dinsdag 12 oktober 2021

Tsjechie, de dierentuin van Pilsen

De dierentuin van Pilsen gaan we vandaag vereren met een bezoekje. De weersverwachtingen zijn fris (vooral in de ochtend) maar goed.

Iets na half 10 lopen we bij het hotel weg. Het is een dikke 3km lopen vanaf het hotel. Zodra we de voetjes buiten de deur zetten merken we dat het vannacht gevroren heeft. Brrrrr. De route naar de dierentuin loopt langs de ringweg naar het noorden buiten de stad. De dierentuin staat aan de overkant bij het hotel al aangegeven bij een groot statig gebouw.

En eenmaal buiten de stad merken we goed dat het goed koud is geweest afgelopen nacht, het ijs ligt nog op het gras.

Als we bij de dierentuin aankomen kopen we 2 tickets voor totaal 360 CZK (zo'n 14 euro) en beginnen aan de ronde. We komen eerst aan bij een groot verblijf waar pelikanen, aapjes en een nijlpaard wonen.


Wij zoeken naar dat nijlpaard, ligt dat beest gewoon met z'n luie harses nog in zijn hok te slapen. 

We merken eigenlijk direct dat de dierentuin erg ruim is opgezet. Hele grote verblijven voor de dieren, en erg veel groen. 


En heel veel verschillende dieren staan bij elkaar. Zo staan de barcode-koeien, de struisvogel en nog een aantal dieren (die hierboven staan afgebeeld) allemaal in hetzelfde verblijf.

We merkte wel dat veel dieren nog in hun hok zaten. De giraffen waren net aan het ontbijten.

Het was lekker rustig verder in de dierentuin. Af en toe kwamen we wel wat andere mensen tegen, maar het was echt minimaal. En het leek er echt op dat veel dieren nu lekker na een koude nacht lekker in het zonnetje zaten te chillen.


Ze hadden 3 grote beren, en deze beren hadden echt een gigantisch verblijf. We hebben wel 5 minuten moeten klauteren (het was bergop) om hun verblijf te passeren.


Het volgende verblijf waar we bij uitkwamen was de die van de wolven. We zagen er maar 1, en deze zat -jawel- lekker in het zonnetje.

De volgende stap was de weg naar het "centrum" van de dierentuin waar een aantal restaurantjes liggen. Onderweg komen we nog een paar leuke diertjes tegen.


En aangekomen bij de restaurantjes lopen wij gewoon door.

Het is namelijk nog iets voor half 12, te vroeg om te eten. Je ziet overigens al wel mensen die plaats hebben genomen op het terras en een lekkere pul met pils naar binnen te werken. Aan de rand van het centrum heb je een mooi uitzicht op Pilsen.

En als je naar beneden kijkt zie je de kooi van een katachtig beest die helemaal bovenin zijn hok rond aan het lopen is.

Wat natuurlijk mooi is, want iets later blijkt dat je vanaf de onderkant bij de route echt onmogelijk bovenin kan kijken. We lopen weer verder uit het centrum waar nog een paar andere katten zitten.

We lopen weer een stukje door waar we uitkomen bij capybara's welke in de zon liggen. Iets verderop staan er een aantal lama-achtige dieren.

Als we weer een stukje verder lopen komen we uit bij een aantal hokken waar verschillende aapjes zitten. En die aapjes zijn heel erg klein 😁.



De volgende stop is een grote kas maar ze schildpadden enzo in hebben rondhuppelen.

Het is er heel erg warm in die kas, dus we lopen weer snel door naar de volgende stop.

En de volgende stop is: voeren! Jawel, we hebben inmiddels toch wel honger gekregen, en besluiten om bij een pleintje bij het begin van de dierentuin iets van eten te scoren. Het worden hamburgers, die overigens echt niet slecht zijn!

Bij het begin van de dierentuin staan er nog een aantal meer dieren opgesteld welke we nog niet hebben bekeken, dus daar lopen we ook nog even langs.






Uiteindelijk staan we rond kwart over 1 weer buiten bij de dierentuin.

We lopen weer richting het hotel om nog ff te relaxen voordat we in de avond weer ergens een hapje gaan eten. We komen uiteindelijk terecht bij een locatie waar we de vakantie ook zijn begonnen. 

Als vooraf beginnen we met brood en verschillende lokale smeersels welke erg lekker zijn.

Als hoofdgerecht gaat Tamara voor een typisch lokaal gerecht. Ik ga voor een flink stuk steak, lekker!


En omdat we bang zijn dat we verhongeren sluiten we af met een dessert.

Na nog een paar biertjes te drinken komen we uiteindelijk redelijk op tijd weer terug aan in het hotel. Morgen hebben we ook een redelijk drukke dag, we gaan dan weer een keertje in Praag kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten