donderdag 18 juni 2020

Dag 10, dagje kustplaatsjes

Deze dinsdag zijn de weersverwachtingen een stuk beter dan de dag ervoor, en plannen we een trip naar 2 kustplaatsjes (er zijn er ook niet heel veel meer). 

De rit naar het eerste plaatsje Koper duurt ongeveer een uurtje. Het is niet druk onderweg, dus hebben (op enkele wegwerkzaamheden na) geen enkele vertraging.


Aangekomen bij de eerste grote parkeerplaats net naast het centrum blijkt alles overvol te staan, geen plekje meer te bekennen. Nou, ik ben nu toch wel heel benieuwd hoe druk het gaat zijn in dit plaatsje. We rijden nog een aantal andere grotere parkeerplaatsen af, en komen uiteindelijk midden in het oude centrum terecht een mooi gereserveerd plekje staat te wachten op onze auto :-).


Het lijkt verder met bezoekers aan het plaatsje, in ieder geval in het centrum, helemaal niet druk te zijn. Ik heb geen idee hoe ze het hier in het hoogseizoen doen met parkeren, maar volgens mij is dat 1 grote chaos, dat kan haast niet anders.



We lopen het oude centrum in van het (niet al te grote) plaatsje. Ik ben overigens niet zozeer een voorstander van autovrije-centrums, maar bij dit plaatsje snap ik echt niet waarom dat ze daar niet voor gekozen hebben. In elk klein straat staan auto's (in de weg), ook hier is het 1 grote chaos op veel plekken. En dat terwijl het plaatsje zelf bijna helemaal uitgestorven lijkt. O, je ziet geen auto's op de foto's? Die probeer ik inderdaad (met moeite) eraf te houden. 






Het is verder een erg mooi plaatsje om te zien. De smalle straatjes met de hele oude gebouwen.







Normaal gesproken proberen we ook nog een museum te bezoeken, echter zit dat er vandaag niet in. Alles is hier nog dicht.


Op een groot plein in het centrum ziet alles er ook echt heel rustig uit. 



We hebben ook nog gezocht naar een bier-/wijnwinkel. Of ze waren verdwenen, of ze waren dicht. Jammer :-(. We lopen nog even langs het water richting de auto. Als je van strand-liggen houdt, sla dan dit plaatsje maar over, het is geen plek waar je lekker gaat relaxen aan het strand ;-).



Voordat we verder gaan naar het volgende plaatsje koop ik nog wel een lekker ijsje. 


We stappen in de auto en rijden door naar het volgende plaatsje: Izola. Ongeveer 10-15 minuten rijden geeft de navigatie aan. Aangekomen parkeren we de auto net naast het centrum en lopen het hele kleine plaatsje in.



Ook hier is het allemaal erruuggg rustig. Okay, het centrum staat dan wel weer helemaal afgeladen met (lokale) auto's. Het is inmiddels tijd om wat te eten, en we nemen plaats op 1 van de terrasjes. Tamara gaat voor pasta met zee-beesten, ik ga voor een complete inktvis-familie.



Als we de zeebeesten naar binnen hebben gewerkt lopen we weer wat verder door het dorpje.


Een 200 meter verderop begint een strandje waar al best wel wat mensen het water induiken.





We lopen weer terug richting de auto, er is verder in dit plaatsje niet veel meer te zien. Ze hebben wel een plaatselijk museum, maar dat gaat voornamelijk over boten. Wij hebben erg weinig met boten.

Eenmaal onderweg lijken er weer donkere wolken te verschijnen, desondanks blijft het wel droog onderweg. 


Aan het eind van de middag komen we weer terug bij het appartement waar we onszelf opfrissen voordat we weer richting centrum gaan. 

In het centrum besluiten we voor iets makkelijks te kiezen om te eten. We komen uit bij een DIP DIP DIP ding, lekker! Kip-vingers, chicken-wings en spare-ribs.


Als al het voer is weggewerkt met behulp van lokale biertjes en wijntjes lopen we door naar een volgend terrasje om nog wat biertjes te proberen (en Tamara wijn).


Morgen is de planning om weer terug te keren naar Å kofja Loka om kastelen te bekijken. De weersverwachtingen geven wel wat regen aan in de middag, we hopen dat het niet te erg wordt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten