woensdag 4 oktober 2017

Dag 11, Dierentuin en Bratislava

Vandaag vertrekken we na een kort bezoekje in het plaatsje Győr naar de plaats Bratislava in Slowakije. De rit is een dik uur rijden, dus wat dat betreft kunnen we naast autorijden nog een hoop andere dingen doen vandaag.

De ochtend beginnen we eerst met een ontbijt, niet in het hotel waar je vaak veel te veel voor een ontbijt moet betalen, maar in het winkelcentrum om de hoek.



Als we klaar zijn met ons ontbijt besluiten we ook een bezoek te brengen aan de plaatselijke dierentuin. Nu is het in de ochtend nog droog, tegen de middag houdt het weerbericht voornamelijk regen. Als we iets buiten willen doen, moeten we het dus doen voordat we naar Bratislava rijden.

Aangekomen bij de dierentuin net buiten het stadje Győr moeten we een klein halfuurtje wachten voordat deze open gaat. Eenmaal open kopen we twee kaartjes voor 3 euro per stuk en beginnen we de wandeling door de dierentuin.


Alles is klein opgezet, toch hebben de dieren best grote ruimtes waarin ze kunnen rondhuppelen. Het is er heel erg rustig. Naast ons was er nog een schoolklas(je) met zo'n 15 kinderen welke ook de dierentuin bezochten.
















Uiteraard ontbreken Lama's, Tapirs en Capibara's ook niet in deze dierentuin :-).




Aan het einde van ons bezoek voelen we af en toe al een druppeltje vallen, na zo'n 1,5 uur stappen we in de auto om richting Slowakije te rijden.

Als we de grens oversteken beginnen de eerste regenbuitjes al.


En bij Bratislava zelf regent het inmiddels redelijk door.



In Bratislava centrum merken we al snel dat dit geen autovriendelijke stad is. Veel smalle 1-richtingswegen, heeeeeel erg weinig vrije parkeerplaatsen, en weinig parkeergarages. We zijn heel blij dat we een parkeergarage bij ons hotel hebben.

Aangekomen bij het hotel gooien we snel wat spullen in de hotelkamer en gaan we het centrum in om wat te eten, het is inmiddels 1 uur, en we beginnen al bijna te verhongeren. We zoeken een leuk plekje uit waar we wat lekkere burgers kunnen bestellen, uiteraard met een lekker lokaal biertje erbij.




Nadat we de hamburgers hebben verorberd gaan we bedenken wat we gaan doen. Het weer zit op dit moment namelijk niet echt mee. We kiezen er uiteindelijk voor om een winkelcentrum te bezoeken welke zo'n 1,5 kilometer van het stadscentrum is ligt. We huppelen door de regen richting het winkelcentrum.


Aangekomen bij het winkelcentrum maken we een rondje door het drie-verdiepingen tellende grote gebouw. Het is een vrij nieuw en modern winkelcentrum met een hoop bekende merken.



Wij zijn echter niet van die shoppers welke urenlang door die winkels gaan struinen. We staan dus ruimschoots binnen een uur weer buiten, onderweg naar het centrum. Tussendoor stoppen we nog bij een leuk koffietentje om ons cafeïne gehalte wat op te hogen.



Als we de koffie op hebben zwemmen we weer verder richting ons hotel, deze ligt onderaan de berg waar het bekende kasteel op staat.


In ons hotelkamer werk ik nog even het blog bij en maken we ons klaar om iets later ergens een leuk plekje uit te zoeken om te eten. Hier blijken we snel uit te zijn, tegenover ons hotel ligt een kleine brouwerij waar je ook kunt eten.

Tamara kiest voor een Lamsbout, ik ga voor ribs. Het eten is meer dan genoeg, er moet tenslotte ook nog wat van het bier bij uit de brouwerij.







Dat in hetzelfde gebouw ook bier wordt gebrouwen is overduidelijk, de geur is duidelijk aanwezig. En mocht je het niet weten, die geur is niet altijd even aantrekkelijk ;-). Als we het eten (en het bier uiteraard) op hebben besluiten we naar een tentje te gaan om de hoek, hier proberen we nog een aantal andere biertjes.



Rond half 11 houden we het voor gezien en gaan terug naar ons hotel. De volgende dag willen we weer vroeg op om (tijdens zonnig weer hopen we) Bratislava verder te verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten