zaterdag 21 juni 2014

Een dagje op het water

Vrijdag hebben we voor een hele dag een boot beschikbaar. Omdat we maar met zijn tweetjes zijn hebben we een kleine boot genomen, desondanks kunnen er toch zo'n 8 personen zonder problemen op verblijven.

Onze planning was rondvaren op de Biscayne bay (het water tussen Miami en Miami Beach) en een stuk naar het zuiden richting Key Biscayne. De dag begon op een mooie tijd, we hadden om half 10 afgesproken met Carlos, de verhuurder van de boot. Na duidelijke instructies te hebben gehad konden we op pad. Het bleek dat je maar op heel weinig plekken kunt varen op de Biscayne Bay vanwege de diepte, of eerder het ontbreken van diepte. De meeste plekken is onder de 1 meter diep, de boot zal dus gegarandeerd stranden wanneer we op plekken gaan varen waar niet genoeg diepte aanwezig is. Gelukkig zijn er vaargeulen gemaakt en hebben we bij de boot een GPS waar ook de veilige vaargebieden zijn aangegeven. Daarbij hebben we als backup een radar signaal die de diepte onder de boot aangeeft. Al met al is het goed opletten waar je met de boot komt, je wilt tenslotte niet eruit moeten om de boot uit het zand te duwen met gevaar van schade aan de boot. De Biscayne Bay is enorm, het water is zeer rustig en het uitzicht is fenomenaal.

Op de Biscayne Bay liggen ook een aantal eilandjes met kanalen waar je doorheen kan varen. De eerste bezichtiging was het appartement van Dexter, een serie waar ik (Ruud) helemaal dol van ben :-). We konden helaas niet heel erg dichtbij komen omdat het appartement geplaatst was naast de vaargeul en ik niet goed kennis had van de lokale vaargeulen welke niet op de map stonden aangegeven, dan maar kijken vanaf afstand ;-)

We vervolgen de route door de kanalen en zien leuke huizen met bijbehorende boten liggen.


Nadat we door de eerste leuke kanaaltjes zijn gegaan kwamen we aan bij Vatican Causeway, een brug met een leuke stijl huisjes. Het meest verrassende was een dolfijn die opeens voor onze boot opdook. Je kunt helaas enkel zijn rug zien op de foto, het beest kwam helaas niet op commando voor de foto omhoog.


De volgende route ging via de Miami River (waar we vanwege de tijd en weeromslag (later meer) niet meer in zijn gevaren) richting Key Biscayne. Dit ligt een stuk zuidelijk van Miami Beach en heeft een zandbank waar je de boot op kan aanmeren en een plons kan maken.

Na een 1-2 uur varen kwamen we aan in Key Biscayne

Aangekomen in Key Biscayne zagen we een enorme onweersbui ontwikkelen boven Miami Beach en onze kant uitkomen. Na zo'n 1,5 uur gescholen te hebben in een inham van een kanaal (geloof mij, ons "bootje" kan niet tegen die wind/golven die op kwamen zetten). Na volledig doorweekt te zijn zijn we teruggevaren om de boot in te leveren. Al met al een zeer geslaagde dag (op het weer na), en zeker voor herhaling vatbaar. Terug gekomen bij het appartement waren we wel moe en zijn na een etentje op Espanola Way bij een Braziliaans eet-tentje (logisch toch? :-)) in Miami Beach vroeg gaan slapen.


1 opmerking: