dinsdag 9 juni 2020

Dag 2, regen, shoppen en craftbeer

De eerste ochtend worden we wakker op een regenachtige dag. Deze dag en morgen zijn de weersverwachtingen een stuk minder. Niets aan te doen, we gaan kijken of we onze planning daar op aan kunnen passen.

BTC Shopping Mall

We besluiten om richting het winkelcentrum te gaan van Ljubljana. BTC is een gigantisch terrein met heeeeeel veel winkels, waaronder ook enkele verschillende overdekte gedeeltes.


Het is zo'n dikke 4 kilometer vanaf het centrum (ons appartement) af. Normaal een mooie afstand welke ook wel tevoet is af te leggen, door de regen kiezen we echter toch maar voor de auto. Eenmaal aangekomen is het een vrij hectisch gebeuren. Drukke parkeerplaatsen waarbij het lastig is enige logica te ontdekken in de indeling van de routes. We vinden uiteindelijk een plekje in het zuiden van het geied waar het nog redelijk rustig lijkt te zijn en gaan een eerste gebouw binnen.



Er zijn een aantal regels in deze gebouwen:
1) je moet je handen ontsmetten bij binnenkomst
2) je moet vaak looproutes aanhouden (maar niet altijd)
3) mondkapjes zijn verplicht binnen
4) je moet 1,5 meter afstand houden

Punten 1 en 4 worden opgevolgd door  de mensen, maar mondkapjes zie je vooral bij personeel en bij enkele bezoekers. Ook al hebben de meeste het mondkapje wel bij, maar naar beneden getrokken rond hun nek hangen.

Ondanks de drukte bij de parkeerplaatsen lijkt het hier niet echt heel erg druk. We lopen door naar wat andere winkels richting een groter overdekt centrum.


Het regent, maar gelukkig niet te hard, het is dus nog goed te doen om er doorheen te lopen. Aangekomen bij het grotere overdekte gedeelte lijkt het daar ook niet overdreven druk te zijn. Er zijn wel meer mensen dan ik had verwacht.


We besluiten om nu niet uitgebreid te gaan lunchen, en kopen broodjes bij de Interspar supermarkt welke in het winkelcentrum is gevestigd. Om 16u hebben we een craftbeer tour geboekt waar ook allemaal hapjes bijzitten, daar willen we natuurlijk wel wat ruimte voor overhouden :-).


We lopen weer rustig terug richting de auto. De route gaat van winkelstraat naar hectische straat naar soort van groente/fruit markt. Logica.... Nee, dat is hier niet.



We rijden weer terug naar ons appartement om ons op te frissen en voor te bereiden voor de tour welke we geboekt hebben om 16u bij LjubljanaYUM.

Craftbeer tour

We hebben met de gids afgesproken in het centrum van Ljubljana, en gaan in totaal 3 tentjes bezoeken om wat lokale biersoorten en hapjes te proberen.

Bij de eerste locatie krijgen we 2 verfrissende biertjes met een soort van tapas achtige hapjes. De hapjes zijn niet echt lokaal, maar dat maakt het niet minder lekker :-).





Als we hier klaar zijn lopen we naar het volgende plekje toe. De gids is erg enthousiast en begaan met de kleinere lokale ondernemers, welke nu op dit moment overigens het heel erg zwaar hebben.

Bij de volgende lokatie krijgen we wel echte lokale hapjes: zuurkool, worst en boekweit met uitgebakken varkensspek. Lekker! :-D. Ook hier weer 2 verschillende biertjes erbij.



Tot nu hebben we nog regelijk geluk met het weer. Het druppelt af en toe, maar het is nog wel te doen om buiten te zitten. Als we bij het volgende plek aankomen kiezen we toch voor een plekje binnen, het begint wat af te koelen en harder te regenen.

Op het laatste plek krijgen we wederom 2 bieren en hele jonge kaas met hop met toast. Erg lekker fris.



Na deze biertjes was de tour afgelopen. Ik kan echter wel weer een diploma toevoegen aan mijn LinkedIn account!


We besloten om nog enkele biertjes te drinken bij de laatste lokatie. En ik schoof ook nog een lekkere Argentijnse hot-dog naar binnen :-D.



Na enkele biertjes besloten we om richting het centrum te lopen, wat gelijk dichter bij ons appartement ligt (dit was de andere kant van het centrum). Het begon inmiddels al wat harder te regenen, en we hebben geen paraplu's bij, gelukkig wel jassen welke redelijk waterdicht zijn.


In het centrum pakken we nog enkele biertjes en vertrekken nadien naar het appartement. Het regent inmiddels best flink door, en het gaat onderweg enkel harder regenen.



Aangekomen bij het appartement hangen we de natte kleding op om te drogen. We hebben eigenlijk nog geen planning voor morgen, we kijken morgen wel even aan wat we tegenkomen om te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten