zaterdag 13 juni 2020

Dag 5, een dagje strand, of toch niet?

Als we Donderdag ons bed uit komen schijnt het zonnetje en is het weerbericht in Ljubljana niet slecht. We hadden bedacht om vandaag de badplaatsjes aan het strand te bezoeken. We pakken wat spullen mee en stappen in de auto richting het zuiden.

Waar we in Ljubljana een kraakheldere lucht hadden, komen er richting het zuiden al snel wat meer bewolking bij, maar bewolking is natuurlijk niet zo'n groot probleem.


Als we nog een stukje verder rijden worden we wel wat meer onzeker over het weer. De wolken worden steeds donkerder, en het lijkt enkel erger te worden naarmate we meer naar het zuiden rijden.


Als we even naar het laatste weerbericht kijken zien we dat het in het zuiden echt kansloos gaat worden deze middag. Erg jammer, en we besluiten toch maar om terug richting Ljubljana te rijden. We gaan weer riching de blauwe lucht, ook al worden we wel op de hielen gezeten door de donkere wolken.


Bij het plaatsje Vrhnika besluiten we een tussenstop te maken om een klein natuurpark te bezoeken. We rijden van de hoofdweg af, en na ca 500 meter kunnen we onze auto parkeren bij een welness center dat er best verlaten uit ziet.


Het park is niet heel groot, we beginnen aan de wandeling.


Aan het einde (je loopt in een ronde, dus op de helft) komen we uit bij een stuk rots waar water onderdoor stroomt. Heel veel water.


Naast het wandelpad zie je het water eruit lopen. En als we even verder lopen zien we vanaf de zijkant een aardige krachtige waterstroming.




Als we bij het welness centrum in de buurt komen zien we van meerdere kanten water uit de rotsen komen. Ook loopt het langs het welness centrum door een soort geul.




We lopen weer terug richting de auto. Ondertussen worden de wolkjes hier ook wat donkerder, en we besluiten richting het winkelcentrum te rijden in Ljubljana.

Aangekomen bij het winkelcentum is het weer een gigantische chaos, zucht...



We besluiten een iets andere route te lopen, en komen ook uit bij een klein overdekt gedeelte waar ze veel streekproducten verkopen. En ze hebben er kleine wijn-"winkeltjes" waar ze wijn tappen. Die plekjes, daar wemelt het van de plaatstelijke alcoholisten als we zo rondkijken. Het lijken ook een beetje de enige mensen te zijn die daar binnen rondlopen.


Uiteindelijk komen we al snel weer uit bij het grote overdekte winkelcentrum waar we gelijk wat voer gaan halen voor de lunch. Jammie, hamburgers!



Na de lunch gaan we nog even shoppen voor wat kleding, eerst binnen, dan buiten waar het inmiddels erg lekker is geworden :-).


Als we klaar zijn met shoppen rijden we weer richting het appartement waar we iets na 3'en aankomen.

Als we een tijdje rustig aan hebben gedaan in het appartement besluiten we in het centrum wat te gaan eten en drinken. Vandaag gaan we niet voor een compleet diner, maar voor wat kleinere hapjes. Als je elke middag en avond alles naar binnen gaat schrokken zien we er straks uit als een stel barbapapa's.

We nemen plaats bij een tenje waar we al eerder hebben gezeten, en welke veel lokale hapjes hebben. Jammie, we beginnen met de kaasplank.


En daarna de vleesplank.


Na een tijdje komen er drie kerels op het tafeltje naast ons zitten. En hoe groot is de kans op dit moment dat dit Nederlands zijn. Nou, niet groot. Het blijken arbeidsmigranten 😋 te zijn uit Nederland welke hier werkzaam zijn. Geen collega's, maar van die buitenlanders welke elkaar toch weer opzoeken.

Rond half 11 houden we het voor gezien, en lopen weer terug richting appartement. Het is inmiddels al een stuk rustiger geworden in de binnenstad.



En staat er morgen al iets op de planning? Jazeker, morgen gaan we richting de Alpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten