maandag 19 juni 2023

Dag 7, Wenen deel 2

Rond half 11 lopen we vanuit het appartement naar de metro, we gaan weer richting centrum. Dit maal beginnen we met het oorlogsmuseum in Wenen. 

Na ongeveer een kwartiertje in de metro stappen we uit bij Keplerplatz, vanaf hier is het nog ongeveer 1 kilometer lopen naar het museum.

En iets voor half 12 komen we dan aan bij het museum. Een heel erg groot kolossaal gebouw.


We kopen 2 kaartjes voor in totaal 14 euro en beginnen met het oplopen van een statige trap.

Op de eerste verdieping gaat het over de oorlogen van voor 1900. 












Het is wel erg jammer dat er vaak enkel beschrijvingen bijstaan in het Duits, hierdoor is het soms lastig om zaken in de juiste context te plaatsen. En sommige zaken zijn zo goed gerestaureerd dat ze eruit zien alsof ze uit de fabriek komen rollen, wat niet echt authentiek overkomt. 







We hebben de 1e verdieping gehad, we gaan nu weer terug naar de begaande grond waar we beginnen met de tijd rond de 1e wereldoorlog tot aan het einde van de 2e wereldoorlog.














Een expeditie van latere oorlogen is helaas tijdelijk gesloten vanwege renovatie, jammer, maar niets aan te doen. We kunnen nu naar buiten waar ze enkele tanks hebben opgesteld.


En langs buiten kunnen we ook naar de expeditie waar alles met de marine van doen heeft. Dit is overigens wel weer binnen.




Op de foto hierboven zie je een stuk van de onderzeeër SM U-20 welke in 1915 is gebouwd voor de Oostenrijks-Hongaars leger. Op 4 juli 1918 is de onderzeeër aangevallen door een Italiaanse onderzeeër welke hem heeft laten zinken. Pas in 1962 is het wrak gevonden op de bodem van de Adriatische zee (het water ten oosten van Italië). Hieronder nog een tweetal foto's van wat spulletjes uit de onderzeeërs en een foto vanaf de bovenkant.

We hebben het hele museum nu gehad, op nog een vliegtuig na welke aan de voorkant van het museum staat geparkeerd.

Nu we alles gezien hebben lopen we een stukje naar het park dat naast het museum ligt. Het is inmiddels 1 uur, en we beginnen honger te krijgen. We nemen plaats op een terrasje voor wat voer en bier. Tamara gaat voor tartaar, ik voor goulash.


Na de lunch wandelen we verder door de parken en Wenen.




Na een flinke wandeling gaan we weer terug naar het appartement. In de avond besluiten we te gaan eten bij een restaurantje in de wijk van het appartement.



Nadat we het eten hebben verorberd gaan we terug naar het appartement. We kunnen alvast wat dingen klaarzetten voor de rit van de volgende dag: we rijden naar onze volgende stop Boedapest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten