dinsdag 23 juni 2020

Dag 15, Bohinj en Kranj

Deze zondag, onze 15e dag van de vakantie, hebben we de 2 plekjes op de planning staan welke we gisteren niet door hebben laten gaan:
 
Stop 1: Lake Bohinj, een groot meer
Stop 2: het plaatsje Kranj

Als we rond 11u15 bij het appartement weg rijden is het regenachtig weer, maar als het goed is klaart het straks wat op. Hopen dat het optijd opklaart zodat we bij de eerste stop droog aankomen.


Onze eerste stop is een meer met de naam Bohinj. Deze ligt ten weste van het bekende meer Bled, en is omgeven door bergen. Het meer is redelijk groot, en op het dieptste punt zo'n 45 meter diep. Onderweg hebben we het eerste deel vooral snelweg, nadien gaan we binnendoor tussen de bergen door. Het laatste kwartiertje komen we weer door kleine weggetjes en door kleine dorpjes waar ze de weg opengebroken hebben.





Aangekomen bij het plaatsje ten oosten van het meer, parkeren we de auto, en sluiten deze aan op de "gratis" laadpaal (bij deze: bedankt meneer en mevrouw belastingbetaler in Slovenie voor deze onvrijwillige gift). Het is gelukkig net gestopt met regenen.


We beginnen aan een wandeling langs het meer waar meer mensen in het weekend verblijven. Dit is bij lekker weer normaal gesproken een drukke plek om te badderen en te zonnen. We zien mensen wandelen, varen en de hond in het water gooien.




Om hier te zonnen moet je wel van stenen houden, en niet van zand.



We beginnen aan een wandeling op het wandelpad om het meer heen, als je wilt kun je er helemaal omheen lopen. Dat gaan wij nu niet doen ieder geval. Het pad begint met een waarschuwing dat op sommige plekken het pad erg slecht begaanbaar is.


Wij merken daar niets van. Ik heb wel op het pad een aantal keer het idee dat er bijen zitten. Erg veel gezoem uit bomen, maar ik zag verder niets.



Na een stuk wandelen houden we het weer voor gezien, en keren weer terug richting het centrum. We beginnen alweer wat honger te krijgen, dus we gaan eens kijken of ze daar ons van voer kunnen voorzien.

Vanaf het terras heb je mooi uitzicht op het water met een kleine pier. Je kunt hier ook vissen zien zwemmen.



Ik ga voor een pizza, Tamara krijgt een tonijn-salade. Of misschien moet ik zeggen: dressing met salade erbij.



Als Tamara haar dressing op heeft en ik mijn pizza lopen we weer richting de auto. We zetten koers richting het plaatje Kranj.


Onze verwachtingen zijn zo niet erg hoog, het is zondag, en op die dag is altijd erg veel dicht. Als we aankomen kunnen we ook hier de auto aansluiten op een "gratis" laadpaal. Op de foto zie je ook 2 Smartjes staan, dit zijn deelauto's welke je door heel Slovenie ziet staan.


Het plaatsje Kranj lijkt wel karakter te hebben. Druppels en de stilte zorgt er echter voor dat we hier niet erg lang blijven. Er is, op enkele horeca na, helemaal niets open.







Voordat we weer in de auto stappen om terug richting Ljubljana te rijden koop ik nog een lekker ijsje.


In de avond is het weer nog niet echt beter geworden, het blijft licht regenen. We eten in het centrum nog een hamburger om op tijd weer richting het appartement te gaan. Tijd voor een rustig avondje.



Morgen gaan we nog wat ruines bekijken, als we er in ieder geval bij kunnen komen ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten