vrijdag 29 september 2017

Dag 6, 28 september, Plitvice Lakes National Park

Vandaag gaan we naar een natuurpark in Kroatië, deze ligt op een dikke 2 uur rijden van Zagreb.


We rijden in de ochtend rond half 9 in de ochtend weg, in Zagreb is de spits nog niet helemaal afgelopen, dus echt snel gaat het niet.


De snelweg is verder rustig, het enige wat een beetje oponthoud kon geven was de 2e helft van de route, deze ging over een provinciale weg door de bergen. Mooi uitzicht, maar inhalen als er een schildpad voor je rijdt is vaak lastig, onveilig of niet toegestaan.



Om iets voor 11 uur komen we uiteindelijk aan bij ingang 1 van het park (er zijn twee verschillende ingangen). Er zijn verschillende routes waaruit je kunt kiezen.


Wij kiezen voor route B, 4 km lang en een geschatte duur van 3-4 uur lijkt ons mooi. Het is niet lastig om de weg te vinden, overal staan bordjes met de route-letters.

Als we beginnen aan de route (of eigenlijk al bij de kassa), merken we toch wel dat dit echt massa-toerisme is. Het is er erg druk, dit terwijl het echt buiten elk vakantie-seizoen is op dit moment. Door de drukte worden we vaak opgehouden, iets wat erg jammer is als je juist van een beetje doorlopen houdt.


We proberen een beetje van de grote drukte weg te blijven, de omgeving is ongelooflijk mooi om te zien! Het is groots en indrukwekkend.


De paden zijn over het algemeen goed te doen, ook al heb je momenten dat de paden niet echt geweldig zijn voor iemand met hoogtevrees, een grote diepte naast de paden is niet heel erg zeldzaam.



De hele wandeltocht welke wij hebben afgelegd was in totaal 4,68 km (inclusief een boottocht om het meer over te steken), en de totale wandeltijd was anderhalf uur. We hebben er dus een heel erg stuk sneller over gelopen dan vooraf  was opgegeven.


De omgeving was de hele toch echt wel indrukwekkend om te zien. Veel watervallen(tjes) en mooi uitzicht.












Na een dikke twee uur lopen we het park weer uit. Het is echt de moeite waard om het te bezoeken, maar of het een bezoekje waard is in het hoofdseizoen betwijfelen we, wij vonden het nu al soms te druk, laat staan als het echt afgeladen is met toeristen. En echt heel goedkoop is het ook niet.

De terugweg naar Zagreb gaat lekker vlot, geen files zorgen ervoor dat we weer tegen half 4 terug zijn in het appartement waar nog even kunnen relaxen.

Na het relaxen is het toch tijd om ergens wat te gaan eten, we kiezen ervoor om een terras uit te zoeken in het centrum. We gaan voor een grote plank vol met voer, iets wat achteraf natuurlijk veel te veel was.


Na het eten gaan we naar de andere kant van het centrum, er is nog steeds een bierlijst af te vinken waar ik bijna bij het einde ben :-).


Rond 10 uur houden we het voor gezien en lopen terug naar het appartement, het is toch weer een lange drukke dag geweest.

Ik heb in de avond nog proberen een tour-agency te strikken voor een guide welke ons de leuke plekjes kan laten zien op de Medvednica, de berg in het noorden van Zagreb. Hier staat een kasteel en oud verlaten ziekenhuis, en dat verlaten ziekenhuis is volgens zeggen ook "haunted", woohoo, spannend enzo! Kijken of het nog lukt om daar naartoe te gaan! :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten