woensdag 27 september 2017

Dag 4, 26 september, Zagreb

Vandaag hebben we niet erg veel in de planning staan, we gaan gewoon lekker door de stad Zagreb lopen. De toerist uithangen dus.


Echt uitslapen hebben we in de ochtend niet gedaan, we lagen ook al vrij vroeg op onze mand, dus dan is het ook niet heel erg vreemd dat we wat vroeger opstaan. Als we uit bed komen werk ik eerst nog even het blog bij, als de teksten klaar zijn hoef ik later op de dag enkel nog wat foto's erbij te gooien.

Rond kwart voor 10 besluiten we om naar het centrum van Zagreb te lopen, we lopen nu een iets andere route dan de vorige keer, we besluiten om gedeeltelijk een park mee te nemen tijdens onze wandeling.


Als je van traplopen houdt dan zit je in het noorden van Zagreb op de juiste plek. De woonwijk waar ons appartement ligt heeft nogal veel hoogteverschillen welke dmv trappen elkaar doorkruisen. Elke dag hebben we in de vakantie aardig wat trappen omhoog gehuppeld.



Aangekomen in het centrum is het nog redelijk rustig, we beginnen bij een markt op een groot plein. Op deze markt zijn voornamelijk worsten, honing en andere lokale lekkernijen te koop.


Vanaf het plein lopen we door naar het volgende plein waar de bekende Dolac market staat.


Als we iets doorlopen besluiten we nog even wat koffie weg te slurpen op een terrasje. Kroatië is een echt koffieland, echter weten wij het voor elkaar te krijgen om ergens te zitten waar de koffie niet echt lekker is :-(.


Als de koffie op is gaan we op weg naar de lange winkelstraat van Zagreb, kijken of we nog leuke winkels tegen komen :-).




Hoe verder je van het centrum af loopt, hoe "ouder" de straat eruit ziet.



En ook ver bij het einde van de straat kom je kleine markt-pleintjes tegen.


We lopen langs een andere straat weer terug richting het centrum, waar we uiteindelijk ook het Nationaal Theater en het "Museum of Arts and Crafts" tegen komen, deze liggen tegenover de universiteit van Zagreb.



We lopen weer het centrum in, waar soms oude en nieuwere gebouwen voor een groot contrast zorgen.



Het is inmiddels 12 uur geweest, we besluiten om nog even erg een hapje te eten voordat we terug gaan naar ons appartement.



In de avond gaan we wat eten bij een restaurantje vlakbij de Dolac Market.



Overal in de stad is het erg rustig, zo ook bij het restaurant.


We merken dat het weer wat begint te betrekken en besluiten een ander plekje op te zoeken om wat lokale bieren te proeven, we belanden uiteindelijk bij "Craft Room", een biercafé een stukje verderop. Ondanks dat het begint te betrekken nemen we toch nog even plaats op het terras, onder een parasol voor de zekerheid.


Een paar lokale biertjes (en wijntjes voor Tamara) verder begint het toch met regenen, we besluiten om nog even binnen te zitten.


Rond half 9 houden we het voor gezien en lopen weer terug naar het appartement, het is gelukkig ook weer droog. Kunnen we nog ff rustig relaxen in het appartement. Morgen gaan we weer verder met een ander deel van Zagreb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten