zondag 21 juni 2015

Dag 6, Aventura mall en Surfside

Dag 6 beginnen we met een bezoek aan het grootste winkelcentrum van Florida: Aventura Mall. Een groot winkelcentrum ten noorden van Miami Beach.

In de ochtend lijkt het erop dat er wat wolken aankomen welke voor wat regen kunnen zorgen. De dagen dat we hier in Florida zijn hebben we welgeteld 1 keer regen gehad. De druppels waren op onze handen en voeten te tellen. Uiteindelijk blijkt het toch droog te blijven.

Een half uurtje rijden vanaf ons appartement, we arriveren bij Aventura mall. Een groot complex met een hoop parkeergarages en buiten parkeerplaatsen.



Het is even de weg zoeken waar we de auto moeten parkeren, maar vinden al snel een mooi plekje in een parkeergarage waar het wel heel rustig is. We hebben blijkbaar een rustige dag uitgekozen, ook al kan het ook liggen aan het tijdstip dat we daar zijn. De mall gaat om 10u in de ochtend open, en wij zijn er een kwartier voor openingstijd. We zetten ons paard in een parkeervak en lopen op ons gemakje al zoekend naar een ingang.

Een stukje lopen om twee hoeken (zonder enige bewegwijzering) en we vinden de ingang.


Tamara poseert ook nog even met een alligator die voor de mall staat. Een alligator met twee kinderen erop, tsja....


Eenmaal binnen in de mall is alles groot en rustig. Veel verschillende winkels, maar meer premium winkels dan in de Dolphin mall waar we vorig jaar zijn geweest.









En hebben we uiteindelijk nog wat gekocht? Ja, schoentjes voor Ruud :-).

Tegen het middaguur waren we uitgekeken in de mall. Wij zijn ook eigenlijk helemaal niet van die shoppers. We stappen in ons paard en rijden richting surfside, een gedeelte in het noorden van Miami Beach. In surfside heb je een hoop winkeltjes, restaurantjes en andere zaken zitten. We belanden uiteindelijk bij Flanigan's voor onze lunch.



Ik neem spare-ribs en Tamara gaat voor de hamburger.



De lunch smaakt zeer goed, maar het is veel te veel zoals zo vaak. We lopen nog een stuk door de straat om de winkeltjes en omgeving te bekijken.









Je hebt een hele grote joods gemeenschap die je regelmatig voorbij ziet huppelen. De mensen mogen van hun opperwezen niet zomaar alles eten, daarom vind je ook voor die doelgroep hier verschillende winkels. Hieronder vind je een foto van Kosherland.



Als de avond is aangebroken wandelen we richting Washington Ave, op zoek naar een Bolviaans restaurantje genaamd Bolivar waar we vorig jaar een keer gegeten hebben met een food-tour. Heel veel eet gelegenheden hebben hier geen terras, en 1 van onze belangrijkste vereisten is het hebben van een terras. Dit zorgt ervoor dat heel veel goede restaurantjes afvallen voor een bezoek. Aangekomen bij Bolivar blijkt het restaurant een aantal deuren verderop te zijn gaan zitten, zonder terras... Balen, dus we besluiten om verder te lopen.

Uiteindelijk belanden we toch weer op Ocean Drive. Het is zaterdag avond, dit is heel erg goed te merken. Het is aanzienlijk drukker dan normaal en er is een hoop te doen. Een echt bruisende straat!

We gaan zitten bij Park Central en bestellen een bacon cheeseburger voor mij (Ruud) en Tamara gaat voor de kip.



We blijven nog even hangen om te kijken wat er allemaal voorbij komt rijden op Ocean drive.



Op de weg richting het andere appartement heerst er overal op Ocean Drive een gezellige sfeer (sorry voor de kwaliteit, deze is met mobiel gemaakt). 


Uiteindelijk sluiten we de avond af op het terras dat om de hoek van ons appartement ligt. En morgen? Dan gaan we bij wat stranden een kijkje nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten