dinsdag 20 juni 2023

Dag 8, via Székesfehérvár naar Boedapest

Vandaag vertrekken we lekker op tijd naar de volgende plaats: Boedapest. Maar dat doen we niet zonder ook een tussenstop te maken in het plaatsje Székesfehérvár welke onder Boedapest ligt. Onze route van vandaag:

Rond 9u rijden we weg uit wenen.

Bij het plaatsje Gyor maken we een korte laadstop van een kleine 5 minuten om comfortabel aan te komen in Boedepast voor als we niet kunnen laden in Székesfehérvár.

De route naar Székesfehérvár is voornamelijk binnendoor.


Aangekomen in het plaatsje is het echter geen probleem om een laadpunt bij het centrum te vinden. We pluggen de auto in en gaan het centrum in. Ondertussen kan de auto lekker koel blijven, met 28 graden buiten is het al snel erg warm als we straks weer in moeten stappen.

Aangekomen in het centrum lijkt het redelijk uitgestorven te zijn. 









Het stadje, 1 van de oudste steden van Hongarije, blijkt een serieuze geschiedenis te hebben. In deze plaats werden in de middeleeuwen de Hongaarse koningen gedoopt, getrouwd, gekroond en begraven. In de foto hieronder zie je overblijfstelen waar ook de heilige koning Stefanus zou liggen.


We wandelen nog even verder door het stadje. Het begint inmiddels al wat drukker te worden, blijkbaar slaapt iedereen hier uit tot exact 12u ofzo.



We gaan kijken bij een park nabij het centrum of we daar wat kunnen gaan eten aan het water.


Helaas bleek dat terras gesloten te zijn vanwege een event met scholieren. We lopen weer naar het centrum om daar wat voer te vangen. Uiteindelijk komen we op een mooi plekje uit waar we een boterham met pulled-pork bestellen.

Na de lunch lopen we nog een rondje door het stadje voordat we weer lekker in de koele auto plaats nemen om door te rijden naar Boedapest. We hebben de planning om tegen 15u in Boedapest aan te komen. Onderweg is het lekker rustig, dus het lijkt erop dat we geen vertraging gaan krijgen.

Enkel in de stad zelf is het wat drukker, maar op de plekken waar ik het verwacht had was het weer juist wat rustiger.

Rond kwart voor 3 komen we aan bij ons appartement.

Nadat we ons opgefrist hebben vertrekken naar een plekje om wat te eten en te drinken. En dat plekje vinden we gelukkig redelijk dicht bij het appartement. Aangekomen pakken we eerst een lekker pilsje.

En daarna kiezen we 2 "deel" gerechten uit waarvan we beide kunnen eten. We gaan voor een " authentiek" Hongaars brood"ding" en tartaar met toast.


Niet al te laat vertrekken we weer richting het appartement. We moeten tenslotte ook nog wat boodschappen doen voor de volgende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten