maandag 2 september 2019

Dag 10, van Mogilev naar Minsk

Gisteren hadden we afgesproken om de rest van de vakantie wat meer in standje "relax" te gaan doen. In de ochtend blijven we dus iets langer liggen in onze bedjes. Om 12u moeten we vertrokken zijn uit onze Airbnb appartement. In de ochtend vind ik nog wat uurtjes om het blog bij te werken, en aan het einde van de ochtend komt de dame van het Airbnb appartement onze sleutel ophalen en onze verblijfsregistratie brengen.

Het is weer tijd om weer op pad te gaan met de auto.


We maken net buiten Mogilev nog even een stop om de auto wat drinken te geven. Iets wat ook een uitdaging kan zijn, je moet naar binnen om uit te leggen welke brandstof je wilt en wat voor bedrag of hoeveel liter. En de dame achter de balie spreekt uiteraard enkel Russisch. Tijdens het tanken gaan de dames nog een lekker broodje halen om naar binnen te werken.



De weg tussen Mogilev en Minsk is erg goed te noemen. Het is rustig, en het enige wat wederom wat vertraagd zijn de vele zebrapaden welke je tegenkomt. Maar ook paard+wagen en wielerenners welke aan het oefenen zijn, de snelweg is multifunctioneel.



Als we aangekomen zijn in Minsk parkeren we de auto in een "binnentuin" van het enorme gebouw. De locatie is midden in het centrum van Minsk, desondanks is dit alles gewoon vrij parkeren. We pakken onze spullen en ontmoeten onze Airbnb host en gaan naar het appartement.



Eenmaal binnen gaan we zitten met de eigenaar voor het appartement om verblijfsregistratie te regelen (meer hierover zal ik in het laatste blog toelichting). Dit dient online te gebeuren, maar we krijgen het niet voor elkaar. We besluiten om met de host naar een hostel te gaan in de buurt om ons daar te registeren zodat we wel een registratie hebben. Soms moet je een beetje flexibel zijn om nog wat tijd voor vakantie over te houden.

Op de terugweg van het Hostel lopen we terug naar het appartement, maar niet zonder een terrasje mee te pakken waar we wat lekkere hapjes en een biertje bestellen.

We lopen weer verder terug naar het appartement, maar niet zonder een hele korte tussenstop bij het Belarusian National Arts Museum waar ze een raar beest voor de deur hebben staan.

We lopen ook nog even snel langs de supermarkt om wat dingetjes te halen. Je kunt daar ook vissen kopen.

Bij het appartement aangekomen is het tijd om even te relaxen. We merken overigens wel dat het in Minsk een heeeel stuk drukker (en touristischer) is dan in de tijd dat we aankwamen. Het lijkt wel een andere stad.

In de avond besluiten we nog even een rondje te gaan lopen door het centrum. Alles wat vorige week helemaal uitgestorven was is nu een heel erg stuk drukker. Ook zaken welke nog niet geopend waren vanwege verbouwingen waren nu opeens allemaal open. Er hebben mensen erg hard gewerkt de afgelopen dagen.

Uiteindelijk besluiten we te gaan eten bij TGI Fridays, een restaurant wat onder ons appartement zit. We gaan allemaal voor een lekkere hamburger.

Na het eten lopen we weer terug naar het appartement waar we nog een biertje gaan drinken welke we eerder hebben gehaald in de supermarkt. We liggen niet veel later op bed. Morgen hebben we nog een hele dag in Minsk, ook gelijk onze hele laatste dag in Belarus.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten