zondag 22 juni 2014

Bezoekje aan Ocean Drive

Zaterdag relax dag, zo hadden wij het in de planning staan. Niets doen waar we vast aan zitten. Het was dus een mooie dag om een fiets te pakken van Decobike, een systeem waarbij je met je creditcard een fiets op locatie A kunt pakken lokatie B kunt wegzetten. Door heel Miami Beach staan van die standplaatsen, ideaal dus om goedkoop, makkelijk en snel je te verplaatsen met een fiets. De standplaats voor deze decobikes staat op zo'n 50 meter afstand van ons appartement, dus we vertrekken in de ochtend met de Decobike richting het zuiden, op naar Ocean Drive.

Voordat we bij Ocean Drive aankomen parkeren we de fietsen op Washington Ave en lopen we richting het strand en het park wat op het zuidelijkste puntje ligt van Miami beach.




Eenmaal aangekomen in het park hebben we een kort rondje gelopen om vervolgens de koers richting Ocean Drive te zetten.



En dan begint de koers richting Ocean Drive waar het vanwege zaterdag een hele drukke bedoeling is. We lopen er enkel overheen. We komen volgende week wel een keer terug wanneer het wat rustiger is.






We zetten weer koers richting Lincoln Road om te lunchen, hier is het ook druk vanwege zaterdag, maar een stuk beter te doen. We landen bij Balans, waar we al eerder een keer ontbeten hebben. En wat denk je? Een Grolsch beugelfles gaat er altijd wel in!

Ze zeggen wel eens dat een vis moet zwemmen om vervolgens wijn te bestellen. Aangezien een vis niet zwemt in Grolsch bestellen we een lekkere hamburger. Deze doet het perfect in Grolsch :-).

Nadat de hamburger is weggewerkt gaan we nog wat boodschappen doen om vervolgens de rest van de middag rustig door te brengen in het appartement. 's Avonds gaan we weer op pad richting Espanola Way om het volgende restaurantje uit te proberen.

Het is gezellig druk in de straat met een hoop verschillende restaurantjes, vreemd genoeg weinig spaanse restaurantjes.

We belanden bij een Italiaans restaurant waar ik (Ruud) besluit een hele koe te bestellen in de vorm van een bone rib-eye, Tamara gaat voor een kleiner "lapje" vlees, de helft van die van mij. Vraag mij overigens niet waarom dat ze er stukjes wortel naast hebben gedaan, ik ben er in ieder geval niet aan toegekomen.



Nadat we de creditcard weer wat verder hebben versleten zijn we langs Lincoln Road weer richting appartement gelopen, het is weer genoeg geweest voor vandaag. Morgen weer een relaxdagje te gaan.

Er hing nog een gezellige sfeer in Espanola Way:



En in Lincoln Road was ook nog genoeg te doen:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten