woensdag 9 november 2022

Brno dierentuin

Deze maandag gaan lopen we in de ochtend om de hoek van ons appartement naar de tramhalte. Ja, we gaan vandaag met de tram naar de dierentuin!

Zoals je hierboven kunt zien hebben we een rechtstreekse verbinding met de tram die bij ons appartement stopt naar de dierentuin. En voor minder dan 10 euro hebben we 2 dagkaarten voor de tram in geheel Brno. We kunnen de kaartjes kopen in een app met de creditcard, vervolgens heb je een QR code welke je bij een eventuele controle kunt laten zien.

De tram komt elke 7 minuten langs, het is dus niet lang wachten voordat we plaats kunnen nemen.

De rit duurt een dikke 30 minuten. Aangekomen bij de dierentuin moeten we nog via een brugje over het water en een heel klein stukje door een straat lopen.


En dan komen we aan bij de ingang. Het is er niet druk. 

En dat "niet druk" is nog rustig uitgedrukt. Het is gewoonweg uitgestorven. Heel soms zien we nog een andere bezoeker, maar dat is echt sporadisch. Alles mbt eet/drink faciliteiten zijn ook verder dicht, behalve koffieautomaten met ondrinkbare koffie erin.

En dan waar we voor kwamen: de dieren. De beer ligt in ieder geval te slapen.

Maar buurman boskat is wel wakker.

En de ijsbier huppelt ook rond in zijn verblijf.

In de dierentuin loop je eigenlijk voor een groot deel door een bos. Erg veel bomen, en het is er alles behalve vlak. We moeten dus flink heuvelop op sommige momenten.


Op een drukke dag kun je volgens het bord bij het hok hierboven een lekkere pul pils krijgen voor omgerekend 1,57 euro, maar helaas, nu is er even niets te koop. Een stukje doorlopen komen we uit bij alpaca's en varkens.



Dan komen we vervolgens in een gebied dat normaliter erg druk is, nu niet. Een kinderboerderij en een nagemaakt Afrikaans dorp.





Dat dorp staat grenzend aan de safari waar Afrikaanse diertjes lopen, aan de andere kant van het dorp hebben ze een leeuw en tijger. 




In een klein deel van het bos houden ze ook bijen.

We lopen nu richting de dieren die binnen staan, voordat we daar aankomen zien we nog kamelen. 

En dan lopen we het eerste gebouw in. Vissen, reptielen en vogels, er zit van alles wat in het gebouw.





We lopen weer door naar het volgende gebouw. Onderweg komen we een capibara tegen.

Aangekomen bij het gebouw.

Eenmaal binnen heb je gelijk zicht op een gigantisch aquarium.

En daar zit echt van alles in. Vissen, alligators, schildpadden....


In dit gebouw hebben ze verder nog heel veel reptielen. 




Helemaal achteraan hebben ze een grote anaconda. Jammer genoeg was die grote worm helemaal in een hoek weggekropen waardoor je hem/haar niet goed kon zien. Enige mogelijkheid was aan de zijkant onder het water te kijken.

Als we dit gebouw bekeken hebben lopen we richting de in-/uitgang van de dierentuin, hierbij komen we langs nog een paar dieren.

Eenmaal weer buiten hebben we inmiddels wel honger gekregen. Gelukkig staat er bij de tramhalte een bakker met een kraampje waar we wat blij eten kunnen kopen.

We gaan nu niet direct terug naar het appartement, maar naar het centrum. We stappen uit en na een korte wandeling gaan we ergens een lekker biertje naar binnen schrokken.

Na 2 biertjes lopen we op ons gemakje naar de volgende locatie: de Starobrno brouwerij. Enkele jaren geleden hadden we daar nog een leuk festival, dit keer gaan we het restaurant bezoeken. Bij aankomst drinken we eerst op ons gemak enkele pilsjes.

En na een tijdje is het natuurlijk tijd om ook wat eten erbij te bestellen. 


Na het eten blijven we niet heel lang meer zitten. En op de terugweg besluiten we voor een deel de tram te pakken. De wandeling naar het centrum (dan zijn we iets over de helft) is 1,5 kilometer, maar helaas niet vlak.

Aangekomen in het appartement zetten we nog een leuk filmpje op. De exacte planning voor morgen weten we nog niet, dat zien we morgen wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten