woensdag 17 juni 2020

Dag 9, regen, bier en wijn

Dag 9 (Maandag) hebben we een relax-dagje gehouden, het is wederom een regenachtige dag, en we willen ook nog bier/wijn inkopen om mee naar huis te nemen.

Maandag zijn we begonnen in het noorden bij Ljubljana bij een slijter gespecialiseerd in bier. We hadden in 2017 veel meer keus, maar er zijn nu bijna geen slijters meer over dit jaar. Aangekomen bij het winkelcentrum(pje) is het hier ook een gigantische chaos met parkeren, en weten we net nog ergens achter het winkelcentrum een plekje te vinden.

En dan nog is het even zoeken waar de slijter zit, want ook de indeling van het centrum is een soort puzzeltocht. 


In de winkel hadden ze een zijkant gereserveerd voor de lokale bieren.


Ik had vooraf een lijstje gemaakt met de bieren die ik mee naar huis wil nemen, een aantal blijken ze helaas niet te hebben omdat het speciale edities zijn. Uiteindelijk heb ik toch nog 2 doosjes om mee naar huis te nemen. Verwacht ook hier geen lage prijzen, de prijzen variƫren ergens tussen de 2 en 4 euro per biertje.


Volgende stop: Evino, een wijnwinkel in het noord-oosten van Ljubljana, nabij het hele grote BTC Winkelcentrum. Als we aankomen moet je even jezelf aanmelden bij een kerel voor de parkeerplaats voordat je erop mag. Binnenin is het een erg mooie zaak.



En ook hier moet je geen goedkope wijnen verwachten. Ook al hebben ze wel enkele goedkopere keuzes, de meeste flessen gaan eigenlijk al direct boven de 10 euro per fles. Uiteindelijk vertrekken we met 2 dozen wijn weer richting het appartement.

Het is vandaag een regenachtige dag, en pas in de avond zal het wat droger worden volgens de weerberichten. We stoppen voor we bij het appartement zijn nog even bij de Lidl om boodschappen te doen. Voor de deur pleuren we onze auto aan de gratis oplaadpaal.


Als we de boodschappen hebben gedaan keren we terug naar het appartement waar we ff voor een paar uurtjes gaan relaxen. Het enige wat we in de middag nog doen is lunch halen.

Woohoo, ik zat er al langer naar te kijken: Hot' Horse, een restaurantje waar ze in Ljubljana 4 locaties van hebben. Blijkt hier best populair te zijn. Wat ze daar serveren hoef ik denk ik niet uit te leggen :-).



Aangekomen bij de Hot' Horse ga ik voor de horse-burger en Tamara voor een broodje met worst. 



Zo, die dingen zijn echt groot, heel groot. Hier kun je een compleet weeshuis mee voeren, wat we natuurlijk niet doen, want nu hebben wij honger. Mocht je hier zijn, zeker een aanrader om te proberen!

Na het eten van het broodje keren we nog even terug naar het appartement, om in de avond weer op stap te gaan in het centrum. Het is inmiddels droog, en we zoeken weer het tentje op waar we vaker hebben gezeten met allerlei lokale gerechtjes/lekkernijen. We hebben er een hoop nog niet geprobeerd, dus we gaan de kaart verder afwerken. En een complete maaltijd is niet nodig na die gigantische boterhammen van vanmiddag. 

Bij lokaal eten hoort natuurlijk ook bier en wijn uit de regio. 


We beginnen met het wild plankje. Niet dat het plankje wild is, maar het vlees erop liep recent blijkbaar nog rond hier in de bossen :-).


Het volgende plankje bevat diverse lokale beschermde lekkernijen. 


Het blijft redelijk rustig deze avond in de stad.


En het moment dat we eigenlijk weer richting appartement willen lopen begint het te regenen.


Na een uurtje is het weer droog en lopen we weer richting het appartement. Morgen gaan de we kustplaatsjes verkennen, en zijn de weersverwachtingen weer een stuk beter. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten