maandag 16 september 2019

Dag 12, Český Krumlov

Gisteren hadden we al gemerkt dat het plaatsje Český Krumlov op de Efteling lijkt. Heel erg touristisch, en naar ons idee gewoon echt "te" touristisch. Heel erg veel Chinezen, en eigenlijk geen normale winkels. En heeeeeeel veel pensionnetjes. Het zou mij verbazen als er nog mensen gewoon wonen in dit plaatsje.

Maar goed, na ons ontbijt vertrekken we richting centrum om het 1-en-ander te bekijken.




Vanaf 10u in de ochtend is het dorpje autovrij, wij lopen om half 10 in het centrum. We leven gelukkig nog, tjee, wat een drukte met busjes en auto's welke als debielen soms door die blinde bochtjes komen denderen.

We komen aan op het centrumplein waar een torture-museum staat. Leuk! Hebben we al vaker gezien, eens kijken of ze hier nog nieuwe dingen hebben. Het blijkt van niet, ze hebben wel last van een soort van houtworm.




Verder zijn het allemaal een beetje dezelfde dingen die je normaal ziet in deze musea.






We zijn vrij snel klaar in dit museum en duiken weer verder het centrum in. De ene groep Chinezen naar de andere komen we tegen. We lopen richting het kasteel waar ze ook een beer in de tuin hebben lopen.





We besluiten om niet het kasteel in te gaan maar om langs het plaatsje heen terug te lopen naar een ander gedeelte van het centrum. We komen langs een plaatselijke bierbrouwer... Ik heb wel een idee waar we straks nog langs moeten.

Onderweg zie je ook direct verschil in het plaatsje aan de touristenkant en aan de achterkant. Hier ziet het er toch iets anders uit.Ook al is het best mooi bij het water.





Na zo'n 10 minuutjes lopen komen we weer op het andere gedeelte van het centrum uit. Hier bezoeken we een klein gratis museum met allemaal oude producten.











Als we uit het museum komen lopen we nog een via een andere router terug naar het hotel toe.






Aangekomen bij het hotel gaan we de rest van de middag even relaxen, we hebben tot nu toe genoeg gezien in dit dorpje. Maar eerst gaan we nog wel even naar een supermarkt en stoppen bij een restaurantje naast ons hotel voor een hapje voer.




In de avond keren we terug naar de brouwerij om te eten, we nemen uiteraard bij het eten wat lokaal bier, het bier dat we nadien ook meenemen naar het hotel, dat gaat mee naar huis toe :-).




Op de terugweg maken we nog een tochtje langs het water en gedeelte door het centrum om te kijken of we nog leuke avond-foto's kunnen maken. Helaas zonder statief, die ligt nog in de auto.








Morgen vertrekken we naar onze laatste verblijfplaats: Plzeň, of Pilsen, jawel, de plaats waar pils bier vandaan komt :-D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten