dinsdag 8 november 2022

Weekend in Brno

 Vandaag is het zaterdag, het weer is een stuk beter dan gisteren, en vandaag gaan we een leuke wandeling maken door de stad en stadsparken. 

Als we richting centrum lopen is de lucht wel verdacht donker. 

Meerdere weer-apps blijven aangeven dat het droog blijft, dus daar gaan we dan ook maar vanuit. Aangekomen in het centrum is het er niet heel erg druk. We hoeven maar een klein stukje door het centrum bij bij een park aan te komen.


De eerste 2 parkjes (Park Koliště en Sady Osvobození) waar we doorheen lopen zijn niet echt de moeite waard. Wat gras, niet hele goed onderhouden en verder niets bijzonders. 



Voor het volgende (groter) park moeten we een stukje doorlopen over de normale weg. Park Lužánky zou een stuk groter en mooier moeten zijn. Onderweg zien we nog een oud hokje staan voor straatverkoop die opvalt door zijn oudere looks.

Aangekomen in het andere park heeft het al een veel mooiere uitstraling. Naast de ingang hebben ze ook tennisvelden, en er staan enkele gebouwen. Wij kiezen voor een wandelpad aan de rand van het park om te starten.

 En vanaf een andere ingang blijven de dreigende donkere wolken zichtbaar. 

Een stukje verder lopen is het park een stuk meer open. De herfst geeft een mooi beeld van het park.




Er lopen veel mensen hard in het park. Een deel heeft zelfs naast het reguliere pad een hardloop pad met van dat zachte dempende spul. 

Als we het park doorgelopen zijn lopen we weer richting centrum, we hebben inmiddels al een lekkere wandeling gemaakt. 

In het centrum is het al drukker aan het worden.


Van het lopen hebben we inmiddels wel wat honger gekregen, en het is inmiddels al 1 uur geweest. Tijd om ergens een hapje te gaan eten.

We vinden een leuk plekje, Tamara gaat voor een boterhammeke met een stuk kaas erop, ik zie Oreo pancakes staan op het menu, die moet ik dus nemen. 


Het bleek een flinke hap te zijn, maar wel erg lekker. We besluiten om weer even terug naar het appartement te lopen. En terug bij het appartement probeer ik al een leuk restaurantje te reserveren voor vanavond. Geen overbodige luxe, het is echt overal erg druk in de avond. 

We hebben voor de avond een reservering staan bij Beer Exchange, of Pivní burza Jánská zoals ze het hier lokaal noemen. Een bier-restaurant waar ze bieren aanbieden tegen prijs afhankelijk van de vraag op dat moment. Dus tijd om te wandelen naar het restaurant!


Aangekomen blijkt dat we blij mogen zijn dat reserveren nog is gelukt. De tent zit echt vol, de tafeltjes die nog niet vol zijn, zijn allemaal gereserveerd. We hebben bij onze tafel een scherm in de tafel waar de bieren + prijzen op staan welke we kunnen bestellen. De dame van de bediening komt dan binnen 2 minuten al met het bier aangelopen.

En ja, bier dat je nu voor 54 kronen koopt, kon een half uurtje geleden nog 40 kronen kosten.

We proberen verschillende biertjes, en ze gaan er goed in :-). Maar we moeten natuurlijk ook wat te happen erbij bestellen, en tijdens het drinken bestellen we ook wat te happen erbij.


En we sluiten uiteindelijk af met een 0,5 meter lange hotdog!

Aan het einde van de avond zijn we 46 euro armer en een paar kilo rijker :-). We lopen weer terug naar het appartement nog wat te relaxen vanavond. Morgen gaan we wederom niets spannends doen, het is tenslotte weekend :-).

Op zondag vertrekken we pas rond 12u uit ons appartement om naar het winkelcentrum in Brno te lopen. Het winkelcentrum ligt ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf ons appartement. Mbt het weer hebben we vandaag absoluut geen klagen. 

Aangekomen bij het winkelcentrum lijkt het aan de ingang wel heel erg rustig te zijn.

Iets later komen we erachter dat dit inderdaad een rustige ingang is, andere in-/uitgangen komen uit in het centrum en bij het centraal station. In het winkelcentrum is het best druk namelijk.

Als we er doorheen zijn gehuppeld over de meerdere verdiepingen wandelen we verder naar het oude centrum. Hier maken we weer een mooi rondje in het zonnetje.

Na een stuk lopen keren we weer terug naar het appartement. Om in de avond weer terug te keren. We hebben weer een mooi plekje gereserveerd bij een restaurant.

Aangekomen bij het restaurant beginnen we uiteraard met een pilsje.

Voor eten kiest Tamara een kalkoen-schnitzel, ik ga voor de huisgemaakte worsten. 


En die worsten bleken ook nog eens een verrassing van kaas in zich te hebben zitten. 

Na het eten en een paar biertjes gaan we weer richting het appartement.

En in het appartement pakken we nog mooi een filmpje mee om te kijken. Morgen hebben we weer wat meer activiteiten in de planning staan, we willen dan naar de dierentuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten