donderdag 5 september 2019

Dag 3, klimmen met een leuk uitzicht

Op de 3e dag beginnen we de ochtend na het ontbijt met een trip naar de top van Ještěd, het apparaat bovenaan de berg is nu goed zichtbaar, dus we gaan er ook vanuit dat we een leuk uitzicht gaan krijgen :-).


Boven aangekomen parkeren we de auto en betalen we 100 Tjechische kronen voor het parkeren, wat bijna 4 euro is. Dat is voor hier eigenlijk relatief veel geld als je kijkt wat de rest kost. Het is er overigens nog niet druk.



Het laatste stukje moeten we lopen, zo'n 1,3 km naar de top. Het gaat er pittig omhoog, maar op de weg is het goed te doen.


Eenmaal aan de top heb je een geweldig uitzicht op de omgeving. In het gebouw zit nog een restauraunt, en nu was er ook een terrasje boven opgezet waar je wat kon drinken.





Na een half uurtje lopen we weer richting de auto om naar de volgende stop te rijden: Pravčická brána in het natuurgebied Labské pískovce. Volgens de routeplanner is het zo'n 1,5 uur rijden van waar we nu zijn. De route blijkt een leuke route te zijn, vooral het laatste stuk waarbij je door de natuur met allemaal kleine dorpjes komt.

Aangekomen bij hetgeen we willen bezoeken blijkt het parkeerterrein(tje) al helemaal vol te staan :-(. Balen, je hebt daar geen andere mogelijkheid om je auto weg te zetten. Om niet helemaal voor niets hier te komen besluiten we de auto in het dorpje verderop te zetten en vanuit daar een andere (langere) route te lopen. Iets waar we eigenlijk niet op voorbereid waren, maar het is even niet anders.


Het is een pittig tochtje. Best wel wat hoogteverschil, en het loopt niet altijd even makkelijk. De omgeving maakt gelukkig veel goed. Het eerste deel is het zwaarst, maar we hebben de planning om dan bij een restaurantje wat te eten.








Het is heel de route goed oppassen waar je je voetjes zet, uitgleiden of vallen/struikelen kan zomaar resulteren in een val van heeeeeeeel hoog naar beneden.



Het restaurant dat tevens bij de "boog" staat waar deze omgeving om bekend staat.



De wandelroute is gratis, maar om onder de boog te komen en bij het restaurant moet je extra betalen, ik geloof iets van 75 kronen per persoon. We nemen plaats  in het restauraunt waar het niet heel erg druk is en bestellen wat voer.




Je merkt dat het heel touristisch is en dat ze geen klanten hoeven te trekken met de kwaliteit. Het is wel eetbaar ofzo, maar tjongejonge, het is niet meer dan simpele friettent kwaliteit hoor.

Klaar met eten lopen weer weer richting de auto, dit gaat nog een gedeelte door het gebied gevolgt door een wandeling over de weg. We hebben namelijk geen zin om heel die lange route nog een keer te moeten lopen. Aangekomen bij de auto is het inmiddels alweer 16u45. We rijden weer richting het hotel.

Bij het hotel frissen we onszelf op en lopen naar het centrum van Liberec, het is weer tijd om te eten en wat bier te drinken :-). We belanden bij een restaurant onder het grote stadshuis wat best ruim blijkt te zijn. We proberen een hoop verschillende bieren en eten natuurlijk.





Morgen rijden we naar Hradec Králové, uiteraard wel met een aantal leuke tussenstops.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten