zaterdag 21 juni 2014

Shark Valley en Naples

Donderdag hebben we een Shark Valley en Naples op de planning staan.

Shark Valley

Shark  Valley is een route door de Everglades waarbij je een pad van 15 mile af kan leggen met een tram, een fiets of te voet. Wij kozen ervoor om de fiets te pakken om zo zelf overal te kunnen beslissen waar te stoppen en zelf de tijd te kunnen bepalen. Wij beginnen ivm de warmte al vroeg aan de route, zo'n 9u. Op dat moment zijn wij bijna de enige op de parkeerplaats en kunnen ons paard dan ook direct aan de ingang parkeren.

Vol goede moed beginnen we aan de route op de fiets en al snel komen we de eerste krokodil tegen welke op het pad ons aan zit te kijken.

Dat begint goed! Aan het begin komen we een stuk "bebossing" tegen waar een pad doorheen loopt. We parkeren de fietsen en gaan de gok wagen. Het blijkt een waar muggen-paradijs te zijn. We houden het dan ook niet lang vol en gaan snel weer verder op de fiets.


Onderweg komen we nog veel krokodillen tegen, maar ook andere bijzondere beesten welke een foto waardig zijn.

Na een flink stuk fietsen komen we aan bij de uitkijktoren. Inmiddels is het al een stuk warmer aan het worden. Vanaf de uitkijktoren is het uitzicht fantastisch.

Op de terugweg viel de afstand, waarschijnlijk door de warmte en de "slechte" fietsen, toch enigszins tegen. We zijn dus eigenlijk in 1 stuk door terug gefietst naar het beginpunt.

Naples

Bij Naples hadden we in de planning staan om eerst een outlet store te bezoeken. Dit hebben we gedaan en zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet zo'n goed plan was. Er bleken maar heel weinig leuke winkels te zijn. We zijn dus snel doorgereden naar het centrum van Naples. Er moest tenslotte ook nog geluncht worden. Het was inmiddels namelijk al twee uur. We hebben dus snel een leuk restaurantje opgezocht om daar lekker te eten.

Omdat we nog een hele rit voor de boeg hadden (naples ligt op zo'n 2-3 uur rijden van Miami Beach) zijn we hier niet lang gebleven en snel doorgereden naar de pier van Naples. Dat ding is gigantisch en dus een bezoekje waard.

De terugweg naar Miami beach was op zich ook wel een avontuur op zich. Een enorme tropische onweersbui heeft met regelmaat autorijden tot een uitdaging gemaakt. Beelden staan op de dashcam en zal ik ook binnenkort op het blog zetten, maar dat heeft wat tijd nodig ;-). Om alvast een kleine impressie te geven:


Update 21-juni: een kleine korte film online gezet. Ik hou het hierbij, de rest bewerken kost iets te veel tijd voor op vakantie ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=BWfOIukHdXk


1 opmerking:

  1. Zit er nou op de tweede tand van rechts bij die krokodil een stukje bil van Tamara?
    Leuk zo'n blog om te volgen!

    BeantwoordenVerwijderen