dinsdag 8 juni 2021

Dag 3, Bratislava zoo


Vandaag is onze eerste volledige dag in Bratislava. In Bratislava zelf hebben we niet heel erg veel in de planning staan, en hetgeen wat we in de planning hebben staan gaan we morgen pas doen.

We beginnen in de ochtend eerst met een ontbijt in het hotel.

De weersverwachtingen zijn vandaag erg goed, en na een beetje uitzoekwerk naar de mogelijkheden voor vandaag besluiten we naar Bratislava Zoo te gaan, de dierentuin dus :-). Wandelt is het 3,8km van het hotel, dus het zou goed te doen moeten zijn. En tijdens het wandelen zie je nog eens wat. Voordat we naar de dierentuin gaan is het eerst even tijd om een winkelcentrum te bezoeken welke op 10 minuutjes lopen vanaf ons hotel ligt. Het is lekker rustig in de stad, en met een kleine omweg huppelen we richting het winkelcentrum.




Een kwartiertje later staan we voor het winkelcentrum welke binnen 3 verdiepingen heeft (4 als je ook de parkeergarage mee telt).


Het is er erg rustig, en erg warm. Nu werkt zo'n mondkapje dat je hier verplicht binnen op moet doen ook niet echt mee aan het bevrijdend gevoel van de omgevingslucht zeg maar. Na wat shoppen en een uurtje later staan we weer buiten, eindelijk weer in de open lucht. 

We lopen nog even naar het hotel om onze spullen af te gooien en een rugzak te pakken met wat extra drinken. Het is tijd om zo aan de wandeling te beginnen naar de dierentuin!

De weg welke we lopen is afwisselend, eerst door het oude centrum, waar ook ons hotel staat.


Richting een woonwijk naast het centrum, waar we ook nog even snel een broodje kopen voor onderweg.

De woonwijk blijkt niet plat te zijn. En vooral de trappen voelen we snel in onze beentjes.


Als we op de helft zijn hebben we wel een mooi uitzicht over de stad.


Onze beentjes gaan steeds meer piepen en kraken. Het benauwde weer helpt er helaas niet helemaal goed aan mee.

We hebben in totaal een uurtje gedaan over de wandeling, pfff.

Maar we hebben eindelijk wel de dierentuin in zicht!


We kopen 2 kaartjes voor 14 euro en komen binnen in de dierentuin. Het is er rustig, erg rustig. 

Net als we aan de wandeling beginnen komen er druppels uit de lucht. Niet veel, maar genoeg om even onder een afdak te staan om te schuilen. Als de druppels 5 minuten later weg zijn gaan we weer verder met de ronde.





 Er zijn voor zo'n kleine dierentuin best veel verschillende dieren. Waaronder ook muggen, heel veel muggen. Vooral toen we bij de wolven in zo'n uitkijk hok stonden, hele tijd gezoem tegen je oren. Brrrrr.

Bij de kamelen hadden ze net een nieuwe kameel gekregen. 


De dierentuin is wat betreft oppervlakte best groot, en er zit soms best veel ruimte tussen de dieren in. Dus ook hier is het weer flink wat stappen zetten.

Het laatste deel van de dierentuin zit in een andere uithoek waar we weer een kilometer heuvelop mogen lopen. Daar staan ook alpaca's en lama's, dus die kunnen we natuurlijk niet overslaan. Op locatie bleken die beesten zich echter wel in hun hok op te houden, dat is dan weer een beetje jammer.






Het is inmiddels bijna 16u en we besluiten weer terug naar het hotel te gaan. Gaan we weer lopend die berg op? Nee, echt niet. We pakken staatstransport, de bus. We downloaden een app om online een ticket te kopen en stappen de bus in voor de dierentuin welke ons in 7 minuutjes naar de centrale bushalte in het centrum brengt. 


Aangekomen in het centrum pakken we nog een biertje op het terras voordat we naar het hotel terugkeren.

In de avond zoeken we een leuk restuarantje op in het oude centrum. Geen plaatselijk voer dit keer. Tamara gaat voor een panini, ik voor een pizza. Met bier uiteraard.


Na het eten bezoeken we nog een ander terras, maar belanden uiteindelijk niet heel erg laat in het hotel. Morgen hebben we een heel andere planning. We beginnen met een kasteel en eindigen met bunkers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten