen (de tap pist het bier ook uit met een klein straaltje).





We besluiten na een rondje gelopen te hebben om toch maar in het centrum nog even een terrasje te pakken.


Het is inmiddels flink aan het afkoelen, en we moeten ook nog helemaal teruglopen naar het appartement. Dus voordat we worden aangevallen door pinguins of ijsberen besluiten we toch maar redelijk optijd terug te lopen. Morgen hopen we op meer open musea in het centrum, maar de kans is groot dat er toch nog een flink aantal dicht zullen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten