zondag 10 oktober 2021

Tsjechië, Karlovy Vary

Deze vrijdag gaan we een dagje naar het plaatsje Karlovy Vary. Het plaatsje ligt ten noorden van Pilsen, en is een dik uurtje rijden vanaf het hotel.

Als we iets voor 10'en wegrijden is het alles behalve zonnig. Het regent niet, dat is dan weer een voordeel.

De route is best afwisselend. Het is zo'n 85km rijden, met alles behalve een snelweg. We hebben 90-km wegen, maar ook dorpjes en slingerwegen door een heuvelig gebied.



Rond 11u15 komen we aan bij een ondergrondse parkeergarage in het centrum waar we onze auto stallen, en als we naar boven lopen begint de zon te schijnen. Dat is pas timing :-). 

We starten de wandeling direct in het centrum in een winkelstraat. Er staan overigens erg veel mooie gebouwen.

Als we deze winkelstraat zijn uitgelopen komen we uit op een soort plein waar ook een kleine markt staat.



Vanuit het plein moeten we een klein stukje doorlopen voordat we in een ander gedeelte van het centrum terechtkomen. 

En hoe verder we komen hoe meer dat we ons realiseren dat dit 1 groot toeristisch gebeuren is. Alle gebouwen die je ziet zijn hotels. Allemaal. 

Uiteindelijk komen we in het centrum uit waar het water in het midden van het centrum loopt. Het ziet er geweldig uit, maar pffffff, de winkels en horeca.... Alles ingesteld op Russen en Chinezen. Nee, dit plaatsje niet meer een authentiek Tsjechisch plaatsje waar je ook het gevoel bij krijgt in Tsjechië te zijn.








Voor de lunch hebben we nog gezocht naar een leuk tentje, maar niet gevonden. Uiteindelijk kopen we een lokale wafel bij een klein tentje in het eerste centrum. En ze zijn best lekker! 😎

Uiteindelijk besluiten we bij de supermarkt nog wat makkelijke broodjes te halen voor de lunch, en we vertrekken rond 13u weer richting Pilsen.

Onderweg stoppen we nog bij enkele winkels om wat lokale drank in te slaan om mee naar huis te leuren. 

We komen rond 15u weer aan bij het hotel waar we nog ff blijven voordat we lekker op tijd weer richting het centrum lopen om iets te happen en te drinken. We belanden bij een mooi restaurant vlak bij het plein in het centrum. We beginnen met een lekker pilsje.

En dan kiezen we voor een voorgerecht wat we achteraf eigenlijk niet hadden moeten doen.


En waarom hadden we dat niet moeten doen? Heel simpel: we hebben de halve varkenspopulatie als hoofdgerecht besteld. Het is een mix van diverse lokale gerechten.

Na het eten blijven we nog een paar uurtjes zitten om nog wat pilsjes naar binnen te gooien. Wat ook nodig is, want ze stoken het hier in de restaurants echt heeeeeeeel erg warm. 

We gaan niet diep in de nacht terug naar het hotel, morgen hebben we in de planning staan om een vliegtuig-museum te bezoeken in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten