vrijdag 13 september 2019

Dag 9, Brno. Een bezoek aan Mintmaster cellar en een speelgoedmuseun

Op dag 9 gaan we weer Brno verder verkennen. We hebben niet al te veel op de planning staan, en de weersverwachtingen zijn ook iets minder vandaag.

In de ochtend beginnen we met Mintmaster’s cellar, wat te maken heeft met munten-productie in het verleden. Aangekomen kopen we 2 tickets en moeten even wachten voordat er een Engels-talige introductie video begint. We kunnen wel een paar objecten bekijken in de entree-hal.



Als we na zo'n 10 minuutjes de introductie-video kunnen bekijken van een kleine 10 minuutjes kunnen we vrij rondkijken. Kwa grootte had ik veel meer verwacht, het is helemaal niet zo groot, en er valt eigenlijk ook niet zo heel veel te zien :-(.




 In de kelder staat eigenlijk enkel een munten-stamper, boven in de gang heb je nog een aantal objecten liggen, waarvan de meeste munten.




Nog geen uur later staan we weer buiten, het zonnetje lijkt er toch nog doorheen te komen vandaag. We lopen naar de volgende stop: een speelgoed museum aan de andere kant van het centrum. Onderweg halen we nog ff een broodje welke we lopend naar binnen werken.




Aangekomen bij het speelgoedmuseum komt alles vrij oud en simpel over. Het zijn in totaal drie verdiepingetjes. Verdieping 1 heeft een balie om de kaartjes te kopen, de 2e en 3e zijn voorzien van speelgoed. Verwacht echter geen bijzonder speelgoed. We zijn de enige bezoekers, en er loopt wel 3 mensen aan personeel rond. Klinkt niet echt rendabel.

Er zijn veel poppenhuisjes (of hoe die dingen ook heten) met best veel detail.




Maar er was ook veel andere diverse speelgoed te vinden. Het stond wel allemaal redelijk door elkaar. En het glas met weerspiegeling laat het soms lastig fotograferen.












Vanuit het speelgoedmuseum lopen we naar een vinotake om wat plaatselijke wijn mee te nemen. De regio waar Brno in ligt is namelijk een bekende wijnstreek voor Tjechie.

We maken nog een wandeling door Brno voordat we in de avond weer ergens een hapje gaan eten.




We belanden uiteindelijk bij een tentje in het centrum wat ook veel lokaal speciaalbier heeft. Hier gaan we lekker zitten om nadien ook wat voer tot ons te nemen. We beginnen buiten op het terras, maar zitten vanwege de temperatuur al heel erg snel binnen.



Met het eten gaat Tamara voor een paar serieuze vleesribben, ik kies voor een varkensknie zonder bot. Jammie!



Eenmaal klaar met eten pakken we nog een paar biertjes voordat we terugkeren naar het appartement. Morgen hebben we de laatste volledige dag in Brno waar we nog wel een aantal dingetjes op het lijstje hebben staan om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten