zaterdag 5 november 2022

Naar Brno via Olomouc

Vandaag vertrekken we richting Brno, maar niet zonder een tussenstop in het plaatsje Olomouc. 

Na ons ontbijt pakken we op ons gemak onze spulletjes in, rond kwart voor 10 stappen we in de auto om koers te zetten naar Olomouc, een plaats met 100.000 inwoners tussen Ostrava en Brno. 

Het zonnetje schijnt lekker fel, maar het is niet heel warm buiten: 5 graden, met 3 graden gevoelstemperatuur. Maar in de auto heb je daar gelukkig niet veel last van. Maar waar het tijdens dit voornamelijk zonnig is, slaat het om zodra we bij Olomouc aankomen naar mist.


In Olomouc aangekomen parkeren we de auto in een parkeergarage van een nieuw groot winkelcentrum. 

Het winkelcentrum is best groot, maar na 3 kwartiertjes hebben we het echt wel gezien. We lopen vanaf het winkelcentrum naar de oude binnenstad van Olomouc. In het oude centrum komen we al vrij snel uit bij het grote centrum-plein.


We lopen verder door het centrum heen.






Aan de andere kant van het centrum staat een gigantische kerk welk uit de 12e eeuw stamt. 

Na een uurtje te hebben gelopen door het oude centrum komen we weer terug bij onze auto, we rijden weer verder richting Brno. Wel met een heel erg fel zonnetje waar we recht inkijken.

Iets na 2en komen we aan in Brno, niet bij onze Airbnb maar bij een snellader bij een winkelcentrum. We kunnen namelijk pas om 15u inchecken.

Het Olympia winkelcentrum is werkelijk gigantisch. We hebben al veel grote gezien, maar deze staat wel redelijk aan de top verwacht ik. 

Na zo'n halfuurtje gaan we naar het appartement toe, wat een kwartiertje van het winkelcentrum afligt. Daar aangekomen laden we de auto auto en gaan we ff relaxen. 

In de avond pakken we een mooi restaurantje om de hoek van ons appartement. Tijd voor bier en wat voer :-). We beginnen met camembert om te delen als voorgerecht.

Ik ga daarna voor een aged rib eye met frietjes en blauwe-kaas saus, Tamara pakt een lekker lokaal gerecht.


We keren weer redelijk op tijd terug naar ons appartement waar we nog ff een filmpje kijken. Morgen zijn de weersverwachtingen een stuk minder, dus we gaan kijken wat we kunnen doen zonder afhankelijk te zijn van het weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten