vrijdag 13 oktober 2023

We gaan weer terug naar Pilsen en bezoeken Stříbro

Maandag

Iets voor half 9 laden we de auto in met onze spullen, we rijden vandaag weer terug naar Pilsen. Ik heb in Praag nog een korte tussenstop voor een afspraak met een collega, maar al met al zullen we al lekker vroeg in de middag in Pilsen aankomen als alles snel verloopt onderweg. 

Aan het begin regent het nog best door, gelukkig is het niet heel druk op de weg.


Na een uurtje onderweg te zijn is het gelukkig droog geworden, hopen dat dat de chaos bij Praag een beetje verminderd. 

En dat blijkt het niet helemaal te doen. Ze zijn aan de weg bezig, vlakbij de wijk waar wij moeten zijn. Grmlll.. Het is dus toch nog een chaos dat een half uur vertraagd. 

Na de afspraak gaan we weer snel onderweg naar Pilsen, waar we iets na half 1 aankomen bij het winkelcentrum, nog even wat dingetjes halen. Om iets voor 2 komen we bij ons hotel aan. We laden de spullen uit, en iets later gaan we op pad. 

We komen in de regen aan bij de Urquel brouwerij waar we een lekker pilsje gaan drinken. Terwijl we binnen zitten begint het kei hard met regenen. Mooi, net op tijd aangekomen.



In de avond (of eerder laat in de middag) gaan we zitten bij een leuk plekje midden in het centrum. Naast een pilsje pakken we gebakken kaas met toast en daarna levertjes. Jammie!


Voor morgen hebben we nog niets bijzonders gepland, en we blijven ook iets langer zitten dan we hadden verwacht. Het zal dus morgen een redelijk rustige dag worden :-). 

Dinsdag

Dinsdag begint de dag met minder lekker weer, het druppelt een beetje. We lopen in de ochtend richting het winkelcentrum bij de stad, om nadien via het water weer richting het centrum te lopen. Achter het winkelcentrum blijken ze een nieuw park te hebben gebouwd. We lopen verder langs het water.


Dan zien we iemand diertjes voeren. Niet enkel eendjes, nee, hier ook de muskusratten. 


Na een mooi stukje te hebben gewandeld besluiten we met de bus een brouwerij op te zoeken in het oosten van Pilsen. Om iets na half 2 stappen we bij de halte uit en moeten we nog een kort stukje lopen.



Uiteindelijk komen we aan bij Purkmistr, de brouwerij waar je ook letterlijk een bad met bier kan bestellen om in te liggen.




Overigens jammer dat het terras niet open was, inmiddels was het weer best lekker buiten.

Na een paar biertjes gaan we weer richting de bushalte, je ziet vanaf hier de binnenstad liggen, en je ziet ook dat we best wel een eindje weg zijn.

In de avond pakken we nog een lekker hamburger en kipburger bij Delish in het centrum.


Woensdag

Vandaag gaan we een klein plaatsje in de buurt bezoeken: Stříbro. Dit plaatsje heeft een historie met mijnbouw. Het is ongeveer een half uurtje rijden vanaf Pilsen. We rijden rond half 10 weg bij ons hotel om binnendoor naar Stříbro te rijden.


Aangekomen in het plaatje parkeren we de auto en lopen richting centrum.


En ook hier een mooi groot plein in het centrum. Het gemeentehuis dateert van de 16e eeuw, en is recent nog helemaal gerenoveerd. 


We doen een poging om het lokale museum te bezoeken, maar dat valt toch een beetje tegen.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten