woensdag 18 september 2019

Dag 14, de eerste hele dag Plzeň

Wat later in de ochtend gaan we na ons ontbijt in het appartement richting het centrum van Plzeň, wat ongeveer een klein kwartiertje lopen is.


Aangekomen op het plein in het centrum is er een grote markt bezig. Allerlei dingen zijn te koop, van rieten spullen tot aan allerlei voer. En bier, natuurlijk is er ook bier. Om 11 uur staan hier mensen al halve liters bier naar binnen te gooien. Je bent in Pilsen of je bent het niet zeg ik maar. Oja, wespen, die zijn er ook veel, vooral rond bepaalde kraampjes. Rotbeesten.









Het is vandaag heerlijk weer. De verwachtingen stonden op 19 graden, maar het zonnetje schijnt, de wind is nagenoeg niet aanwezig, het voelt echt als een stuk warmer aan.

We lopen van het plein af naar de rand van het centrum. Verwacht er niet teveel van, Pilsen heeft maar een erg klein centrum.


Aan de rand van het oude centrum loopt in Pilsen een park, met op sommige plekken ook wat water.








Uiteindelijk kwamen we in het park een leuk terrasje tegen welke tegen het park was gepositioneerd. Het was tijd om uit te rusten :-).


Na een biertje lopen we weer verder het centrum in richting het plein. Uiteindelijk belanden we net buiten het plein bij een restaurantje op een binnenpleintje voor de lunch. En een pilske natuurlijk.




Okay, dat van dat pils klopt niet helemaal, ik bestel ook nog een speciaalbiertje wat niet onder de pilsen valt.


Als we klaar zijn met eten en drinken lopen we weer terug richting ons appartement. Als we daar aankomen is het inmiddels al bijna 16u. We relaxen even om rond 18u weer richting het centrum te lopen. Je gelooft het niet, maar het is weer tijd om te eten.. Zucht....



Naast mijn hamburger en de pulled-pork boterham van Tamara hebben we keuzen tussen verschillende lokale bieren. Jammie!


We lopen nadat we genoeg ophadden, het voelde alsof ik een week niet meer hoefde te eten, weer richting het appartement. Lekker weer ff rustig aan doen, kan ik gelijk weer een beetje het blog bijwerken voordat ik flink achter ga lopen.

Morgen gaan we ondergronds in Pilsen, pakken we het biermuseum en gaan we de brouwerij van Urquell bezoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten