dinsdag 10 september 2019

Dag 7, een dagje bij Starobrno brouwerij

Dag 7, zaterdag, hebben we in de planning staan om de brouwerij Starobrno te bezoeken. Deze ligt op loopafstand (750 meter) van ons appartement af. Er zijn wel enkele tegenvallers. A) mijn been doet nog steeds best pijn en B) regen. De weersverwachtingen zijn niet echt bijzonder aangenaam te noemen.

We pakken onze paraplu's, nemen regenjassen mee en vertrekken naar de brouwer waar we om 11u55 voor de poort staan (vanaf 12u gaat het evenement beginnen). Entree is overigens gratis






We staan als 1 van de eerste op het (redelijk grote) terrein, een hele hoop tap-installaties en een hele hoop personeel. Ze verwachten nogal wat vandaag. Later vandaag komen er ook nog bekende artiesten (voor ons onbekend, want Tjechisch), en een team met ijshockey-spelers.


Bier is enkel verkrijgbaar in grote halve liter plastic bekers voor 25 CZK (omgerekend nog geen euro). Ze hebben verschillende bieren van de tap, waaronder een ongefilterde versie speciaal voor vandaag.


Het regent nog aardig door, we hebben bij 1 van de 2 pleinen (ze hebben 2 podia) een mooi overdekt plekje gevonden vlak naast de bar. Hier staan we goed voorlopig. Het is aan het begin nog heel erg rustig.





Wat later op de middag begint het al wat drukker te worden, het regent ook al een stuk minder dan eerder.



Aan het begin van de avond is het tijd om wat voer uit 1 van de karren naar binnen te werken. Van bier drinken krijg je tenslotte honger.


Niet heel veel later besluiten we om weer terug te keren naar het appartement. Halve liters hakt er toch best in als je deze heel de middag naar binnen werkt. De rest van de avond doen we maar rustig aan. De volgende dag willen een aantal dingen in het centrum gaan bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten