zondag 1 oktober 2017

Dag 8, 30 september, The Garden brewery en Park Maksimir

Vandaag gaan we een bezoekje brengen aan een brouwerij in Zagreb: The Garden brewery. Deze ligt in het zuiden van Zagreb, en het is de bedoeling dat we met een omweg via een groot park naar deze brouwerij gaan lopen. Zien we gelijk wat van de stad :-).


Als we wat later in de ochtend naar het park lopen blijkt het bij aankomst een populair park te zijn voor de lokale bevolking. Het park is best groot, 316 hectare zegt Wikipedia. Er zijn verschillende dingen te doen: vissen (ook al mag het niet officieel volgens de borden), terrasje pakken, speeltuin, paard rijden en er is zelfs een dierentuin te vinden.













Iets na 12 uur vertrekken we bij het park en zetten koers richting de bierbrouwerij. Tegenover het park ligt het stadion van de lokale voetbalclub.


De route loopt verder door woonwijken en een gedeelte industrieterrein, daar ligt namelijk ook de brouwerij.





En daar komen we eindelijk aan bij de brouwerij.


Als we aankomen blijkt er een bruiloft te zijn vanaf het einde van de middag. Ze zijn ook zo slim om dat twee uur voordat het begint te vermelden op de website/Facebook. We hebben dus geluk dat we niet voor een gesloten deur staan, maar het is wel jammer dat we nu maar kort kunnen blijven. Vanaf drie uur is het namelijk een besloten feest :-(.

We hebben echter nog wel tijd om een hapje te eten en een aantal biertjes te drinken :-).






Als we om 3 uur vertrekken sla ik eerst nog een 24-blikjes bier in om mee naar huis te nemen. Als we weg lopen merk je best dat je 24 blikjes aan het meeslepen bent.


Uitgepuft aangekomen (Eerst een aantal 0,5 liter bier drinken en dan na 7 km lopen waarvan een groot gedeelte bergop met 24 blikjes bier achterop, ja dan ben je uitgepuft :-O) bij het appartement gooien we de blikjes gelijk veilig in de auto.


Het is inmiddels kwart over vijf als we aangekomen zijn, toch besluiten we nog eerst ff een uurtje te rusten voordat we naar het centrum gaan. Het is dan alweer etenstijd :-).



We besluiten op tijd weer terug te gaan naar het appartement, we hebben alles bij elkaar meer gelopen dan we hadden gepland, en dat hakt er toch best in.


Morgen gaan we terug naar de berg waar we eerder het verlaten ziekenhuis en kasteel hebben bezocht. Er is nog een verlaten villa met een verborgen gangestelsel te vinden van een oud-dictator uit de WWII periode, die willen we natuurlijk ook nog zien :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten